Thursday, 29 November 2012

CINTA KE PENGHUJUNGNYA

      
 
 
Huda tersentap apabila Nuar menghantar pesanan ringkas tersebut kepadanya.  Huda menanggis semahu-mahunya kerana Huda telah menyayangi Nuar dengan sepenuh hati. Huda tidak dapat melelapkan mata pada malam tersebut.

Sementara Nuar di tempat kerjanya sedang rungsing memikirkan keadaan Huda di Shah Alam kerana hatinya meronta-ronta tidak mahu melepaskan Huda kerana Nuar telah memberi hatinya kepada Huda. Nuar tetap mahukan Huda untuk berada disisinya. Hati kecilnya mahukan Huda, namun akal fikirannya menidakkan kata-kata tersebut. Nuar menjalankan kerjanya tanpa ditemani suara manja Huda. Selalunya, waktu malam adalah masa Nuar untuk bersama Huda di talian, namun pada malam itu, Nuar berada dalam keadaan terumbang-ambing.

Huda menjalani kehidupan sebagai pelajar seperti biasa. Semangatnya hilang dibawa arus angin pagi. Hati Huda yang kini diisi dengan deruan angin bayu yang lemah telah membuatkan Huda tidak bersemangat untuk menghadiri kelas pada pagi ini. Setelah tiga hari berlalu, Huda kelihatan ceria, namun hati kecilnya menidakkan keceriaannya pada hari-hari mendatang.

Sesudah menghadiri kelas, Huda pulang ke rumah seperti biasa. Seperti biasa, Huda menjalankan rutinnya di rumah, melayan laman sosial, twitter. Sambil Huda melayan rakan-rakannya di twitter, Huda mendapat satu post yang agak mengejutkannya.

Baby kenapa ni sayang?? Kenapa cakap kembali ke kehidupan asal??

Huda terkejut apabila mendapat pesanan daripada orang yang dirindui itu. Huda membalas kata-kata tersebut.

Tak ada apalah,Cuma rasa lain bila kamu tiada

Nuar mebalas pesanan di twitter tersebut.
Kenapa tak cakap? Kenapa nak seksa diri tuh? Hubby mahukan baby sorang sahaja.
Huda membalas kembali.
Iye…..

Setelah berbalas post di twitter, Nuar merasakan hatinya mahukan Huda menjadi kekasih hatinya kerana hanya Huda memahami isi hatinya. Tekad dihatinya ingin Huda menjadi peneman hidupnya bukan Nad! Nuar pulang dari tempat kerja terus masuk ke kamar tidunya untuk merehatkan diri. Tidak sampai 15 minit,

“assalammualaikum,makcik…abang ada?” tanya Nad
“dia ada kat dekat bilik atas,” ujar ibu kepada Nuar.
Nad menapak naik ke tingkat atas untuk bertemu dengan buah hatinya. Sesampai di hadapan pintu bilik, Nad melangkah masuk untuk melihat kekasihnya tidur lena di atas peraduan. Sedang asyik melihat Nuar tidur, tiba-tiba Nuar mengigau menyebut nama seseorang yang amat dikenali

“huda! Huda! Huda!”
Tersentap hati Nad apabila mendengar kata-kata dari Nuar. Nad mengeluarkan telefonnya untuk menghantar SMS kepada seseorang.

Please laa! Jangan ganggu Nuar lagi, huda kan tahu Nad amat sayangkan Nuar,cintakan Nuar.. kalau huda ada hati perut,tinggalkan Nuar.

Huda tersentap apabila mendapat pesanan ringkas dari Nad. Huda kelihatan termangu-mangu apabila mendapat SMS tersebut. ‘bila masa aku kacau Nuar lagi’. Detik hati kecil Huda yang amat merindui Nuar.

Keesokkan harinya merupakan acara menyambut aidilfitri di kampus Huda. Huda melibatkan diri dalam majlis tersebut. Huda mengenakan sepasang baju kurung ungu bersama kasut flat yang memudahkan Huda bergerak kemana sahaja. Setelah mengambil tempat duduknya bersama rakan-rakannya, Huda ,mendapat satu SMS dari orang yang Huda paling sayang.

Ada dekat mana tu?

Huda terkejut apabila mendapat pesanan tersebut. Terus Huda mendail nombor tersebut.

“hello,ye,kenapa ni?” soal Huda
“ada dekat mana tu?” soal Nuar.
“ kenapa? Saya dekat kampus ni,ada majlis dekat sini,awak dekat mana?”
“tekalah saya dekat mana?” uji Nuar
Huda tercari-cari kelibat Nuar di kampus tersebut,namun hampa!
“tak ada pun,”
“saya dekat apartment awak nie,”
Huda terkejut dengan kenyataan Nuar.
“kenapa datang sana?” soal Huda
“saja, tak dapat tengok orang,dapat tengok kampusnya pun jadilah,”
“laa…kejap..,..jap lagi saya datang sana,” sebak di dada Huda
“ok,”
Huda berlari meninggalkan majlis tersebut asalkan Huda dapat bertemu dengan wajah yang selalu menghiasi mimpi-mimpi malamnya.
Sesampai Huda di apartmentnya, terlihat kelibat Nuar yang duduk bertenggek di atas motornya. Terharu Huda melihat kehadiran Nuar di apartmennya. Nuar merenung Huda tanpa berkelip.
“ hei! Kenapa tengok saya macam tu?” soal Huda
“ awak nampak lain lah kalau pakai baju kurung,”
“tak lah., saya dah lama tak pakai warna ni, tu yang pakai ni, kenapa datang?” soal Huda
“rindu dekat awak,” luah Nuar tanpa segan silu.
“laa.. Nad tahu tak awak datang sini?”
“tahu,saya cakap saya nak bagi jam dekat awak,”
“mana jam tu?”
“ada ni,belum baiki lagi la,”
“ooo..tak apalah,saya boleh hantar kedai aja jam ni,”
“boleh tak kalau bagi saya jam ni?” soal Nuar
“kenapa?”
“sebab bila saya tengok jam awak,saya dapat lihat awak,” luah Nuar
“oooo..boleh, tapi pastikan baiki ok, jangan biarkan mati pula,” ujar Nuar
“biarlah, taklah saya nak pulang balik jam ni,biar saya je yang pegang jam ni,”
“hahahha.. banyaklah awak,hendak balik bila ni? Nanti Nad bising,saya tak mahu kena serang lagi,”
“kejap lagi saya balik lah,penat la dengan dia,pening saya dibuatnya wak,” luah Nuar.

Huda membelakangkan badannya kerana airmatanya sudah menitis di pipi. Nuar tidak mengetahui Huda sedang menanggis, namun Nuar dapat menangkap perbuatan Huda. Lalu membalikkan semula badan Nuda. Dengan tidak semena-mena, Huda telah memeluk Nuar demi melepaskan rindunya terhadap Nuar. Nuar membiarkan sahaja perbuatan Huda kerana dia pun amat merindui Huda. Siang malam, Nuar hanya memikirkan Huda sahaja. Hidupnya kini dikongkong oleh Nad yang mahukannya sentiasa berada di depan matanya. Kemana sahaja Nuar pergi,pastinya Nad ada bersamanya. Keadaan ini membuatkan Nuar tidak tahan untuk meneruskan hubungannya bersama Nad.

********************************************************************************************

Nuar menjalani rutih harian seperti biasa. Nad terus-terusan menggangu Nuar di tempat kerjanya. Pada suatu malam yang hening, Nad telah datang bertemu dengan kekasih hatinya.
“abang!” panggil Nad
“hmm.. kenapa datang sini?”
“abang kenapa ni? Termenung aje? Ada masalah ke?”
“tak lah..ok aje la,”
“Nad tengok,sejak akhir-akhir ni abang asyik termenung sahaja, kuat mengelamun aje,kenapa?”
“tak adalah, mana ada!”
Nuar kelihatan lesu dengan kehidupannya kini kerana hidupnye kini sunyi tanpa gelak tawa,gurau-senda Huda yang menceriakan hari-harinya. Namun, nekad di hati tetap satu,ingin memiliki Huda jua walau apa cara sekalipun.
“abang! Abang mahukan perempuan tu juga ya?”
“kenapa?”
“kenapa bang? Apa salah Nad dekat abang?”
“memang! Awak tak pernah nak faham saya, awak tak pernah nak hargai hati saya, yang awak tahu,enjoy, keluar sana-sini tapi hati saya ada awak ambil tahu?! Sebab itulah saya mahukan Huda juga. Dia seorang yang memahami hati kecil saya! Umur awak dah 21 tahun,dia?! Baru nak masuk 20 tahun dah tahu menilai hati kecil saya. Dia seorang yang tahu saya mahukan apa dalam hidup!,”

“kalau abang dah cakap macam itu, biarlah saya beralah. Pergilah dekat Huda itu, awak lebih memerlukan Huda dari saya, setakat disini sahajalah hubungan kita, kita tetap kawan kan?” sebak hati Nad.
“ya… kita tetap kawan sampai bila-bila. Saya doakan awak jumpa lelaki yang lebih baik dari saya. Saya juga doakan awak berjumpa jodoh yang lagi sesuai dari saya,” terang Nuar.
Pada keesokkan malamnya, senyuman Nuar sampai ke telinga kerana akhirnya dia dapat memiliki hati Huda. Nuar telah menghantar SMS kepada Huda untuk menyunting isi hati wanita tersebut.

“yahoo!! Akhirnya saya bebas dariapada Nad, tiada lagi kongkongan,tiada lagi desakkan,tiada lagi renggekkan dari dia wak,”
“apa maksud awak ni? Saya tak faham lah,”
“Nad sudah pun melepaskan saya dan berikan saya kepada awak,”
“ooo yeke sayang?” ujar Huda
“iyelah,tadi dia datang jumpa saya dan beritahu hal sebenar,jadi saya terus-terang sahaja dengan dia, dan dia pun melepaskan saya untuk awak,”
“ooo..jadi awak tetap mahukan saya ye sayang?”
“iya sayang,saya tetap mahukan kamu,”
“suka lah tu ye sayang,”
“suka!suka!suka! sayang seorang sahaja faham hati abang, kenapalah dahulu kita tak pernah jumpa kan sayang,”
“TUHAN itu Maha Adil, setiap pertemuan DIA yang tentukan dear,”
“emm..boleh tak kita tukar panggilan?” tanya Nuar.
“panggilan? Kenapa?”
“abang peningla,sekejap panggil abang,sekejap panggil sayang, sekejap panggil dear, mana satu ni?” luah Nuar yang geram dengan Huda namun itu hanya geram manja
“ooo…kita memang macam tu la, ikut suka la nak panggil sayang ke, b ke, tol tak hubby? Hah tengok dah panggil hubby dah,”
“tengok tu! Merajuk arhh,”
“laa..ok,ok,ok, nak panggil apa ni?” soal Huda
“emm..abang tak mahulah, Nad dah panggil, bosan! Emm..apa kata kalau saya,awak panggil hubby, awak, saya panggil baby,”
“kenapa baby pula?”
“sebab baby kan manja, sebab tu la,”
“mana ada manja la!,”

Kehidupan kedua-dua pasangan semakin hari semakin berbunga kerana setiap masalah,suka,duka mereka tempuhi bersama. Namun, ada satu perkara yang menjadi tanda tanya di dalam benak fikiran Huda.
Huda keluar dari rumah untuk menghadiri kelas pada pagi tersebut. Lebih mengejutkan lagi apabila Nuar telah berada di bawah apartmentnya.
“aikk..pagi-pagi dah datang sini kenapa?”
“saja lalu sini,ambil barang tadi, tu yang nampak kampus baby,singgah rumah sini kejap,tak boleh ke?” soal Nuar
“tak cakap apa-apa pun la, meh duduk sini sekejap nak tanya something la,”
Lalu Nuar duduk bersebelahan dengan Huda.
“ada apa sayang?” soal Nuar
“macam ni, hubungan kita ni macam mana?”
“macam mana apa?”
“yela, sebelum ni, kita tak pernah declare apa-apa pun, kita ni kawan ke, adik abang ke, kawan baik ke,”
“laa, kan dah terbukti dengan relationship dekat facebook, tu laa dia,” ujar Nuar
“maksud baby, hubby tak pernah melamar baby pun untuk jadi kekasih hubby, tu yang baby musykil sahaja, tak mahu la orang lain salah sangka dengan hubungan kita ni,”
“ baby, kalau hubby dah sayang kan baby, dah luangkan masa dengan hubby, relationship dekat facebook tu la bukti baby milik hubby seorang sahaja ok,so sekarang ni baby girlfriend hubby la, hubby tak mahu kehilangan baby,tak mahu tinggalkan baby,” jelas Nuar
“iye, baby sayang hubby juga laa,”
Mereka sama-sama ketawa apabila mengenangkan kenangan dan memori mereka bersama. Sampai disuatu tahap, Nuar merasakan hubungannya bersama Huda amat-amat rapat sehinggakan dia tidak sanggup untuk berjauhan dari Huda. Makin lama makin sesak dada apabila tidak mendengar khabar Huda walaupun sehari.

***************************************************************************************


Huda menjalani kehidupan seperti biasa. Sebagai seorang pelajar, walaupun hidupnya kini diterangi dengan cahaya cinta dari Nuar,namun pembelajarannya tidak sekali diabaikan hatta sekalipun, Huda tetap meneruskan niatnya bersama-sama semangatnya bersama Nuar.
Pada malam harinya, apabila Nuar berada di tempat kerja, Nuar mendapat satu panggilan telefon dari seseorang.
“hello,hendak apa?” Soal Nuar
“Nad mahukan abang, Nad tak boleh hidup tanpa abang,” ujar Nad
“kan saya dah beritahu, hubungan kita dah habis dah, awak tak pernah hendak faham saya,”
“Nad boleh ubah bang, percayalah,”
“hmm..sudah lah, cari sahaja orang lain untuk diri awak, jangan hendak seksakan diri awak tu ok,”
Klik!
Nuar mematikan talian. Tanpa berfikir panjang, Nuar mendail nombor kekasih hatinya.
Sedang Huda sibuk melayan fikiran, telefonnya berbunyi menandakan ada panggilan masuk.
“hello,” ujar Huda
“baby!”
“uiitts, kenapa sayang? Terkejut baby tau!,”
“hehehe.. jangan marah, emm.. tadi Nad telefon hubby,”
“ dia hendak apa? Hendak hubby balik ke?”
“hmm, dia hendak hubby balik,”
“la, habis hubby cakap apa dekat dia?”
“hubby suruh dia cari lain,”
“hubby tak mahu dia ke sayang?” soal Huda
“tak mahu! Hubby hendak baby seorang sahaja, tak mahu dia dah!”
“yela-yela, emm, kenapa hubby tak mahu dia lagi ye?” soal Huda ingin mendapatkan kepastian dari buah hatinya itu.
“sebab dia tak faham hati hubby, kalau baby hendak tahu, kalau keluar pergi mana-mana sahaja, ada je barang yang dia nak beli, boros pula tu. Bukan duit tau, duit hubby. Habis duit hubby dia belanja kan. Dia tahu nak enjoy je, keluarga tak hendak ambil tahu pula. Dah makan ke belum. Adik-adik dia ok ke tidak. Itu yang hubby tak tahan dengan dia tau baby. Sebab tu hubby mahukan baby. Baby yang faham hati hubby. Baby tak macam dia. Baby tak kuat berbelanja tau,” jelas Nuar.
“ laa.. ada pula. Baby mana sama dengan dia. Setiap orang berbeza perangai la sayang.”
“ kenapalah dulu tak jumpa baby kan? Kalau jumpa, mungkin hubby tak macam ni,”
“dah la, setiap perpisahan,pertemuan ada hikmahnya sayang,” ujar Huda
“ hubby sayang baby sangat!,”
Hati Nuar yang berbunga-bunga akibat daripada sikap Huda yang mengambil berat akan dirinya. Meskipun Huda tidak mementingkan paras rupa,harta benda menyebabkan Nuar tertarik dengan peribadi Huda yang serba sederhana. Namun, Nad tetap mahukan Nuar kembali pada Nuar walaupun Nuar mempunyai teman wanita. Personality Nuar telah menyebabkan Nad nekad mahukan Nuar juga kembali padanya. Puas Huda kena marah,maki hamun oelh keluarga Nuar, namun Huda tetap dengan pendirian hatinya yang tetap mahukan Nuar terus berada di dalam hati kecilnya.

*********************************************************************************

Selepas sebulan 3 minggu terjalinnya hubungan mereka, hubungan mereka kelihatan tegang dengan pelbagai masalah yang di hadapi oleh mereka. Seolah-olah Nuar sudah berputus asa dengan kehidupannya sekarang hanya disebabkan factor keluarga yang tidak menginginkan Huda. Tiba-tiba terimbau kenangan Nuar bersama Huda ketika berada di Cameron Highlands bersama rakan-rakan dari kelab permotoran di Malaysia.
“ baby! Ahboy ada buat trip ke Cameron, sayang pergi ye,?” pujuk Nuar.
“Cameron? Hmm.. nak pergi tapi.... tak ada duitlah sayang, hubby kan tahu baby student, mana ada duit hendak pergi sana,”ujar Huda
“laa…hubby bayarkan ok,”
“tak mahulah.. baby tak ada duit nak ganti nanti duit hubby,” pujuk Huda yang tidak mahu menyusahkan Nuar kerana selama ini Nuar banyak membantu Huda.
“kalau tak sayang hubby, baby tak payah pergi ok,” rajuk Nuar
“alamak! Pandai bermain kata-kata la dia,hahaha… oklah baby pergi ok sayang,”
“yeaaaayyyyy!! Baby hubby pergi,”
Senyuman sampai ke telinga kerana Huda ingin mengikutinya ke Cameron dan meluangkan masa bersamanya. Rindu Nuar terhadap kekasih hatinya makin hari makin bertambah akibat daripada rumah mereka yang agak jauh untuk mereka berjumpa.
Sesi pengumpulan rakan-rakan yang lain telah ditetapkan di sebuah tempat di Taman Melawati. Seramai 25 buah motor telah mengikuti trip tersebut. Nuar yang selaku back up lead telah menunjukkan kematangannya dalam mengendalikan rider-rider yang lain. Keadaan ini telah menunjukkan bahawa dia mampu untuk menghadapi sebarang permasalahan yang berlaku akan datang.
Nuar dan Huda meluangkan masa bersama sepanjang trip ke sana. Segala kenangan suka,duka mereka di sana telah mematangkan hubungan mereka. Keadaan ini jelas menunjukkan bahawa Nuar betul-betulkan mahukan Huda untuk menjadi teman hidupnya di kala susah dan senang.
“hubby… baby nak tanya boleh tak?” soal Huda
“apa dia sayang?” tanya Nuar
“emm.. nak tanya, hubby sanggup tak nak kehilangan baby? Rela tak nak tinggalkan baby?”
Nuar telah membuat muka yang agak terkejut. Namun, mata Nuar telah berkecak akibat daripada soalan Huda. Bila-bila masa sahaja airmata Nuar boleh tumpah membasahi pipinya. Huda perasan dengan kelainan pada muka Nuar lantas bertanya.
“sayang… hey! Kenapa hubby? Beritahu baby,” pujuk Huda
“hubby tak nak kehilangan baby, baby tak mahu tinggalkan baby, hubby dah ada baby seorang, hubby tak mahu orang lain. Hubby mahukan baby seorang sahaja,” jelas Nuar sambil memeluk Huda
“laaa… iya sayang, baby tahu…dah lah.. tak mahulah macam ni ye, baby ada dengan hubby, baby takkan tinggalkan hubby ok sayang,senyum,”
“janji jangan tinggalkan hubby ya,” rajuk Nuar
“iya sayang, baby takkan tinggalkan hubby baby ok sayang,”
Setelah mendengar penjelasan Huda, hati Nuar riang dengan kata-kata yang keluar dari mulut kekasihnya.

*****************************************************************************
Kenangan sebulan yang lalu masih terpahat dalam ingatan Nuar. Meskipun Nuar berada jauh dari Huda, namun tidak sedetik pun melupakan Huda. Tidak ada satu saat pun dia melupakan Huda,keadaan yang memaksa untuk tidak menghubungi Huda. Hatinya meronta-ronta ingin mengetahui keadaan Huda di Shah Alam. Setiap kali Huda menghantar SMS kepada Nuar, Nuar jarang untuk membalasnya,apatah lagi menjawab panggilan Nuar.
Keadaan ini menyebabkan Huda melepaskan sedihnya seorang sendiri sehingga Huda tidak bermaya untuk kembali menyambung pelajarannya akibat daripada tindakan Nuar tersebut…

 *******************************************************************************

3 minggu tanpa khabar berita dari Nuar, Huda nekad untuk membiarkan Nuar menenangkan fikiran. Setelah Huda pulang dari kelasnya, Huda telah membuka laman facebooknya untuk melihat berita-berita baru. Mata Huda tertacap pada satu trip yang dianjurkan oleh Redspeed Motorsport. Info tersebut menerangkan bahawa kesemua kelab-kelab yang berada di Malaysia berkumpul di tempat yang sama dan akan diadakan makan malam bersama kelab-kelab yang ada di Malaysia. Mata Huda tertacap pada nama kekasihnya yang akan mengikuti majlis tersebut. Tetapi Huda hanya membatu sahaja disitu tanpa ada sebarang tindak balas.
Sementara Nuar dikampungnya mendapat satu panggilan dari seseorang.
“Nuar! Kau dekat mana ni?”
“aku dekat Johor,kenapa?” tanya Nuar
“kau pergi tak majlis tu?”
“pergi kenapa?”
“sure ke kau pergi? Sebab yang datang semua bawa couple la, kau tak mahu bawa Huda ke?”
“bawa couple? Aku datang seorang tak boleh?”
“boleh sahaja,nanti aku set meja untuk kau ok, berkumpul pukul 7 malam tau, sebab semua kelab permotoran turun tau, ada konsert wei! Tu yang aku nak pergi,” ujar rakannya.
“yela,set tempat untuk aku ok, bila ye majlis tu,?”
“Rabu ni la, jangan lupa tau,”
Klik!
Hati Nuar meronta untuk membawa Huda, namun apakan daya, dia sudah lama tidak menghubungi kekasih hatinya itu. ‘tak mengapalah,aku pergi seorang sahaja’. Detik hati kecilnya.

********************************************************************************

Tiba hari majlis yang telah dijanjikan. Kesemua ahli-ahli,presiden turut serta dalam majlis tersebut. Nuar mencari kelibat rakannya untuk mencari tempat duduknya.
“wei! Kau dekat mana?”
“aku dekat meja depan ni la, kau kan marshall,kena la duduk depan, permintaan seseorang tau, eh! Kau tahu tak penyanyi ni kan ada pakwe dalam kelab-kelab ni tau, dengar cerita dah lama tak jumpa pakwe dia,” jelas rakannya.
“penyanyi? Siapa?”
“mana lah aku tahu la wei! Kau ni sikit agaklah, asal kau tak bawa Huda, dah putus ke apa korang ni?”
“putus? Belum la wei! Dia sibuk sahaja,”
Majlis telah dimulakan dengan ucapan dari pengerusi majlis yang merupakan presiden kelab permotoran di Malaysia. Acara makan malam ini disambut meriah oleh ahli-ahli yang lain. Mata Nuar agak cemburu dengan pasangan-pasangan yang berada disekelilingnya. ‘kan bagus kalau Huda ada,tengah buat apa lah dia sekarang kan?’ detik hati kecil Nuar.
Acara yang dinantikan oleh semua ahli adalah nyanyian dari salah seorang ahli dalam sesebuah kelab. Kemunculan gadis tersebut tidak menarik minat Nuar untuk melihat persembahan tersebut. Gadis tersebut mengenakan baju kurung moden berwarna merah,tudung dipadankan dengan warna bajunya, kasut kelihatan agak tinggi telah menarik minat segelintir ahli-ahli disitu. Gadis itu memakai topeng untuk menutup matanya agar tidak dikenali oleh sesiapan pun. Nyanyian telah dimulakan dengan petikan gitar dari seseorang.
Slide show di belakang gadis itu telah melihatkan gambar-gambar semua pasangan yang ada pada malam itu. Namun, sesuatu yang tidak dijangka berlaku. Mata Nuar tertacap pada gambarnya bersama Huda yang begitu romantic sekali. Berlinang airmata Nuar apabila melihat gambar tersebut beserta nyanyian yang dinyanyikan oleh gadis tersebut.

Sampainya hatimu…
Buatku tertunggu-tunggu..
Kerana kau sayang,….tidur malam tak menentu..
Rindu merindu..selama ini…
Ku takut kan menjadi kenangan….
Aku menanggis sayang…
Bila kau tiada..
Tak sanggup rasanya aku..
Berjauhan darimu..resah hatiku..
Jangan menanggis sayang..
Ku seperti dulu..
Rinduku hanya padamu..
Cinatku hanya untukmu buat selamanya..
Kalau padi kata padi..
Tidak aku tertampi-tampi..
Kalau benci kata benci…
Tidak aku.. nanti terus menanti….
Berjanjilah sayang….
Hanya aku dihatimu….
Kerana ku dah berjanji…
Hanya kau …….di hati

Gadis itu terlihat kelibat Nuar dimeja makan dan terlihat Nuar mengesat airmatanya,gadis itu terus pergi menghadap Nuar di meja tersebut. Sesampai di meja tersebut, Nuar terkejut dengan kehadiran gadis tersebut. Rangkap terakhir gadis itu mengucapkan terhadap Nuar sambil membuka topeng mukanya.

Hanya kau!!!!…dihati!

Nuar terkejut apabila melihat gadis tersebut membuka topengnya dan mendapati bahawa gadis itu adalah kekasih hatinya yang sekian lama amat merindui gadis tersebut.
“baby!” jerit Nuar
“ye, baby hubby,kenapa menanggis ni sayang?” soal Huda sambil mengelapkan airmata Nuar.
Semua ahli melihat drama sebabak tersebut. Tidak kurang, ada juga yang terharu dengan pasangan tersebut.
“hubby rindu sangat dengan baby,maafkan hubby sebab biarkan baby seorang-seorang dekat sana,” sebak Nuar
“iye,baby tahu sayang, baby yakin hubby datang malam ni,tu pun sebab kawan hubby yang aturkan,dia yang paksa hubby datang sebab baby nyanyi untuk hubby malam ni,”
“sampai hati baby buat hubby kan,”
“eh,tak lah! Baby nak jumpa hubby,sanggup tau dari jauh baby datang, dengan pakai macam ni,dengan kasut tinggi macam ni,ingat senang ke,?”
“hubby rindu baby! Jangan tinggalkan hubby ye sayang,” sebak Nuar sambil memeluk Huda di hadapan rakan-rakannya. Dia tidak peduli dengan pandangan rakan yang lain asalkan Nuar dapat berjumpa dengan kekasih hatinya.

“ iye.. baby takkan tinggalkan hubby ok sayang, baby rindu hubby juga”
Tepukan dari rakan yang lain telah menceriakan Nuar pada malam itu. Nuar juga berjanji tidak akan meninggalkan Huda. Walau rebut badai yang datang,Nuar tetap akan bersama Huda hingga ke akhir hayat. Kehidupan mereka ceria tanpa ada gangguan dari mana-mana pihak. Dan akhirnya,mereka bahagia dengan cinta sejati mereka.

                                           TAMAT~~~


Tuesday, 20 November 2012

BUNTU !!!!!!!

 
     
Hai3!! apa khabar?? sihat??? bella tak berapa nak sehat laa... sebab banyak benda dah menghempap kepala bella nie....bella bole tahan..pendam sorang2 jew laa...
 
actually... bella risaukan khai tuh.. yelaa... call x angkat..mesej tak balas.. risau laa kan.. sebab dia tu ada sakit... bella risau.. tambah2 jauh daripada bella.. kalau dekat2 sini boleh laa bella tanya khabar..ni??!!! call tak berjawab macam mana kan??
 
lagipun dia ada luahkan isi hati dia... 2 hari lepas.. katanya dia balik kampung sebab lari dari masalah dia... mana taknya .. family dia paksa khai kawin dengan pilihan mak dia..mana laa khai nak kan?? sekarang ni pun... dia tengah serabut lagi tuh... :) .. bella berdoa agar dia tenang kat kampung dia.. sebab bella sentiasa ada disisi dia... bella sentiasa ada untuk khai masa susah dan senang....
 
bella juga menjadi pendengar yang setia untuk dia.... segala masalah bella ada untuk dia... :) ...bella terfikir juga... KALAU LAH.. mak khai paksa khai kawin dengan pilihan family... melopong bella.. silap3.. sebulan termenung... sebulan menanggis ni...huhuhuhu..tapi entahlaa.,.. semua bergantung pada dia... bella tak leh nak desak khai sangat.. janji dia tahu,,,isi hati bella cam mana... perasaan bella macam mana...
 
dua tiga hari ni bella rasa sunyi sangat.. yelaa.. kalau tak.. mesti dia call cakap macam ni.. " baby tengah buat apa?? sok kelas pukul bape baby?? dah makan tak??" rindu dia sangat3!! paling bella rindu sekali..dia cakap.. " baby sayang" .... :'( .. rindunye dengan semua tuh.. banyak kenangan bella dengan khai.. :'( ... 
 
bila fikir balik.. bella tak nak susah dia.. bella tak nak sakitkan hati dia.. bella mahukan dia bahagia.. even dengan cara dia senyap bole menenangkan dia... bella terima... bella harap sangat.... bila ride ke cherating nanti... bella jumpa khairul yang mula2 bella kenal.. :') ... bella mahukan khairul semula... selalu bella berdoa selepas solat..setiap kali berdoa..bella menitiskan airmata bila mengenangkan dia... 
 
YA ALLAH... aku amat menyayangi khairul ... Kau semaikanlah cinta di dalam hati kami.. Kau berikanlah kami ketenangan dalam menghadapi dugaan.. Kau satukanlah hati kami.. Kau berikanlah Khairul kekuatan untuk dia menghadapi dugaanMU... Kau temukanlah jodoh di antara kami... Kau jodohkanlah aku bersama dengannya..hanya pada Engkau aku bermohon..Kau yang Maha Mengetahui segala hal... AMINNN~~~
 
p/s~~ hubby.,,,bella tetap tunggu hubby sampai bila2 ok... jangan kusut2 kepala ok... baby yakin hubby bole hadapi dugaan.. kan kita dah janji untuk sama2 menghadapi dugaan dalam hubungan... baby sayang hubby sangat2! ingat setiap kata-kata baby k.. baby tetap tunggu hubby.. segala kekurangan,kelemahan hubby...baby terima .... LOVE U HUBBY booobooo... :) .. MISS U SO MUCH..:) .....,,
 
 

Saturday, 17 November 2012

CEMBURU AKU DAH DATANG BALIK

Haii...sihat?? tempat korang hujan tak?? tempat bella tengah hujan ni tau.... ngeee....tejuk!!! best tido tau... hhaha.... apa lagi nak ingat.... tidur...makan.... hahhaha...sejuk2 ni lapar je laa....hhahhahaha....

ok2...bella tahu tajuk entry bella agak menakutkan...mana taknya...tiba2 la kan...hahahha.....

ntah laa...bella pun tak tahu..bella akui..cemburu bella kuat...tapi apa yang bella boleh lakukan...bella pendam..senyap...tahan dalam hati aje....

dah macam2 bella lalui.... cuma...kali ini....agak tersentap laa juga sebab first time tengok fone dia..wallpaper pic sepupu pmpn dia... ya3!! sepupu.... tapi...sepupu boleh kawin kot!!!! errghhhhh!!! sakit kepala dah datang balik!! kepala bella bukan boleh fikir sangat.... memang pening sangat2 ni....

bella sayang dia wowww!! tapi.... ntah laaaa.... bella x bole nak cakap ape dah...ALLAH!!!

Apa dah jadi ni??!!! aku x layak nak bercinta ya???!    :'( ....

errrgghhhh!!!!!!

tak tahu macam mana nak dapatkan kepastian dari dia....bella mahukan penjelasan!! .... tolong laa khairul.... !!! bagithu bella hal sebenar sayang... bella mahukan kejujuran dari kamu dear.... :'(....

Thursday, 15 November 2012

KISAH SEBENAR

   
 
Ini merupakan kisah benar yang berada dalam kehidupan realiti masa kini. Ikuti kisah tersebut. 

DIARI HATIKU


 Tepat jam 9 pagi Nuar terkocoh-kocoh keluar dari rumah untuk bertemu dengan kekasih hati, Nad yang sudah sedia di sebuah restoran di Kajang. Keadaan sesak di jalanraya menyebabkan Nuar kelihatan berang dengan kesesakkan jalan raya. Bermodalkan Yamaha 135LC, Nuar dengan laju menuju ke tempat yang telah dijanjikan bersama kekasih hatinya. Sesampai di tempat tersebut, Nuar menghadiahkan senyuman manis untuk Nad.

“Kenapa abang lambat? Penat ayang tunggu abang tau!” rungut Nad
“Abang dari tempat kerja tadi, kebetulan kaunter tak ada orang jaga la sayang” Jelas Nuar kepada Nad.

Hubungan percintaan mereka mencecah 4 tahun, namun sejak kebelakangan ini, hubungan mereka hanya retak menanti belah. Menunggu masa untuk menamatkan hubungan mereka. Nuar kelihatan marah apabila mendapat tahu kekasih hatinya bermain madah dengan rakan di laman sosial.

“Kau beritahu aku sekarang! Siapa jantan tu? Ooo…kau bersayang-sayang dalam facebook boleh pula! Aku nak buat macam tu, kau marah bagai nak rak dengan aku kan?! Jawab soalan aku Nad!”
“Abang, itu cuma kawan saja. Kami tidak ada apa-apa hubungan pun, percayalah abang, Nad cintakan abang..Nad sayangkan abang..Percayalah. Bagilah nad peluang untuk membuktikan cinta Nad pada abang.” Nad merayu-rayu kepada Nuar agar diberi peluang.
Nuar berlalu begitu sahaja tanpa membalas penjelasan Nad tadi. Nuar kelihatan kusut dengan dugaan yang datang dalam hubungan mereka. Terimbau kenangan bersama Nad di suatu ketika dahulu.

“Abang, Nad hendak beg tangan itu, boleh tak?”
“Beg tangan? Uiishh, jenama DK kot.”
“Bolehlah abang, Nad hendak beg tangan itu, cantik!”
“Yela sayang, ambil lah”

Sikap Nad yang selalu berbelanja membuatkan hati Nuar begitu sesak sehinngakan Nuar kelihatan tegang apabila bersama Nad. Kadangkala, sikap Nad yang menggongkong hidupnya juga menyebabkan Nuar tersepit di antara keluarga dan dirinya. Segala perbelanjaan Nad, Nuar sendiri yang tanggung, sehinggakan di suatu ketika dahulu, Nuar turut berbelanjakan wangnya untuk membeli telefon bimbit untuk Nad.

“Abang, Nad hendak Samsung Note,”
“Samsung Note? Hmm… RM1299. Yela, ambil lah”

Kerana sayangkan kekasih hatinya, Nuar sanggup menghabiskan wangnya untuk kekasihnya itu. Namun, hati Nuar meronta untuk melepaskan hubungan yang entah sampai bila. Nad yang tidak memahami hati kecil Nuar mula berubah sikapnya dan mula menunjukkan belangnya. Pernah terjadi di suatu ketika dahulu, Nuar merasakan hubungan mereka bukan lebih dari seorang kawan kerana sikap Nad yang sambil lewa menyebabkan Nuar bosan dengan kehadiran Nad dalam diari hidupnya.



“Nad! Pakailah baju kurung hitam,sama dengan baju melayu abang!” bentak Nuar.
“Ala! Nad nak pakai baju warna kuning la, asyik hitam je”
“Ok,kalau tak hendak pakai,kita tak payah pergi majlis tu”
“Yela-yela,”

Hal ini kerana, malam ini ada satu majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri bersama King of Moped yang dianjurkan oleh salah satu kelab permotoran yang terbesar di Malaysia. Kesemua yang hadir adalah terdiri daripada ahli-ahli kelab yang lain yang telah mendapat jemputan dari Bob juga dari kalangan Marshall dan merupakan orang kuat dalam kelab permotoran. Kehadiran ahli-ahli kesemuanya menunggang Yamaha 135LC dan disambut mesra oleh Abang Bob. 

Sementara itu, di stesen minyak Petronas di Ampang, Huda bersama ahlinya yang lain telah berkumpul di stesen tersebut.

“Yen! Adha mana? Kata nak follow sekali? Tanya Huda kepada Yen yang merupakan Marshall dalam sebuah kelab permotoran di Kuala Lumpur.
“Tunggu la dia kejap, dia ada masalah,katanya tak ada duit nak tuang minyak.” Jelas Yen kepada Huda
“La, kenapa tak beritahu aku? Aku boleh belanja dia.”

Kesemua ahli-ahli yang diketuai oleh Yen telah berkumpul di stesen tersebut dan bergerak menuju ke tempat majlis tersebut. Keadaan restoran tersebut begitu meriah dengan kehadiran kelab-kelab permotoran di Malaysia. Yen dan ahli-ahlinya yang lain telah di sambut meriah oleh Bob yang sedia menunggu kedatangan anak buah beliau. Yen dan ahli-ahlinya telah mengambil tempat di meja makan untuk menikmati jamuan tersebut. Huda yang mengenakan baju kurung putih dan memakai wedges bertumit tinggi telah menarik segelintir ahli di situ.

Kedatangan Nuar dengan ahlinya yang lain telah mematikan lamunan ahli-ahli yang lain di situ kerana jumlah ahli dalam kelab Nuar begitu ramai sehinggakan Huda terkejut dengan kehadiran kelab tersebut. Nuar yang datang bersama Nad mengambil tempat di ruang makan paling hujung. Nuar dan Nad mengenakan warna baju yang sedondon dan kelihatan mereka tegang semasa berada di situ.

“Mummy, jom ke tandas, temankan Huda boleh?”
“Tandas? Dekat mana?” Tanya mummy kepada Huda.
“Yen kata dekat hujung tu,”
“Yen! Jom temankan mummy dengan Huda,”
“Temankan? Yela-yela,”

Huda terjingkit-jingkit dengan kasut tumit tinggi telah menarik perhatian Nuar. Sambil menuju ke tandas, Nuar berkali-kali memerhatikan Huda. Sesudah ke tandas, Huda mengambil tempatnya semula. Huda terpandangkan Nuar terus membuat muka sombongnya terhadap Nuar. Hati Nuar terdetik ‘ish,sombong laa perempuan tu’.
Selesai majlis tersebut, masing-masing pulang ke rumah. Tepat jam 11 malam, Huda sampai di apartmentnya di Shah Alam.

“Huh! Penat laa! Aduh! Nasiblah hari sabtu,esok tidak ada kelas,tidur lagi best ni,”
Tiba-tiba satu pesanan ringkas memasuki telefon bimbit Sambung 2 Mini milik Huda berbunyi.

                  Ayg! Dah sampai umah ke belum?

“erkk.. laa.. Daus send mesej rupanya”, detik Huda dalam hati.
Huda:  Hmm..dah sampai dah la..penat… syg kat sana lagi
Daus: ha’ah syg..dekat sini lagi..dengan kawan2 ni.. sakit tangan laa
            Betulkan lock mike tadi… L
Huda: alolololo…cian dia ye… hmm..k laa.. hati2 tau ride nanti..

Huda berbalas-balas SMS dengan Daus. Huda akhirnya tertidur akibat kepenatan.


Sementelahah itu, hubungan Nuar dengan Nad makin lama makin retak akibat daripada sikap ego Nad yang tidak memahami hati Nuar. Nuar kelihatan begitu berang dengan Nad kerana Nuar mendapat tahu bahawa Nad telah memarahi bekas kekasihnya dahulu. Secara tidak langsung rasa cinta dan sayang pada Nad makin lama makin pudar di dalam hatinya.

Seminggu selepas majlis tersebut, Nuar membuka laman facebooknya  dan perhatiannya teralih pada seorang rakan karibnya telah update status mengenai satu perhimpunan besar-besaran yang akan diadakan di Dataran Merdeka yang melibatkan seluruh kelab-kelab permotoran di seluruh Malaysia. Berikutan berita tersebut, Nuar dengan serta-merta telah menyusun masa dan tempat berkumpul dengan ahli-ahlinya. Sementara itu, Nuar telah memberitahu Nad mengenai perhimpunan tersebut.

“Nad, lagi beberapa minggu,ada perhimpunan dekat dataran,nak pergi ke tidak?” soal Nuar kepada Nad.
“Nak! Abang bawa Nad ye?,” soal Nad
“Yela,abang bawa Nad ke sana ok,”

Sementara itu, Huda yang terkocoh-kocoh di kampusnya mendapat panggilan daripada Yen,iaitu rakan kelabnya.

“Huda! Ehh..awak nak pergi tak perhimpuan nanti?”
“Perhimpunan apa?”
“Ala.. nanti buka la facebook ok, dan saya nak nama penuh awak dengan nombor kad pengenalan ok,”
“Hah! Nak buat apa gila?”
“Saya nak daftarkan awak di bawah Rempit United la, nanti dapat kad ahli,”
“Yela,nanti saya buka facebook ok, bye gemuk,”

Sesudah pulang dari kampus, Huda membuka laman facebooknya, ternyata kata-kata Yen benar sekali. ‘hmm, Melaka tahu tak, ada perhimpunan ni? Try tanya laa,mana tahu dorang tak tahu’ detik hati Huda. Huda membuka pages Melaka 2012 dan mengemaskini statusnya.

                         As salam,aku nak tahu, korang tahu tak tentang Rempit United nie?? Korang dah daftar ke belom untuk dapatkan kad ahli??

Ternyata ramai rakan-rakan dalam pages tersebut menberi komen kepada status Huda tersebut. Tidak kurang juga ada ahli yang menyuruh Huda menguruskan proses pendaftaran kad tersebut. Tiba-tiba mata Huda tertacap pada seorang lelaki yang memberi komen pada status tersebut.

ermm,kepada sesiapa yang ingin berdaftar sebagai ahli Rempit United, sila berhubung dengan saya,,” kata lelaki tersebut pada status Huda.
“ermm,baiklah,”kata Huda kepada lelaki tersebut.
“Huda,tolong add saya di facebook ya, segala butir diri sila inbox kepada Huda ye,” kata lelaki tersebut kepada Huda.
‘erm..dia suruh aku add dia?? Aikk,bukan dia ke kena add aku?’ detik hati kecil Huda.

Sementara Huda menguruskan pendaftaran ahli-ahli itu,tiba-tiba muncul lelaki tersebut di ruang perbualan di facebook.

hai,terima kasih add saya,”
“emm…ok..oh ya..saya nak tanya dekat kamu,macam mana dengan nama-nama dorang ni ye?”
“ooo…awak kumpulkan dulu,kemudian baru inbox saya ok,”
“ermm..baiklah..saya akan settlekan dulu semua ni ok..apa-apa hal saya contact kamu ok,”
“ok,kalau adik ada masalah,ni nombor abang ok, 0122065257”
“Thanks ya,”

Tamat perbualan di facebook,Huda meneruskan kerjanya menguruskan pendaftaran mereka.
Pada keesokkan harinya, seperti biasa,Huda akan menjalankan rutin hariannya seperti biasa. Huda ke kampus hari ini untuk menghadiri kelas untuk sesi baru ini. Huda yang belajar di Management and Science University ini merupakan anak sulung dari 2 adik-beradik. Secara tidak langsung,hubungan antara Nuar dan Huda ini terjalin atas dasar adik dan abang sahaja.
Di suatu malam semasa Naur sedang lepak bersama rakan-rakannya,Nuar mendapat panggilan dari nombor yang tidak dikenali. Lama dia merenung nombor tersebut. ‘nak angkat ke tak nak’detik hati kecilnya itu.

“hello,” sahut Nuar di talian
“hello abang,buat apa tu?”
“siapa ni?” soal Nuar
“adik laa..Huda ni..aikk..dia yang bagi nombor telefon ni kat adik,dah lupa?”
“oooo..kenapa?”
“adik dah kumpul butir dorang ni,macam mana? Nak sekarang ke?” soal Huda
“dah kumpul? Ramai tak?? Kalau dah siap,inbox je dekat abang,”
“emm…dalam 14 orang je ni,”
“kalau nak daftar dekat sana pun boleh,kemungkinan besar kalau daftar dekat sana,silap haribulan Timbalan akan sampaikan barang-barang tu dekat dorang,” terang Nuar.
“ooo….yeke?? ok laa…nanti Huda send dekat inbox abang aje laa ye,”
“ok,”
“ok,bye,”

Setelah Nuar menamatkan talian,Nuar berfikir seketika, ‘adakah ini perempuan yang aku nampak semasa majlis hari itu? Adakah ini perempuan yang aku renung semasa majlis itu? Kalau betul, aku ingin mengenalinya dengan lebih rapat lagi’ detik hati Nuar dan satu tekad untuk mengenali perempuan tersebut.


Pada malam itu,semasa Nuar sedang mengisi borang untuk  pendaftaran tersebut, Nuar terpandangkan Huda yang sedang online di laman facebook. Dengan tidak semena-mena,Huda telah memulakan perbualannya.

“abang!!!!,”
“hah..ada apa dik,?”
“penatla..macam-macam kerenah laa dorang ni yang,” rungut Huda.
“laaa,kenapa dik?”
“abang tengok je laa dekat pages Melaka tu,haiih,,pening dibuatnya,”

Selang beberapa minit,
“hmm..abang tengok abang pening dah ni dik,”
“hah..tahu tak apa… abang tengah buat apa ni?” soal Huda kepada Nuar.
“abang tengah isi boring ni,ramai ni…penat tangan abang dik,”
“ooo….emm umur abang berapa erkk,?” soal Huda.
“23 tahun,adik,?”
“20 je laa bang,muda lagi,”
“ooo…kerja ke belajar?,” soal Nuar
“belajar lagi la bang,depan ni je kampus adik,”
“belajar mana?”
“MSU bang,ehh,,abang ni borak dengan adik,makwe tak marah ke yang,?”
“ooo..awek?? mana ada awek dik,,sapa la yang nak,abang tak handsome pun,”
“laa, kita bercinta bukan pandang semua tu laa yang, yang penting hati tu,”
“yang Huda ni,pakwe tak marah ke?”
“pakwe?? Hahhah,.,mana ada laa bang,lama dah single ni,”
Terdetik di hati Nuar, YES! Single lagi budak ni.

Keesokkan harinya, Nuar menjalankan tekadnya untuk memiliki hati Huda. Menelefon Huda,mengirim SMS kepada Huda sepeti hari-hari sebelumnya. Namun, tindakannya dapat dihidu oleh Nad. Nad telah membuka laman facebook Nuar dan membaca perbualan antara Huda dengan Nuar. Perasaan marah,geram mula timbul dalam hati Nad. Bodoh punya perempuan! Siap kau! Detik hati Nad.
Seperti biasa,selepas menyiapkan segala nota-nota yang telah diberikan oleh pensyarahnya, Huda membuka laman facebooknya untuk menjalankan tugasnya. Tiba-tiba di ruangan perbualan muncul Nuar untuk berbual.

“Hai sayang,”
“ye abang,asal?”
“tengah buat apa tu?”
“taka da buat apa pun, Cuma ada orang kacau kita ni,” rungut hati Huda
“siapa?” soal Nuar berbaur cemburu
“Entah,mana kenal pun,”
“biar abang yang buat,boleh,?”
“abang nak buat apa?” soal Huda kehairanan.
“abang nak taip kat status ayang,nak beritahu yang ayang milik abang,”
“eleh,macam boleh aja,” cabar Huda.Huda menganggap bahawa Naur bergurau.
“tunggu kejap tau sayang,”
Beberapa minit kemudian…..
“WHAT???! Biar betul?”
“apa dia sayang,”
“tengok abang taip apa? Assalammualaikum sayang,tengah buat apa,?
“hahaha…kan dah kena,cabar abang lagi ye,jangan padam pula,”
“Tak padam pun laa sayang,”

Hidup Huda penuh dengan kegembiraan. Kehadiran Nuar telah membuka pintu hatinay untuk menyayangi seseorang yang bernama lelaki. Namun, tidak sampai seminggu, Huda dihujani dengan hinaan dan tomahan dai seseorang. Semasa makan, Huda mendapat panggilan dari seseorang yang tidak dikenali. ‘siapa ni?” detik hati kecilnya.

“Hello assalammualaikum,siapa ni?” soal Huda.
“waalaikumsalam,aku ni mak annuar,kau Huda kan?”
“err…iye makcik..ada apa?”soal Huda kehairanan.
“eh perempuan,kau jangan dekat dengan anak aku lagi faham?! Anak aku tu dah ada bakal isteri dah, kau jangan nak dekat-dekat dengan anak aku lagi tau!! Kau siap bersayang-sayang dalam facebook,ingat aku tak tahu??!! Perempuan jenis apa kau ni hah??!! Aku dapat tahu kau ni minah motor betul ke?” soal mak Nuar

“iye makcik,” Huda menjawab sambil menitiskan airmata.
“perempuan macam kau berlambak la aku boleh dapat,dekat tepi longkang aku boleh dapat la,nak-nak perempuan macam kau,petik jari aku boleh dapat laa!!! Perempuan taka da harga diri kau ni ya??!!! Mak bapak kau tak ajar ke??!! Sedar la diri kau tu sikit, kau ni mak bapak ada ke tak ada???!!!! Kalau betul anak aku hendak kau juga!! Aku halau anak aku,kau bela la dia!!

“tak ada,” jawab Huda sambil menahan airmatanya.
“dah tuh??!! Sedar diri tu sikit,mak bapak dah tak ada, buat cara tak ada laa!!! Aku dapat tahu kau rapat lagi dengan anak aku,kau siap!! Tahulah nasib kau macam mana!! Faham????!!!!
“faham makcik,”
Klik!

Huda menanggis semahu-mahunya. Ketika hatinya sudah dimiliki oleh Nuar, Huda nekad untuk tidak memberi hatinya kepada sesiapa pun. Hatinya sudah tertutup untuk menerima lelaki lain. Sementelahan itu, Huda menelefon seseorang untuk meluahkan isi hatinya.

“abang,tengah buat apa?”
“tak ada buat apa. Eh kau kenapa ni dik? Menanggis bagai nak gila ni,asal?!”
 Huda menanggis semahu-mahunya.
“eh..kau kenapa dik? Cerita dengan aku. Siapa buat kau ni dik?!”
“tadi mak Nuar telefon adik, dia maki hamun aku bang, dia cakap aku macam-macam. Yang adik sedih,dia sebut abah adik, mana tak sedih,”
“ laaa,,, apehal mak dia tuh? Cakap main sedap mulut aje, nanti kau bagi nombor Nuar kat aku,biar aku sekolahkan dia,kau jangan nanggis laa,buruk laa muka kau kalau nanggis,kau ada kelas tak esok?”
“ada,”
“dah,kau pergi tidur la, tenangkan hati kau tu,benda ni biar aku yang settlekan,dah,pergi tidur ye,”
Klik! 

Sementara itu, dirumah Nuar, Nuar kelihatan baru sahaja bangun dari tidur. Nuar mencari-cari telefon bimbitnya.
“mana telefon abang?” soal Nuar kepada mamanya.
Kelihatan keluarganya mengeliling telefon bimbitnya.
“apa dah jadi ni?”

Semua sepi. Nuar menelefon Huda kerana hatinya berasa tidak tenang. Berkali-kali dicuba,namun tidak dijawab. Nuar mengambil keputusan untuk mengirim SMS kepada Huda.

                           Sayang, angkat fone tu plzzz…..
Terdetik di hati Huda untuk menjawab panggilan tersebut.

“hello, Huda,”
“ ye,” jawab Huda teresak-esak
“apa yang mama abang dah buat kat Huda ni?”
“tak ada apalah bang, hal kecil je,”
“ishh..cakap cepat,”
“emm… mama abang maki hamun Huda, cakap Huda ni perempuan tak  ada  harga diri, mama awak pun beritahu yang awak dah ada bakal isteri,”
“bakal isteri?? Bila?? Sejak bila dah ada bakal isteri pula ni?? Belum lagi la sayang,” jelas Nuar

“ entah. Mama awak yang beritahu,saya diam kan aja la, tak melawan pun,”
“hmm..mama memang macam tu,semua perempuan yang rapat dengan abang,semua buat macam tu,”
“cuba beritahu saya,abang ni dah ada bakal isteri ke belum? Dah ada awek ke belum?”
“emm..dah ada dah,tapi abang tak serasi dengan dia,abang nak lepaskan dia. Hati abang sakit dengan adanya dia, dia tak sesuai tuk abang, dia tak pernah nak faham abang,” terang Nuar
“emm..kalau dah ada bakal isteri tuh,teruskan sahajalah,saya tak menghalang,kita baru kenal seminggu,dah jadi macam ni,macam mana?”
“tak nak! Saya nak awak juga!”
“erkk,, awek awak macam mana?”
“saya akan buat perhitungan dengan dia,”
Sepi!. 

Huda menjalankan rutin harian seperti biasa. Hidupnya kini di dalam ketakutan apabila ibu kepada Nuar telah mengugut Huda. Huda juga mendapat ugutan daripada keluarganya.

      Kau jangan cuba-cuba nak dekat dengan Nuar,kalau aku dapat tahu,siap kau,nahas aku kerjakan kau,faham!

Semakin lama,semakin rapat hubungan Nuar dan Huda. Walaupun pelbagai ugutan yang telah dilemparkan oleh Huda,namun Huda tetap tabah menempuhi dugaan hidup. Sementara itu, Nad mengambil keputusan untuk menelefon Huda sendiri.

“Huda ke ni?”
“yup,kenapa? Siapa ni?” soal Huda
“ni kawan Nuar,”
“ooo..kenapa ye?”
“ ermm..Cuma nak beritahu jaga Nuar baik-baik,dia dah pilih awak,”
“errkk..kawan?? kawan ke kekasih dia ni?”
“ha’ah, kekasih Nuar, Cuma nak beritahu,Huda hati-hati dengan Nuar,”
“kenapa pula ye,?”
“yela, ni saya dekat hospital ni, Nuar langgar saya macam tu sahaja, pernah sekali Nuar tampar saya kiri kanan,saya tak nak Huda jadi macam saya,”
“laa.. macam tu ke? Sebenarnya, saya tak sayang dia pun, Cuma nak beri dia rasa apa yang awak rasa selama ni. Biar dia tahu apa yang dia dah buat kat awak,awak jangan risau ok,?” Huda berpura-pura mengeluarkan kata-kata agar Nad mempercayai kata-katanya.

“ooo…yeke? Tak apalah, asalkan Huda hati-hati. Nuar tu ada penyakit sawan, kadang-kadang panas baran. Tu yang Nad kena tampar tu,”
“yela,,saya akan dengar kata-kata kamu k,”
Klik! ‘Hmm.. macam mana ni?? Sorang cakap lain,Nuar cakap lain. Aneh ya! Apa yang dah berlaku ni?’ detik hati Huda. Sedang asyik mengelamun,Huda mendapat satu panggilan dari Yen.

“hello,Huda,”
“emm…kenapa?”
“awak berhubung dengan Nuar lagi ke?”
“kenapa ye,?”
“saya nasihatkan jangan rapat dengan dia lagi la, dia budak banyak masalah tu, semua kelab tengah cari dia ni sebab dia buat kes ni, Huda jangan berhubung dengan dia lagi,” terang Yen.
“emm..kes apa yang dia dah buat?”
“adalah,awak tak perlu tahu ok,ada satu kelab ni tengah cari dia,”
“emmm…,”

Klik! Keadaan ini menyebabkan Huda dalam keadaan tertekan dan tidak tahu apa yang perlu dibuat. Sedang asyik mengelamun, Huda mendapat satu panggilan.
“Hello,Huda,apa dah jadi ni?”
“jadi apa?” soal Huda pada Nuar.
“tadi kawan saya telefon,dia beritahu yang kelab permotoran Kajang tengah cari saya,dia cakap saya buat masalah,saya buat hal apa awak?”
“mana la saya tahu,tadi Yen baru je call saya,dia pun cakap yang dorang tengah cari awak sekarang,awak buat apa sampai jadi cam ni yang?” soal Huda dalam keadaan resah.
“ saya tak buat apa-apa pun sayang,percayalah,”

Sepi! 

Pada keesokkan harinya,selepas pulang dari kampus, Huda telah bertemu dengan Yen yang merupakan rakannya dalam kelab permotoran.

“Huda,saya dapat tahu awak berhubung lagi ya dengan Nuar?”
“hmm..kenapa?? salah ke?”
“awak tahukan dia tu dah banyak kes,tambah-tambah keluarga Nuar dah maki hamun awak,awak diam aja? Kalau ikutkan Mak Nuar hendak buat laporan tau pasal awak kacau anak dia,” marah Yen.
“laa,bukan aku laa yang kacau anak dia,anak dia yang cari kau kat sini,aku nak buat macam mana?!” bentak Huda.
“sekarang telefon Zack,saya nak bercakap dengan dia,”
“emm,”

Sementara itu, Zack sedang bekerja,dia mendapat panggilan dari adiknya,Huda.
“hello,hah kenapa dik?”
“ni,,ada orang nak cakap dengan kau,”

Huda memberi fone tersebut kepada Yen,
“Hello,zack,saya ni admin kelab motor dekat KL,saya nak beritahu tentang Nuar, saya nak awak remove Nuar dari kelab awak ok,sebab dia bawa masalah ni, ramai budak tengah cari dia sekarang ni,” jelas Yen,
“hah,yela,nanti saya suruh admin sini remove dia,tu yang saya suka nak dengar ni,”
Klik! 

“Huda,lepas ini,jangan cari Nuar lagi, Huda tahu tak yang Nad tu pengaruh besar pada mak Nuar,dia boleh cakap apa sahaja pasal awak,dia burukkan awak dekat mak Nuar,nanti awak juga yang merana,” jelas Yen.
“hmm…yela,”
“kalau Huda berhubung lagi dengan Nuar,saya tak teragak-agak nak keluarkan awak dari MSU tu,faham?”

Sepi!

Tepat jam 10.30 malam,Nuar memulakan kerjanya disalah sebuah stesen minyak di Kajang. Itulah rutin harian Nuar dalam kehidupnya. Tiba-tiba Nuar mendapati bahawa Nad telah datang ke tempat kerjanya. ‘ishh,apahal perempuan ni datang sini ni,” gerutu Nuar.

“hah,nak apa?”
“abang,abang beritahu Nad,apa salah Nad sehingga abang jumpa perempuan tu? Abang dah tak sayang Nad lagi ke? Abang tahukan Nad sayangkan abang,cintakan abang,”
“dia yang faham hati aku,dia yang tahu apa aku nak,dia yang tahu aku mahukan apa,”
“abang!! Dah macam-macam Nad bagi pada abang,apa lagi yang abang hendak lagi bang,cuba beritahu Nad,”

Telefon bimbit Nuar berbunyi menandakan ada seseorang memanggilnya. Nuar menjawab panggilan tersebut.
“Hello,ye Huda, saya dengan Nad ni,”
“ooo yeke? Sibuk laa ni,?”
“tak laa Huda,entah nak apa entah perempuan ni,”
“laaa…kalau macam tuh……………”
Sementara Huda bercakap dengan Nuar, Nad telah memekik.
“abang!! Perempuan tu kan? Abang..jangan tinggalkan Nad bang,Nad sayangkan abang,Nad cintakan abang,tolong la bang,” jelas Nad
“eeee,,,,kau ni,pergi baliklaa!”

Sementara di talian….

“emm,…pergila selesaikan dengan Nad tu ye,”
“yela,,kejap lagi abang call ok,”

Klik!

Setelah menamatkan talian,Nuar meneruskan perbincangannya dengan Nad.
“Abang,Nad mahukan abang,jangan tinggalkan Nad bang,” rayu Nad pada Nuar.
“sudahlah,pergilah balik,mungkin kita tak ada jodoh,hubungan kita sampai disini sahajalah,kita putuskan hubungan kita,” terang Nuar kepada Nad

Sepi!

Nuar meneruskan kerjanya,sambil itu Nuar menelefon Huda.
Sementara Huda sedang menyiapkan tugasannya, Huda mendapat panggilan dari Nuar.

“hmm,kenapa? Ok tak?” soal Huda
“ok aja,dia dah balik dah,pening kepala abang la,”
“laa,dah selesai ke belum?”
“sudah,abang dengan dia dah tak ada hubungan dah,jangan la risau,” jelas Nuar.
“hmm,keputusan di tangan abang,saya tak layak nak campur,tapi…kenapa abang lepaskan dia?”
“hmm..sebenarnya dah lama dah abang nak lepaskan dia,dia tak faham apa yang abang nak,tak faham apa yang abang inginkan. Hati abang tak pernah dia nak tahu. Yang dia tahu seronok,enjoy,suka-suka. Kuat membazir iya juga tu,”
“laa,,,benda tu kan bole berubah kan bang?”
“dia nak berubah? Lupakan aja laa sayang,emm… sabtu ni ikut abang pergi perhimpunan tu ok?”
“ooo,..perhimpunan tu,insyaallah,”
“asal pula insyaallah? Tak,tak,tak.. naik juga dengan abang,jangan pepandai nak naik dengan lelaki lain,lepas ni kalau hendak keluar..keluar dengan abang aja,naik dengan abang aje,orang lain tak boleh!,”
“uisshhh,apadal pula tak boleh?”
“hei! Awak milik saya ok,jangan ngada-ngada tau!”

Mereka berbual sehingga larut malam. Pelbagai masalah,suka,duka mereka kongsi bersama.
Sementara Nad dirumah sudah menanggis-nanggis sehingga menampakkan bengkak di matanya.
Sehari sebelum perhimpunan tersebut, Nad telah menelefon Huda.

“hello Huda,”
“ye,Nad kenapa?”
“hendak pergi dataran ye,”
“aaa..ha’ah,”
“pergi dengan siapa? Nuar?”
“aaa….ha’ah kenapa?”
“oo..hati-hatilah ye,kalau ikutkan dia bawa Nad,tapi dia bawa Huda,tak apalah,”
“oo…kalau Nad nak naik dengan dia,boleh aja, Huda naik dengan orang lain pun boleh,”
“emm..tak apalah..dia dah janji dengan Huda kan? Suruh dia bawa motor tu hati-hati,jangan jadi macam Nad ni,ok Huda,”
“emm,yela,”

Klik!

Setelah menamatkan talian,selang beberapa minit, Nuar datang untuk mengambil Huda.

“amboi,bukan main lawa hari ni,” puji Nuar
“erkk? Mengarutlah,mana ada..biasa je laa,”

Tepat jam 9 pagi,Nuar dan rakan-rakannya bergerak ke Dataran Merdeka tersebut. Kelihatan beratus-ratus biji motor yang hadir pada hari tersebut. Kesemua jentera tersebut adalah dalam kalangan 135LC diseluruh Malaysia. Setelah selesai berkumpul di dataran tersebut, perjalanan akan diteruskan ke Bukit Bintang dimana disitunya berlaku pelancaran Rempit United. Nuar dan Huda masing-masing memandang disekeliling melihat gelagat ahli-ahli yang lain.

Pelancaran telah dirasmikan oleh Timbalan Perdana Menteri telah disambut meriah oleh ahli-ahli dari kelab yang lain. Sementara itu, kumpulan dari Melaka telah bertemu dengan Huda untuk mendapatkan kad ahli tersebut,

“dik,mana kad kitorang?” soal zack kepada Huda
“kad? Itu kena tanya pada Nuar, sebab dia yang uruskan pendaftaran tersebut,”
“Nuar mana?”
“dia ada dekat atas pentas itu la,”
“laa…kitorang nak balik dah ni,” rungut Zack
“nak balik? Lepas ni ke mana?”
“entah budak-budak ni,”

Sementara mencari kelibat Nuar, Zack telah mengambil kesempatan untuk bertanyakan hubungan Huda dan Nuar.

“dik,kau dengan Nuar macam mana?”
“macam mana? Macam itu je la,kenapa?”
“aku tengok Nuar tu kecil besar aja aku tengok,rasa macam nak tumbuk sekali, tengok saiz badan,aku besar dari dia, tengok gelang kat tangan dia,aku lagi besar,”

Huda tidak membalas pertanyaan Zack. Dia dapat merasakan Zack tidak menyukai hubungan mereka. Dia dapat rasakan ada nada cemburu di dalam hati Zack.

“tu Nuar,baru turun pentas,”
“panggil dia,” ujar Zack

Sementara menanti kedatangan Nuar ke tempat mereka,mata Huda melilau mencari kelibat seseorang.

“Nuar! Sini lah!.” Jerit Huda
“kenapa?”
“dorang nak balik dah, dorang hendak kad ahli tu,macam mana?”
“oh, tu kena tanya dengan Wan,sebab dia yang uruskan kad tu,” terang Nuar.
“aku rasa Zack,kita kena pergi dekat booth tu la, tengok tu dekat papan tanda dia,”
“ooo..jom lah,”

Selesai pendaftran tersebut, Nuar meluahkan rasa tidak puas hati terhadap Huda yang asyik berkepit dengan Zack.

“amboii,dah jumpa Zack,abang tak pandang langsung,buat tak tahu je kan?
“laa, kan abang saya tu,takkan tak boleh? Bukan selalu jumpa pun,” ujar Huda. Huda berjalan dengan pantas mendahului Nuar yang ketinggalan jauh dibelakang.

Sepi!

*******************************************************************************************

Selang beberapa hari selepas majlis tersebut, Huda mendapat satu khabar berita bahawa Nad ingin berjumpa dengannya. Pertemuan di sebuah kedai makan berdekatan dengan kampus Huda telah menarik minat Nuar untuk mengetahui lebih lanjut tentang Nad dan Huda. Pertembungan tiga pasang mata telah mendebarkan hati Huda.
Sesampai di kedai makan tersebut,

“hai,saya Nad,”
“saya Huda,”
“ok la,dipendekkan cerita saya hendak selesaikan benda ni,saya pening kepala la bila fikirkan keadaan ni,sampai tak tidur malam saya dibuatnya,” ujar Nad
“macam ni sahaja la, sebenarnya aku pun pening dengan benda ni,yela,tiba-tiba hari itu mak Nuar serang aku bagai nak rak hanya sebab aku rapat dengan Nuar ni, aku baru kenal dengan dia baru seminggu la Nad. Aku pernah cakap dengan Nuar kalau betul dia dah ada bakal isteri, go on la, tak kan aku nak halang, lagipun aku tak pihak kepada siapa-siapa pun,” jelas Huda yang sudah tegang.

“hmm…yela….lagipun dah puas dah Nad bagi apa yang dia nak,tak tahu lagi apa yang dia nak sebenarnya. Nad cintakan Nuar,sayangkan dia,sampai kena lempang pun Nad masih sayangkan Nuar. Nad pun tak tahu macam mana boleh sayang dia, kalau sampai jadi macam ni,kenapa dari dulu tak minta putus sahaja,ni dah jauh dah,hamper 4 tahun dah,kenapa baru sekarang hendak lepaskan Nad,” jelas Nad.

“hmm.. keputusan semua ditangan Nuar,aku tak boleh nak cakap banyaklah,pilihan di tangan dia,” kata Huda
“cuba abang cakap dengan Nad,abang pilih siapa? Huda,Nad rasa dalam hati dia dah ada awak,”
“aikk,?”
“abang,beritahulah,siapa abang pilih,”tanya Nad kepada Nuar.
Jari telunjuk menunding kea rah Huda. Nuar telah memilih Huda untuk dijadikan sebagai pasangannya.

“emm..tak mengapalah, Nad harap korang bahagia lah,”
“ehh..kejap-kejap,”ujar Huda
“sayang, cuba beritahu betul-betul,kenapa sampai jadi macam ni? Hubungan sayang dengan Nad dah jauh kan? Kan sia-sia? Kenapa tak mahu dengan Nad? Cuba beritahu dia, biar dia dengar apa salah dia,apa yang dia dah buat dekat sayang,” lembut kata-kata Huda terhadap Nuar.

“cuba beritahu Nad abang,apa salah Nad sampai abang buat Nad macam ni,kalau ada salah,Nad boleh ubah,” celah Nad
Nuar menyepi semula.

“sayang,beritahu Nad,apa salah dia,cakaplah,Huda ada dengan sayang ni,bagitahulah,biar dia tahu,biar dia ubah apa yang salah,”pujuk Huda
“hmm….dia kuat berbelanja,degil,kepala batu!,” geram Nuar
“ye,memang Nad kuat berbelanja tapi…..Nad boleh ubah,hmmm… tak mengapalah,harap korang bahagia la,” Nad berlalu dari meja makan.
“kenapa sayang ni? Kenapa tak mahu teruskan dengan dia? Cuba beritahu Huda,”pujuk Huda

“tak mahu! Abang nak Huda sahaja, dia dah pergi dah,abang nak Huda sahaja,” kata Nuar kepada Huda
“ pergilah balik,hantar Nad tu,”
“biarlah dia,nak jumpa sangat,”getus Nuar
Selang beberapa minit, Nad datang semule ke meja tersebut
“abang,mama call, dia marah sebab abang tak mahu hantar Nad balik,”
“bak sini telefon tu,”
Sesaat kemudian,
“kenapa ma?”
“kau hantar Nad balik sekarang!”
“hmmm…”

Klik!

“ni apa ni Nad?! Jawab la sendiri dengan mama tu,pandai-pandai aje telefon mama apa pasal?!” marah N        uar
“ehh..sabar lah,jangan marah-marah,” ujar Huda
“tengoklah perangai dia ni,siapa tak geram,eeee!,”
“sudahlah,pergilah hantar Nad pulang,Nad..ajaklah Nuar pulang,selesai baik-baik,” senyum Huda.

Mereka berlalu pergi. Huda menanggis semahu-mahunya kerana beban yang datang berlipat kali ganda. Hal ini kerana Huda telah menyayangi Nuar sepenuh hatinya. Tiba-tiba Huda mendapat SMS dari orang yang tidak dikenali.

            Jauhkan diri kau dari abang aku,kalau aku dapat tahu kau rapat lagi dengan abang aku,aku tak teragak-agak nak laporkan kepada pihak polis,aku tahu latar belakang kau,kalau kau menghormati keputusan aku,aku anggap kau perempuan dihormati.

Sesudah membaca pesanan tersebut,dari kejauhan Huda memanggil Nuar.
“NUAR!!!!”
Kedua-dua mereka berpandang sesame sendiri. Terkejut dengan teriakan Huda.
“kenapa?” soal Nuar
“nah!,”

Kedua-dua mereka membaca pesanan tersebut. Mereka tidak mengetahui pemilik nombor tersebut.
“dah lah,pergilah balik,jangan risau la,” ujar Nuar
Huda berlalu bersama titisan airmata yang laju di pipinya. Huda tidak sanggup lagi mahu bertentang dengan dugaan yang datang menimpa dirinya. Keadaan ini menyebabkan Huda dilemma dengan takdir yang datang kepadanya.
Pada malam tersebut, Huda termenung keseorangan memikirkan hal yang berlaku. Sedang asyik mengelamun, satu panggilan muncul di telefon bimbitnya.

“hello,”
“hmm,Huda..abang ni,”
“hmm,kenapa?” soal Huda
“tengah buat apa?”
“termenung sahaja,” ujar Huda.
Tiba-tiba Huda terdengar suara perempuan merayu,
“abang, Nad mahukan abang! Jangan tinggalkan Nad bang! Nad sayangkan abang sangat-sangat,” teresak-esak Nad bersama pisau di tangannya.
“eh,kenapa ni?! Asal main pisau ni?!, ujar Nuar
“Nad, mahukan abang! Nad cintakan abang!,”
“ermm.. Huda,kejap lagi abang telefon,Nad pegang pisau ni,”

Klik!

Sementara Nuar bersama Nad menyelesaikan masalah mereka.
“Nad mahukan abng,jangan tinggalkan Nad bang!,” rayu Nad.
“kau kan tak faham aku,?”
“Nad akan ubah bang, jangan tinggalkan Nad bang,” rayu Nad
“hmm..yela,aku tak tinggalkan kau,”

Sementara itu, Nuar menghantar pesanan ringkas kepada Huda.

                        Huda, biarlah hubungan kita atas dasar kawan sahaja ya, biarlah saya cuba menyayangi Nad seadanya. Saya nampak dia betul-betul sayangkan saya.

Huda membaca SMS tersebut.
Terpana!
Huda menanggis semahu-mahunya.