Sunday, 30 December 2012

BERAKHIR JUA :'(

  

kau pergi jua
setelah cintaku kini membara
belum sempat ku curahkan kasihku...
kau pergi tak kembali....
sayangku..tahukah kau di dalam hatiku ini
tersimpan perasaan cinta yang suci...
kau kumbang....inginku suntingmu menjadi milikku
lantas ku abadikan dalam hatiku.....
 
Hari bersejarah buat aku... :'DD .. setelah sekian lama aku menanti kehadiran si dia... ikatan percintaan akhirnya setelah 3 bulan kami menyemai cinta.... disebalik tanggisan ku.. tersisip juga perasaan sayang terhadapnya.. :'( .. puas ku memujuk,merayu agar si dia berfikir semula tentang keputusannya... namun.... hampa!
 
hampir setahun aku meminatinya dalam diam.... aku hanya melihat kau dari laman facebook... nak di tegur..syerammm nie! .... hahaha... !! bibit sayang telah timbul untuk dia.. entah macam mana laa aku bole sayang kau.. hahhaha..! bila difikirkan balik.. lama juga aku minat dia.. sampai satu tahap ... aku cilok satu keping gambar je ... hahaha..,,! jahat aku nie.... 
 
aku cuma lihat dia dari jauh... masa tu dia dengan makwe dia laa kan.. tengok gaya macam serasi dorang nie... tengok cara macam...emmm... amin~~ bahagia laa kau ye .... tak pe laa.. masa tu aku single lagi.. dia dah berpunya laa kan..
 
tup2! nak di jadikan cerita ... aku ada post dengan satu page.. dia masuk komen...suruh add dia..ok find....aku add laaa... happy laa juga kan..laki yang aku minat suruh add dia tuh! ... hahhaha!! ... tak sangka kan??...  
 
sampai satu tahap..kitorang bercinta dan.................................!!! 
 
sekarang dah musnah.... aku nak lihat dia bahagia..aku nak lihat dia gembira.. aku tak suka dia muram..tak suka dia masam..tak suka dia marah2... cukuplahh sekadar aku menjadi pengemis cinta pada kau sayang... puas aku jaga hati kau..puas aku sayang kau dalam diam.. puas aku menyintai kau dalam diam... puas aku setia pada kau... kau balas juga semuanya.... :) ... aku bersyukur dipertemukan dengan kau.... aku dapat bercinta dengan orang yang aku minat sangat! ... 
 
aku takkan berhenti tuk' menyayangi kau.....untuk menyintai kau dalam diam...aku akan kembali ke kehidupan asal yang mana.... mula2 dulu aku minat kau... aku teringin nak berada disisi kau.. hajat aku tercapai juga akhirnya.. namun... perasaan aku terhadap kau takkan berubah.. aku akan kembali ke kehidupan asal dimana....
 
menyayangi kau dalam diam...menyintai kau dalam senyap....merindui kau secara sembunyi..
 
aku akan pantau kau dari jauh...hanya kau dihati aku... :') ....
 
   
 love u.. :')

Wednesday, 26 December 2012

PENEMAN HATIKU DIKALA DUKA

   

kanan dan kiri
cuba berlari
masih ku hujani tohmah dan caci
jangan sekali
aku diletak kebawah
hanya kerana jalan hidup yg susah
 
tak siapa di antara kita di dunia
memilih jalan hidup yg derita
aku sering dipersenda dan sering dikecewa
oleh hati mereka yang tak punya rasa
inginku mengecap bahagia
padamu kasih yang menjanjikan setia
namun belum ku sempatku merasa
mimpi yang dibina
hati mudah berdarah semula
keran dustanya

terhempas lagi
sepian kali
luka yang dilukai menguji diri
namun begitu aku tabahkan semangat
biar waktu merawat segalanya....
 

aku cuba untuk tabah menghadapi dugaan yang mendatang.. walaupun aku mempunyai kekasih hati..namun... aku umpama diabaikan olehnya... hahahahha.. sengal laa aku nie.. ^_^ .. kita yang bagai nak rak menantikan sesuatu dari dia.. tapi.. dia tak ambil peduli pun kat aku dah.. hahahhaa.. buat apa menantikan orang yang dah abaikan kita kan?? hahah.. :D ... 
waktu aku berduka..waktu aku tension.. waktu aku stres..waktu aku dilanda masalah kan.. dorang ni laa yang menceriakan aku.. pandai betul buat aku ketawa... hahaha.. :'D .. dorang tahu2 je aku tengah sedih... hahaha... :'D ... 
 
time telefon aku sunyi kan... aku pernah campak ke dinding tau.. hahaha,, :'D .. yup laa.. kata je ada buah hati... tapi..hidup aku macam single juga..!! huh!! nak marah pun tak guna laa... nak mengamuk pun apa yang dapat??? dapat dosa adalah.. better aku pendamkan apa yang patut.. di suatu saat.. boooommmmmmm!! habislaa aku weyhh.. hahaha.. 
 
aku pernah tanya beberapa orang untuk tanyakan pendapat tentang pertalian antara "cousin2" nie.. satu jawapan buat aku tersentap kan... cam nie.. "sepupu pun dianggap orang luar juga sebab dibolehkan untuk berkahwin dalam islam... tapi..kalau dah melebihi batas.. kau tahu tak.. yang tu dinamakan CURANG!!" .. aku tercengang seribu satu kata.. wowww!! ok find..!! aku telah dicurangkan... errkk!! kompius!! aku tak tahu nak buat apa.. rasa nak hentak kepala kat dinding... :D .... 
 
apa yang boleh aku buat sekarang... aku  just diamkan diri je laa... kadang-kadang aku rasa macam aku ni pengemis cinta sahaja.. aku ni pemburu cinta yang mengharapkan simpati dari lelaki.. WHAT!!!! aku tak cam tuh k... tolong sikit.. hahahha... 
 
aku dah penat laa... bolehlaa kau cakap "tak yah fikir" ..senang laa kan.. yang hadap aku.. macam2 orang tanya pasal korang.. nak letak mana muka aku?? celah meja ...?? "memang tak yah fikir laa kan.. kalau korang dah hari2 bermesra bagai..giler otak aku tak fikir?" cerita aku ni umpama kembali pada tahun 2011 dimana perkara yang sama berlaku.. huhh!! JADI BALIK!!!!
 
biar derita..biar sengsara 
..aku rela menjadi mangsamu...
akan ku simpan di nurani ini.
.kenangan antara kitaa....  
 
aduhh!! aku takut tak boleh nak hadapi dugaan nie... kuat tak aku? :'( .... 
 
  
yang ni ashikin.,..kawan aku dari sekolah rendah lagi.. rindu giler kat dia nie.. kawan aku..sahabat aku.. bila masalah aku cari dia.. sayang dia ketad3!!
 
 housemate aku ^_^
 
 




ok..selepas picture housemate aku.. ke bawah tu semua.. adik-adik aku tau.. ^_^ .. bila aku ada masalah dengan someone.. dorang laa aku cari.. tapi yang selalu whatsapp nak tahu sape?? tuh budak kecik kai baju coklat..dyra nama dia.. hahaha.. :D .. macam2 gosip yang kitorang discuss..kadang2 kutuk orang pun pernah.. lama laa juga dengan dia.. hampir 10 bulan dah.. heee... love u alls.. 
 
ok laa.. sampai sini sahajalah luahan hati bella.,..jangan serik ok.. ^_^ .. nanti bella share lagi ok.. good nitez~~ 

Monday, 17 December 2012

HATI DI DUGA

   
ku masih lagi teringat
bicaramu yang terakhir....
pedihnya hingga menikam kalbu bisanya....
 
 
bila aku tengok.. status... komen... huh!! airmata berderas laju cam dalam picture kat atas nie... wowww!! aku di uji lagi dengan begitu mendalam... kalau ikutkan hati.. aku dah give up nak hadapi dugaan ni semua... bak kata orang..... kalau kita give up.. macam mana nak pertahankan hubungan yang sedia ada... hahhaa.. apa yang boleh aku buat... aku diam..aku lihat apa yang jadi.. aku butakan mata dengan apa yang aku tengok... aku pekakkan telinga bila orang berkata-kata....
 
hati aku ... bagai disiat2... broken heart terus meyhh... hahah.. :'D 
 
   
hati aku..makin lama.. makin pecah.. tak ada siapa pun nak rawat hati aku yang makin lama.. makin retak.. tunggu masa nak berkecai.. aku menanggis... aku berduka.. aku stres.. aku tertekan.. dia tak ada dengan aku.. dulu.. dia sentiasa ada dengan aku... walau aku tak makan sebutir nasi pun... dah bising macam mak aku pulakk.. sekarang??? hmm.. dah tak ada.. aku berduka.. aku sedih... menanggis... aku sakit.. aku yang ubati sendiri.. aku sendiri yang tahan semua nie.. aku sendiri yang hadapi.... 
 
ya3.. memang.. ade ikatan darah...ada pertalian darah.. tapi.... try jaga hati aku yang jauh ni... cuba jaga perasaan aku... pernah tak korang fikir hati and perasaan aku bila benda ni jadi?? aku tabahkan juga hadapi benda ni.. aku senyum.. aku gembira... aku ketawa... tapi hati aku... korang berdua tahu tak?? 
 
lama-lama... aku muhasabah diri.. aku tenangkan diri... aku pujuk hati aku balik... 
 
aku akan jaga hati kau.. aku akan cuba tabahkan hati tuk kau... aku kan cuba untuk kau.. sebab aku dah janji dengan sepupu kau.. bahawa aku TAKKAN tinggalkan kau.... aku akan jaga hati kau.. macam mana aku jaga hati aku k.. :') .. sayang kamu hubby.. 
 
 

Thursday, 13 December 2012

TERIMA KASIH SEGALANYA

        


Terima kasih ku ucap kepadamu
kerana sudi menyayangi diriku....
semoga kita bersama dan setia........
aku bersyukur pada Tuhan Yang esa
kerana Dia yang menemukan kita....
semoga kita mendapat rahmat darinya....

hidup bahagia
oh kasih indahnya ku rasakan
sewaktu engkau ada bersama.....
disisiku...indahnya cintamu biarpun
apa yang terjadi rela ku tempuh
asal kau tahu hargai pengorbananku...
ini..terhadap dirimu...

sewaktu kau berduka
aku ada disisi menemani
sewaktu kau gembira jangan pula kau lupa...
diri ini..
 
Andainya aku tiada...
abadikan cinta kita.... sepanjang hayatmu...

terima kasih ku ucap kepadamu
kerana sudi menyayangiku
semoga kita bersama dan setia...

aku bersyukur pada Tuhan Yang esa
kerana Dia yang menemukan kita....
semoga kita mendapat rahmat darinya....
hidup bahagia

 

Tuesday, 11 December 2012

RIDE KE CHERATING 30/11-02/12 LC 135 MALAYSIA

   
Hai2... selamat petang sayang! ooopsss!! sorry lama dah tak update blog.. busy sikit la sayang... jangan marah ok... ok..hari ini bella ada something nak share dengan korang....pada 30/11 arituh LC 135 MALAYSIA ada buat ride to cherating tau.. hmm.. ramai laa juga yang sertai kan?? sponsor pun ada.. nak tahu?? REDBULL tau.. jangan main2... seronok memang seronok.. first time laa join trip nie... best laa juga.. macam2 hal yang jadi dekat sana.. bella pun malas nak cerita panjang,,,, u alls dihidangkan dengan picture2 yang bella cilok ok... 
 
 
ok..picture2 yang kat atas ni... sebelum dan semasa bergerak ke cherating.. hahaha... REDBULL AWESOMEE!!
ok.. yang baju merah tuh.. t-shirt rasmi ride ... cun tak?? heheh...
picture yang atas ni.. penat laa photographer tangkap kan?? cun tak?? hahhaa.... yang pakai baju marshall tu kenal tak?? thats my hubby ok.. ^_^ .. i'm so proud of you sayang... bella cukup bangga dengan kamu sayang... 
ok la.. sampai sini sahaja laa.. picture lain ada.. banyakk!! tapi bella ambil yang awesome je.. ok... nanti ada pape..bella share lagi ok.. bye !! ^_^

SATU NAMA TETAP DI HATI

        


Pada satu nama
suatu masa dulu pernah bawa dan beri bahagia
hingga saat ini masihku abadi didalam hatiku
dengan satu rasa dalam satu cinta
sewaktu kita bersama dulu
hanay kita yang tahu
dalam mana telah cinta kita memutik
 
walau akhir ini
seakan terpisah oleh masa dan suasana tak dipinta
namun percayalah tidak sedikit pun 
kasihku kepadamu surut dan berubah
pasti suatu masa kan bersama lagi
engkau dan aku pasti jua nikmati
cinta yang istimewa
walau ku tak pasti bilakah masanya
kau dan aku...
akan bertemu....
untuk kita kembalikan
keindahan dulu......
 
dengan satu rasa dalam satu cinta
sewaktu kita bersama dulu
ku semat di dalam hati
hingga kita kan bertemu kemudian hari...