Sunday, 22 December 2013

PERLUKAH ??

 

Good evening everybody! how was ur day today? is that okey? hopefully.. anything will be fine ya.. so.... next entri kali ni.. bella nak luahkan apa yang terbuku kat hati.. yg tersentap kat dada dan segala ter yang ade laa.. penat dah nk pendam... 

aku tak ingat bile hal nie jadi.. lupa sudah.. sebab dah sakit sangat hati nie.. tunggu nk meletop ja... errghhhh!!! ok laa.. aku bole terima u alls adik abang.. ok laa... pekak kan telinga.. buat tak tahu.. buat pekak.. je kan???!! .. then.. tengok kat twitter.. amboii.. sweet bebeno.. ehhh,,, hello.. guys! aku ada dalam twitter tuh.. xnmpk ke atau buat2 pekak nie? ke buat2 xnmpk aku wujud dalam tuh... ? ke mmg tak nak aku de dalam tuh? ok laaa.. aku diam lagi.. aku senyap... aku menanggis sorg umat tak tahu... ok tak pe.. aku pendam lagi.. aku diam mcm xde ape yg jadi.. 

tup2.. aku ape lagi la kan.. aku terpaksa block perempuan tuh.. utk aku tenangkan diri.. utk aku.. release kepala hotak aku.. sebab korang laa!! sakit dowhh! .. cakap org tak matang pandai.. cakap aku kuat jeles pandai kau kan! kau hupdate mcm2 kat twitter pandai kan!! mcm2 statement masuk.. tabik hormat kat kau laa weyhh.. serious talk aku ckp.. aku sakit tgk kau tahu x! kalau depan mata aku.. dah melayang dah penyepak aku kat pp putih kau.. 

weyhh! ni aku nk ckp.. dulu.. aku bertimbun abg2 angkat weyhh.. tak ada pon pe'el cam kau.. aku tak de pon nak tergedik2.. text dorang.. xde pon tergedik2 nk snap pic berdua.. hello! aku tahu jaga diri aku.. aku tahu dorang ade awek.. so.. aku kene jaga hati awek2 dorang.. ehh.. kitorang siap bole bergurau k.. kuar ride sama2.. ehh.. sbb ape?? sbb aku jaga hati pkwe2 dorang! pk laa sikit.. aku dlu beriban abg2 angkat,... bru umor 17 tahun k.. pndai je aku jaga diri aku...  T_T

yang nie? erghh!! sekali nsihat.. tak jalan.. kau nak aku update kat twitter.. kau nk aku bgthu.. baru kau buat?! hello! aku dgn z .. dahnak masuk 5 tahun sbagai abg adik k.. ok je.. kitorang tahu.. msing2 dah ade buah hati.. so.. takkan nak kacau.. bahaya laa.. kau?! umur 17.. xley pikir ke? kau nak aku call kau.. face to face dgn kau.. baru kau nak dgr eaa?? :'( ..  

aku tak minx byk dari kau mia.. please.... behave yourself... :'( ... aku tak marah ash as your brother... tp.. please... jaga perilaku kau dgn dia.,, aku tak sanggup tengok wechat korg... :'( .. hati aku sangat trkilan.. :'( ... hati aku sekarang ni sangat2 sakit.. terkoyak habis dah.. aku tak sanggup tgk... hati aku sungguh2 rabak masa nie.. yg aku bole buat.. aku diam je.. aku taknak dia anggap aku cmburu buta.. :'( .. aku nak korg paham isi hati aku.. :'( 

For my hubby... u're the first guys that make me happy ... dan.. sungguh saya cakap.. saya terkilan dgn perbualan awak dgn dia.. sangat terkilan... tersiat hati saya wak.. :'( .. saya merayu kat awak.. behave ur self... saya tak marah dia adk awak .. tapi.. please.. :'( .. saya taknak hal lama berulang lagi.. saya taknak sejarah lama berulang lagi.. saya penat wak.. sejak saya dgn awak.. awak cinta hati saya.. penyeri hidup saya... saya mcm nie.. sbb saya sayang awak,, :'( .. love u much more dear.. :'( ..  sepanjang saya dgn awak.. sye tak de pon contact laki lain kecuali... group.,.. tu pon sbb awak ade dlm tuh..  :'( .. saya tak minx byk dgn awak.. saya nak jasad awak.. hati awak.. dengan saya.. bukan dgn org lain.. saya harap sgt relay kite panjang.. :'( .. susah senang.. kite sama2 hadapi.. :') 

Wafiq Thaqif a.k.a ash a.k.a teh.. thnx for being my friend,my love, you are my everything.. kmoo sangat memahami hati saya... memahami setiap bait kata2 saya.. setiap apa yg tersirat.,.. awak sangat memahami saya sayang.... :') .. i need u... i begging u :'( .. please make me happy beside u. :') .. same like me.. i will make u happy beside me.. every single moment.. :') .. until the end.. I LOVE U MUCH MORE SAYANG.. :') 

Sunday, 8 December 2013

SAYA AKAN CUBA

  


Kata oramg ..cinta itu memang buta.. mana tidaknya.. bila putus cinta je.. pasti ada kesedihan yang menyelubungi segenap hati.. :) .. seperti aku jugak.. aku menyayangi..menyintai si dia dengan sepenuh hati.. bak kata orang.. jauh dimata dekat dihati.. :) .. walau kita jauh sekalipun.. aku tetap dengan keputusan hati aku.. :) 

Lately ni, aku selalu je tak ada mood.. cemburu yang amat! serabut tak tentu pasal.. kesian kmoo..:)  melayan kerenah aku tak kira masa.. kadang2.. aku fikir.. bodohnya aku.. ahahha.. kalau sesetengah lelaki.. sah2 kena tinggal.. :) ... kehadiran kau dalam hidup aku amat bermakna sekali.. woww!! tak sangka ku jumpa lelaki seperti kmoo.. gaya kmoo.. woww!! perempuan mana tak cemburu bila ada sahaja perempuan mengintai perilaku kmoo.. hahaha.. :) .. see...!! nampak tak tahap kecemburuan aku melampau... :) .. tapi.. kmoo tetap melayan aku seperti biasa.. ya3... memahami diri aku..terima kasih sayang.. :) 

Hmm.. maybe sebab lama tak jumpa dia laa kot.. thats y laa jadi camnie.. sewel tak tentu pasal... aku faham tugas kmoo... hari2 kmoo.. maafkan aku.. andai kata aku banyak melukai hati kmoo sayang.. :) ... kan pernah cakap dlu.. nakkan perhatian sahaja.. of course laaa!! saya nak jugak bermanja.. bergurau.. ahahha. rindu saat tuh.. tapi.. tak perlu risau.. aku memahami diri kmoo seadaanya.. aku menerima kamoo seadaanya.. :) .. aku hormat kmoo sepertimana kmoo hormat pada aku.. :) 

aku amat bertuah dapat memiliki hati kmoo.. woww!! happy nyup!! yelaa.. si dia tak pernah mengeluh dengan semua sikap2 aku.. kadang2.. aku malu dengan sikap ku.. seperti kebudakkan.. tapi.. dia? menerima.. melayani aku seperti biasa.. kerana.. aku pernah berkata.. apabila orang lain membuangmu.. aku sedia mengambil kmoo.. menjaga kmoo.. membelai kmoo seperti yang sepatotnya.. so.. see!!  saya buat.. :) .. setiap detik setiap waktu aku terlalu merindui mu... hahha.. kadang2 aku je yang banyak fikir benda yg x sepatotnya.. tapi dia ada untuk menenangkan hati aku.. terima kasih sekali lagi sayang.. :) 

Takut betul kalau2 aku kehilangan kmoo.. :( ,... apakan daya.. aku berusaha untuk menjaga hati kmoo.. :) .. tak nak kmoo rasa kekok dengan aku.. :) tak nak kmoo rimsa dengan sikap aku.. hari2,, aku cuba ubah sikap aku.. :) ... supaya kmoo selesa dengan aku...

terima kasih diatas segalanya sayang.. :) .. percayalah setiap kata2 aku... aku akan mejagamu.. dan.. thnx jugak beri aku hadiah yg comell!! woww!! gebuu !! thnx cik teh.. sayang awak.. ! :) btw.. maafkan aku jika ada tersilap kata.. tidak suka dengan sikap aku.. aku akan cuba ubah untuk meberi keselesaan kpdmu.. :) ,,, bantulah aku ketika susah senang.. sama jugak seperti aku membantu mu..susah senang.. :)  cinta awak dear.. ! <3

Tuesday, 19 November 2013

TERINGAT HAL LAMA

 

Hai u alls! sorry bella dah lama tak update.. actually..bella sibuk sikit sejak masuk sem baru.. lagipun macam2 hal yang jadi.. i don't aspect that problem has come into my life... ggrrrr! bila difikirkan balik.. rasa macam nak lari je dari masalah... serabut kepala hotak.. haiisshh! tapi.. kalau bella hilang sabar.. payah pulakk.. better bella diamkan diri dulu..

Actually, baru2 ni bella kene punch atas sebab kesalahan kepalsuan access card.. wat de fuk laa.. nak suruh aku bayar rm300,,,. hello! rm300 bole dapat sebulan sewa aku kau tahu x??!! kau dah kenapa nak ketuk duit student?! banyak cengkadak kau laaa.. kau siap kau... semalam dengan arini aku diamkan.. aku senyap.. jadi budak nerd gila bapak arhh.. tapi kali.. tak de.. tak kira.. aku akan dapatkan spirit tuk aku pertahankan diri aku dengan budak2 umah aku.. kau ingat budak2 ni.. kaki cop duit pastu tadah kat kau.. kau nganga je laa.. hello! kau ingat senang??!! sorry laa bro.. itu bukan aku k.. kau tunggu.. 

OK! lets move on the next story... ok.. actually.. bella miss one person.. ya.. tipu laa kalau bella tak rindu budak tuh... at the same time.. bella sempat stalk facebook dia.. sorry laaa.. terpaksa..nak tahu apa yang berlaku dalam hidup dia... sebab dia dah block bella dari instagram..facebook.. twitter bella block sendiri sebab bengang dengan tindakan dia,,, yang macam.. errgghh!! ... but kitorang tak break rasmi.. just tinggal camtuh je.. errghh!! sakit betul hati aku..  bila difikir balik.. umur muda lagi so.. darah cepat panas.. 

Btw... kepala bella still serabut lagi.. dah macam rumput dah dalam kepala hotak nie... hadoii.. susah betul laa.. banyak betul dugaann.. hadoii! ok laa.. kita stopkat sini ja.. nanti bella sambung lagi.. dengan story baru,., ok.. bubye! ^_^

Thursday, 14 November 2013

MENURUN!!

  


OOOpppsssssiiii!!! jatuh merundum?!! apa ni bella?! cam mana result bole jatuh habis nie?! apa kau fikir nie? kau ingat kat sape nie?? ooohhh goshh! free2 kene bebel? aku fikir sape lagi kalau bukan....tutttt!1 tak laa.. bukan laa.. maybe sebab tension.. stres.. macam2 fikir nie.. tu yang jatuh turun.. ishh2.. saba bella.. cuba lagi.. 

btw.. sorry guys sebab dah lama x hapdate blog.. just because i'm quiet busy.. so.. sorry2.. bukan sengaja.. ada hal yang tak boleh nak elak.. btw.. i just wanna to share something about someone.. but.. hmmm... i think we should start at the beginning.. ^_^ .. when i first coversation with him.. i just very shock! suprise..!! because dia tak pernah IM bella selama nie... for a while.. bella terkejut kejap..sentap tahap cipan dua rupa..hahhaha.. ^_^ ... borak punya borak.. ok laa... baik jugak laa budaknya.. bella tak pernah tanya lebih dari apa yang sepatutnya.. just think that guy have someone.. so bella... kawan cam biasa... hahahaha.... 

ok2.. tak nak teruskan sebab... bila fikir balik.. kelakar gila2 laa.. ahhaha.. tapi tak apa.. that moment bella ingat sampai sekarang.. ahahha.. ^_^ ... ok laa.. ok laa... actually.. hati bella ni cam nak tak nak je kan taip.. tapi sebab dah lama x hapdate.. bella merapu la kat sini.. btw.. stop kat sini.. nanti.. bella sambung ok.. bubye dear! ^_^

Thursday, 17 October 2013

APA YANG TERJADI ?

  


Seperti kisah orang lain.. aku juga ada kisah tersendiri.. ya2.. mungkin kita sama.. tapi berbeza.. or maybe kita berbeza tapi sama... hmm... why not kita imbas balik kenangan or memoir kita dengan someone yang agak annoy but u all still remind him.. :) .. ok laa... we move on with a new story from me... oopss! before that.. u all must done your work  or.. must be free with anything.. :) .. because this story its about my story in a real life.. :) 

Tak salah kan if one day u all fall in love with someone??? hahaha.. macam aku juga.. aku pernah bercinta dengan someone yang lebih muda dari aku.. tapi.. jarak kami.. just around 3 years.. hahaha.. i'm not a crazy girl.. because its about that guy..  which means.. aku tidak memandang harta.. tidak jugak memandang kedudukan.. tapi.. memandang ke arah hati dan jugak perasaan dan cara bagaimana dia menjaga kita.. :) 

Seperti aku.. aku juga mempunyai perasaan yang ingin disayangi.. tapi macam mana nak disayangi kalau aku diabaikan? ok laa.. bulan pertama.. okk.. baik2 je.. sweet2 je.. masuk bulan kedua... ketiga.. hampeh! senyap.. tup2.. nak dijadikan cerita .. facebook aku telah didatangi oleh kawan dia sendiri.. woww!! bestnye.. ade tempat luahan hati kan?? at least.. bila aku story..luahkan isi hati kat kawan dia nie.. at least.. si dia.. dapatlaa story ni kan? sampai satu tahap aku menanggis depan lappy bile bercerita dengan kawan dia..

yela.. kawan baik kan.. tup3.. nak dijadikan cerita,,, kawan dia nie.. bole lakk suruh aku tinggalkan si dia.. sebab .. yelaa. dah lama diabaikan.. ehh..siap bole lagi kutuk2 si dia.. acane tuh?? then.. dia siap bole ckp aku desperate nak kan si dia.. ehh...choiii!! kalau aku desperate.. ramai laki aku rembat dah laa.. =,=...  kebodohan apa yang kau cuba tunjukkan kat aku nie??? 

Harap je budak U.. tapo mentaliti..otak letak kat mana? longkang sudah.. ^_^. .. aku bukan nak menghina golongan ber'educated' nie.. aku lagi respect adalah..sebab orang yang ber'educated' nie.. pemikiran dia matured.. dah bole fikir luar dari kotak pemikiran budak2 sekolah.. =,= .. 

huh!! apa lah.. ada jugak kawan cam tuh kan?? bile difikirkan balik.... kawan dia pandai saiko jugakkan.. sampai aku sendiri cakap "saya dah anggap relay kami dah putus" .. woww!! bak kata kawan aku.. aku bole tunggu lagi.. kalau dia.. dah lama cari lain.. masalahnya aku bukan senang cari lain laa.. kadang2.. bila difikirkan balik.. yelaa.. umo muda kan.. so.. darah cepat naik.. tup2,, lepas kawan dia IM aku kat facebook.. aku baru nak stalk dia.. tengok2.. aku dah kena block... instagram dia dah unfollow... ape lagi ?? tapi on twitter nampak kami follow2 lagi.. so.. aku hamek keputusan.. aku block die terus.. :) .. sebab dengan kebodohan kau.. aku bodoh menilai kau macam mana.. sebab hanya sebulan aku kenal kau.. padahal kalau ikot bulan.. dah 5 bulan aku dengan kau.. tapi,, sebab kau abaikan aku.. sorry to say laa bro.. kau takkan tenang dengan hari2 akan datang....

hello! dari satu hari kira ade 24 jam.. kau dengan kelas kau.. kawan2 kau.. family kau.. 24/7 kau dengan dorang.. aku faham semua tuh.. tapi.. kau tak ada masa ke nak tanya aku.. khabar aku.. ok ke tak?? seminit pon tak ada eaa?? dekut sangat laa kau.. aku tengok penuh insta gambar2 kau upload.. ada lakk masa.. aku ingat and harap.. bila kau dah pakai fone baru.. at least seminit dua ada laa untuk aku.. tapi.. HAMPEHH!! =,= .. kebangangan apa yang kau nak tunjukkan kat aku? =,= .. kau sedar tak yang kau dah sakitkan hati aku??

kau sedar tak yang kau siat hati aku guna kaca ?? ishh.. selfish!! aku beria2 tunggu kau bagai nak rak.. siap aku ingat lagi janji2 kau kat aku.. OK FINE! aku takkan lupa apa yang kaud ah buat dekat aku.. aku takkan pernah lupa semua tuh APPY! =,= .. hari2 kau takkan tenang selagi kau tak fikir apa salah kau pada orang cam aku.. kau kena ingat ye.. :) ... selama ni aku cukup bersama dengan kau.. sampaikan aku pekakkan tekinga suruh aku putus dengan kau.. tapi.. kawan kau snediri yang suruh aku buat macam tuh.. k xpe.. aku fahamm.. HOPEFULLY kau happy laa eaaa...

and one more thing.. :) .. hopefully kau bahagia dengan cara kau sayang... :) 

                                                                              ~miss bella~

Tuesday, 8 October 2013

SERABUT!

 


Bak kata orang.. cinta itu sakit.. cinta itu indah.. tidak semua orang mendapat cinta yang sejati.. ada jugak yang mendapat cintanya ketika terlanggar.. ter ape..macam2 ter laa.. macam aku.. cinta? sakit.. pedih ..perit.. bah kan jugak.. ia menjadi duri ynag mencucuk daging kita sendiri..

ok... try baling buah durian kat kepala.. sah2 sakit kan? gile tak sakit... hahaha.. aku ada pengalaman tentang dunia percintaan.. tapi yang best bila kita dah sayang orang tuh.. dia pergi macam tuh je.. tanpa khabar berita.. tu cam mana pulak? naka kata kita buat salah.. dai tak pernah bagitahu apa2 pun.. malah... block semua laman sosial dia.. asalkan kita tak tahu apa yang dia buat kat luar tuh... sampai satu tahap kita naik fed up dengan keadaan macam nie kan? 

actually.. aku sendiri yang serabut bila kehadiran seseorang dalam hidup aku.. terutama nya.. LELAKI.. eh.. korang ingat korang HOT ke? hahha... lelaki tu HOT bila..ramai perempuan minat dia.. even dia tak layan pon perempuan2 tuh.. at least dia tahu yang dia setia pada si dia.. 

seronokkan jadi mr.setia? mestilah seronok sebab.. kita dah sayang dai bagai nak rak.. mestilah setia kan? ^_^ .. umpama macam aku.. aku tak nak hal lama berulang kembali.. bak kata orang "ehh..aku tak nak laa benda lama jadi balik"  ya3.. ingat senang.. tapi yang terjadi tetap akan terjadi kan? ^_^ ... but.. u all kat lua tuh yang tengah hanagt bercinta.. tolonglaa setia.. tapi kalau laki tuh buat hal... apa lagi... korang buat laa hal balik... ^_^ 


                                                                          ~miss bella~

Tuesday, 1 October 2013

YANG TERJADI KAN TETAP TERJADI

  


Kau tahu diriku.... serba tiada..
ku ingin lebih bersedia... 
Lalu.. di atas nama cita-cita...
Kau ku tinggalkan sementara...
Dengan percaya engkau akan mengerti.....
Dan sabar menanti....
 Berdoa berdoalah sayang.....
Sepenuh keyakinan...
BUKAN BERJANJI BUKAN BERSUMPAH
CUMA PERCAYA....
ku kan pulang padamu...JUA...
apa yang terjadi kan terjadi...
Dengan keizinan Illahi...

Perrghh! siap nyanyi bagai! ehh.. choii.. biasalah.. tengah release tension.. yelaa.. lepas hadap final exam.. apa lagi.. dengar lagu sampai lebam laa.. hahaha.. actually bella dah lama sangat x update blog nie kan? dah berhabuk daa.. sarang tebuan semua ada.. tak apa.. bella update slow2 k.. sebab bella sibukk.. ehh choii! dating.. banyak laa.. banyak keje kat kampus laa... 

Actually laa kan.. bella hairan laa.. setiap kali couple or bercinta.. mesti akan muncul orang lama pada pasangan kita.. yang hairannya.,... bella tak ada lakk muncul.... kenapa errkk? adakah sebab pasangan kite tu masih sayang pada ex dia? atau pun.. mungkin sebab.... ex dia mahukan dia balik? kenapa hal yang bella xnak jadi.. emsti terjadi.... 

Tak tahu nak buat cam mana dah.. dah buntu... bella bukan tak yakin dengan si dia.. tapi3... tapi.. kenapa hal lama datang balik? ok fine! kalau kawan.. ok bella bole terima lagi.. yang nie..siap nak getback.. silap2.. bole tersungkur dia nanti.. haiihhh.. what can i do? bella tak bole kongkong dia.. ckuplaa pantau dari jauh je.. tapi,,, ergghh!! kenapa perasaan ni lain macam je nie???!!! haduii! 

PELIKKAN perasaan nie.. kadang2 kita tak mahu lepaskan orang yang kita sayang.. kita sedaya upaya nak pertahankan dia dlam hidup kita.. tapi apabila muncul orang lama.. itu yang menyebabkan perempuan lemah nak berlwan untuk pertahankan cinta dia.. sebab.. orang lama lebih mengetahui keadaan si dia... nak2.. hubungan mereka dulu lagi lama dari kita.. sedangkan.. kite baru lagi dengan si dia.. ^_^ 

Apa yang bella buat cuma tenang... sabar dengan ape jua keadaan.. as long as kite tak hilang kepercayaan dia.. kasih sayang dia,  itu dah cukup baik..  ^_^ yang kan terjadi tetap terjadi bella... :)

Thursday, 22 August 2013

KETABAHAN DIRI MENGHADAPI UJIAN

   


Hai u alls! sorry guys dah lama x update blog.. sebab.. sibuk sikit laaa.. insyaallah.. ada kelapangan nanti bella share story ok... first of all.. siapa2 yang tengah hadap homework tuh..assignment ke.. please do your work ok.. jangna tangguh.. like me.. assignment berlambak.. tak ada mood nak hadap..kejap lagi laa kot.. 

OK..  bella admit sekarang bella agak stressful sikit dengan kehidupan sekarang.. mana tak nya.. before ni kan bella pernah couple right? but.. macam x ada pape jew.. senyap cam tuh je.. abaikan bella.. bella ada masalah sikit.. lesap! entah pergi mana entah... so.. thats why sekarang bella lebih tumpu pada study bella.. :) ... kehadiran someone? ermm.. for me.. as a friend.. dorang banyak support bella dari belakang.. :)... bella admit bella selesa dengan kehadiran dorang dalam diri bella.. :)

Ada baca tak entry bella yang TLDM tuh? yup.. bella rasa bella nak bawak diri ke arah itu.. biarlah setahun..dua tahun.. berapa tahun sekalipun.. bella nak tenangkan diri melalui perkerjaan itu.. senang! lagipun bella admit bella susah nak moody laa.. mesti nak happy sebab.. orang disekeliling bella sendiri... apa orang kata.. FAKE SMILE... kena buat cam tuh jugak umpama nak menggaburi mata mereka.. :)

so..macam tuh life bella sekarang.. tabah je hadap dugaan hidup.. :) bella jugak manusia.. tak lari dari ujian dan dugaan.. kita kena pandai manage masa dan urusan seharian.. kalau tak.. memang.. kelam kabut laa... ^_^ 


                                                                                                 ~BELLA~

Tuesday, 13 August 2013

HARAP-HARAP DAPAT KALI NI ....

   


 


Hai guys! sorry .. bella dah lama x update blog.. sibuk sikit.. by the way.. selamat hari raya! bella nak duit raya! ... hahhaa.. ok3.. cam mna raya kali nie? ok x? banyak tak dapat duit raya...? bella dapat sikit ja.. almaklumlaa..dah besar kan.. mana nya banyak kan? 

mesti pelik kan? kenapa bella post logo kat atas tuh? actually.. tu minat bella dari dlu ag.. nak jadi salah seorang anggota tentera.. apa? ingat bella perempuan xbole?? ehh.. tgk kaki laa.. kan?? hahha
 actually bella pernah pergi interview.. tapi tak lepas.. NAVY dengan DARAT.. xde rezeki.. tapi kali nie.. nak xnak.. bella kene pergi jugak pembukaan tuh.. sebab bella nak sangat kerja nie... :) ... hopefully dapat... :) 



















Haiihhh! dah lama tak berkawad.. rindu zaman berkawad.. pegang senjata.. :) .. adakah impian aku akan tercapai? doa2 kan laaa yeaa... :)

Sunday, 21 July 2013

LAYAKKAH AKU??

  
Aku juga seperti insan yang lain yang mahukan kebahagiaan dalam hidup juga dalam diri.. seperti aku jugak.. aku mahukan seorang insan yang menyayangi aku dan menerima segala kekurangan aku.. aku sedar dan aku tahu aku berada di antara golongan yang mana.. :') .. 

Adakah aku layak untuk menerima semua itu dalam diri aku ?? layakkah aku menerima pemberian cinta daripada seseorang....? ya3... aku tahu.. hati kecilku berkata sunyi kerana tiada sape memahami aku... :') 

Tapi ... aku tabah menghadapi hari2 mendatang... tanpa semangat untuk terus hidup... memang dah lama...down!! bagi aku.. aku sememangnya tidak layak untuk mana2 lelaki.. amat payah bagi aku ... ya3.. aku tidak bohong kerana disaat ini.,.. ada jugak yang sayang pada aku.. tapi apakan daya.. if oneday mereka kenal sapa aku.. adakah mereka mahukan aku jugak?? :'( .... seperti manusia lain.. aku jugak mempunyai kisah silam dan hitam dalam hidup aku.. sampai ke hari ini.. hidup aku diselubungi kisah silam aku.. :') biarlah kisah itu menjadi diari pahit dalam diari hidup aku.. :) .. 

hari2 aku.. penuh dengan gelak tawa.. tapi. hati kecil aku..tiada siapa yang tahu... selagi mampu aku bahagiakan orang2 yg aku sayang.. selagi itu lah aku ada dengan mereka.. selagi mereka mahukan gelak tawa... aku berikan sepenuhnya.. biarpun pahit aku telan jugak.. :) ... 
   If oneday.. aku tiada lagi... aku harap dorang ingat disaat aku bahagiakan mereka... ingatlah setiap kata2 aku.. kata2 semangat aku.. aku harap bila aku tiada lagi.....dorang akan ingat setiap detik memoir indah aku bersama dengan org disekeliling aku.. :) ... kadang2... aku sanggup buat apa pon untuk org2 yg aku sayang... asalkan mereka tahu.. yang aku nie seorang happy forever.. biarlah mereka tidak tahu apa yg terjadi pada hati kecil aku.. ya3.. rahsia ini biarlah tersimpan semat di hatiku.. tidak wajar bagi aku untuk membuka pekung didada... 

:) .... Maafkan segala kesalahan2 aku terhadapmu.. aku hanya mampu mengucapkan terima kasih kerana pernah menyayangi aku.. menerima kau dalam hidup kau.. harap2.. bila aku tiada.. janganlah kau bersedih dgn ketiadaan aku lagi... jangan datang dekat dengan aku dalam keadaan kesedihan kerana aku tak mampu nak lap airmata kau dengan tangan aku sendiri.... ~~~


Thursday, 18 July 2013

LELAKI vs PEREMPUAN

  

Hai2... haihh..dah lama bella x update kat blog kan.. haihh.. rindu pulakk rasanya.. sorry laa.. bella sibuk sikit laaa.. hujung bulan dah sibuk dengan mid sem.. haihh.. risau3.. xnak pointer turun meyhh,.. bahaya tau kalau pointer turun... ok..stop that story.. korang tak yah nak tacink sangat laa kan.. ok.. malam nie.. bella ank spend time depan lappy kesayangan bella nie.. tangan..jari fah gatal nak menaip... topik hari ni... 

Seperti semua orang tahu laa kan.. dalam dunia serba moden nie.. kita tak terpisah dengan satu perasaan cinta kan? ok laa.. Kalau kite comparekan zaman dulu dengan zaman sekarang laa kab,, banyak perubahan dah berlaku.. Misalnya.. zaman dulu... mana ada telefon.. nak bergayut? hmm.. hentikanlaa.. cuma hanta surat jelaa.. yang ada tu lakk.. guna burung merpati.. HOW SWEET! :) ..

Zaman sekarang nie pulakk..lain kisahnya.. handphone dah canggih.. dengan facebook nya.. dengan twitter nye.. dengan instagram bagai.. skype..webcame.. alahai.. banyak  betul teknologi sekarang yang mmebolehkan kita berhubung dengan orang yg jauh dari kite.. even parents kite pun.. communicate guna fone tau.. woww!! kelass kau mariah!1 hahaha.. tengoklaa.. dunia dihujung jari tau...

OK ... Bella bukan nak story sangat pasal cintan cintun nie.. sebab sume orang dah tahu kehebatan cinta bukan? ok laa.. move on with another things.. is about MAN vs WOMEN.. wwooww!!  you all tengok sekarang kan.. kalau dulu susah betul nak jumpa lelaki bercinta dengan perempuan lebih berumur.. sekarang?woww!! merata.. actually.. cinta dengan perempuan berumur nie.. ada setengah lelaki mengatakan bahawa.. perempuan nie mempunyai sifat matang dalam diri.. lelaki zaman sekaranag mahukan perempuan.. wanita yang mampu menjaga diri mereka(lelaki) .. mereka bukan mahukan perempuan yang maacam budak2 sifatnya.. yelaa. sape tak rimas kalau dapat perempuan yang macam budak2 kan?? 

Actually..zaman sekarang.. dalam zaman percintaan dizaman moden... lelaki sudah tidak kisah dengan pangkat umur bagi seseorang wanita. Bagi mereka.. cukuplaa.. sudah ada atas dasar suka sama suka.. sayang menyayangi anatra satu sama lain.. dan.. menyintai di antara kedua-dua belah pihak... :) 


Kalau diikutkan ceritanya lah kan.. ada setengah perempuan nie..susah nak menerima lelaki lebih muda dari dia.. yelaa.. muda kan... macam tak yakin je nak menjaga kite kan?? :) .. actually tu semua perasaan dalaman bagi seorang perempuan.. mereka mahukan kebahagiaan..kasih sayang bukan penderitaan..kekecewaan.... perempuan hanya mahukan kebahagiaan bukan perpisahan... 

First impression bella masa budak bawah umo purpose bella jadi buah hati.. bella rasa lain.. sebab.. yelaaa.. masa zaman sekolah bella penah bercinta dengan budak bawah umur... sometimes.. budak bawah umor ni .. dorang ada ego dorang sendiri.. dan cemburu dorang melebihi perempuan,.. percaya x? mesti kena percaya.. sebab bella belajar dari pengalaman.. 

Memang cinta itu buta.. cinta juga tak mengenal erti umur.. pangkat..harta dan sebagainya. Namun... ada juga zaman sekarang memandang ke arah itu... Cuba bayangkan kalau seseorang lelaki itu mahukan perempuan lebih tua dari dia.. tapi.. hanya atas dasar perempuan tuh educated.. banyak duit.. tak guna juga sebab lelaki tu mengambil kesempatan atas apa yang ada pada perempuan tersebut.... emm.. kalau difikirkan balik.. ingat perempuan je ke materialistik.. laki pun ada tau! jangan main2.. ok2! stop it ! ubah story ..!! 

Either lelaki or perempuan.. mereka mempunyai satu perasaan halus dalam jiwa dan hati mereka... ada yang kata bahawa lelaki ni ego tinggi betul ke?? memang pun!! lelaki jugak susah nak menyatakan kebenaran.. misalnya.. dia suka kan someone.. cukup main susah nak explain dekat perempuan.. kene kebas nanti.. melopong seminggu..padan muka!.. 

Tapikan.. spirit perempuan nie kuat tau.. kadang2.. bila lelaki menyintai seseorang.. mereka sanggup berubah demi orang yang dia sayang.. same like women.. so... kalau laa korang yang perempuan2 ni kena lamar dengan laki bawah umo korang... fikir sedalamnya.. sebab.. hah. mana tahu korang tak ada pengalaman bercinta dengan budak bawah umor korang.. :) .. for me.. asalkan dia tahu jaga diri bella.. jaga hati bella.. bertolak ansur.... terima bella seadanya.. terima sume kekurangan.. tu dah cukup memadai buat bella.. sebab.. bella tak memilih dah soal pencalonan.. asalkan dia ade sume yang bella senaraikan.. hah...

Sebab.. bella tak sanggup dah nak menanggis lagi.. nak termenung macam orang separuh jalan hilang anak.. cukup2 laa.. hanya sebab cinta.. :) .. bella dah tak sanggup dah nak hadapi sume dugaan dalam percintaan.. bella pun musykil.. kenapalaa.. lelaki senang sangat mainkan perasaan perempuan..haihh.. dah kena buku dengan ruas.. baru tahu erti kehidupan .. kan?? dulu.,, bella tak setuju kalau bercinta dengan lelaki bawah umur.. but right now! bella ah open my mind,,. yang cinta tak pandang kearah umur.. asalkan si dia terima kita seadanya,,, :) 







                                                                                                               ~MRS BELLA~

Tuesday, 16 July 2013

NASIB !

   
 
            
 
  


Hai guys!! buat apa? dah berbuka puasa ke belum? hah.. yang belum.. g jamah makanan yang ada kat atas meja tuh tau! .. hahaah... pastu solat maghrib and tarawikh.. hahaha.. :) ... hari ni dah hari ke lima kita berpuasa.. alhamdulillah... kehidupan bella sekarang ni.. ok2 aja.. kehadiran sidia dalam hidup aku.. amat bermakna.. kirenya first time aku berpuasa dengan yang tersayang.... cewaahh!



  Ok.. hari bella berbuka dekat kampus laa kan.. yelaa.. iftar ramadhan... tup3.. mmbe bella yang lagi sorang tak datang... demam kau.. cian dia.. takpe2.. rehat tau.. ok stop it! ... makanan pon sodap... ok laa.. meriah laa jugak kat kampus tadi.. kire bersama mentor mentee tadi.. jap eaa... 







ok pic kat atas tuh... of course mmbe2 bella.. akak2 senior.. meriah kan... tapi..tadi dalam pukul 8 lebih malam laa kan.. bella balik sorang2.. perghh! syeram nehh! dah laa sunyi kan.. .. so dengan rasa nak selamat kan.. bella call si dia.. call banyak kali neh.. haiishh. mana laa dia nie.. ari makin malam.. at least dia ada teman bella borak kan.. sampai apartment.. tgh elok2 call.. gedebukkk!! oouchh!! bella jatuh tersungkur.. alahai.. time2 nie laa nak jatuh tersungkur.. koyak tak koyak lutut.. kene teruskan jugak jalan sampai umah.. si dia x angkat call.. huhuhuhu.. sedih seketika.. tak apelaa.. sibuk laa tuh.. ye iyelaa.. dia dah start sem baru.. so bella tak nak bebankan dia ka.. pandai2 laa bella laa.. hahaha.. cewwaahhh!! mulut happy.. hati sapa tau.. ok laa..

Balik umah jew.. terus masuk bilik.. tengok laa lutut.. ishh.. rasa kebas laa.. cam lenguhh.. jatuh tersungkur kot... gile tak sakit.. tahan jew laa.. ni tengah tahan laa nie.. ni tengah tahan sakit laa.. dengan demam nye.. hishh! dah laa tadi hujan pulakk .... hishh,, hari ni memang problemmmm jew .. hishh,,, sabo bella .. bulan pose,,, ok laa.. nanti bella share lagi ok....sakitttt!! papai!! 

                                                                                                                              >>mrs.????<<





Sunday, 7 July 2013

PELIKNYA PERASAAN AKU INI

  


Hai3!! salam maghrib semua.. aiipp!! dah solat ke belum nie? yang belum.. pergi solat sekarang!! yang dah.. meyh2 duduk sini.. bella ade something nak share nie.. 

Tadi.. bella tengah lena tidurkan....bella perasan yang bella tengah berbual dengan mr bella tuh.. tetiba.. kalau tak silap.. bella merajuk.. terus pandang kat tempat lain sambil bagitahu "nak majuk!" ... lepastuh... masa bella tidur tadi.. bella dapat rasa.. dia hug bella dari belakang.. terasa memang dia peluk bella.. :') .. memang dia yang peluk bella sambil mr bella tu cakap "janganlah majuk sayang..hubby sayangkan sayang.. tak tinggalkan sayang tau" .. kuat giler dia peluk bella... serius bella dapat rasa memang dye peluk bella... :') ... lepastu bella bole lak sambung cakap.. "tak mau!" .... lepastu dengan tak semena2.. dia kiss mata bella... oucchh!! memang terasa die kiss mata bella... terasa sangat! :") .. bile bella bukak mata.. dia hilang! ... bella bangun..tersentap... bella tak tau kenapa hari ni.. 

Sekarang ni pun tengah rewind balik.... memang dia yang kiss bella .. peluk bella.. before nie.. tak camnie pun.... tp dengan dia.... ouuchh!!! rindu sangat nie... :'( .... 

RINDU SANGAT NIE!!


                                                                                                                             ~MRS.????~

Thursday, 4 July 2013

SWEETNYA! NOT BAD LAH .....

   



'eh not bad laa dia' .... ' sweetnya muka dia' ..... ' eh.. nak tengok lagi wallpaper fone kau' .... 'meyh..nak tengok lagi muka dia.. comey laa dia!' ....

hahhaha... macam2 laa kawan2 aku nie.. menyesal tol aku tunjukkan fone aku laa.. kalau aku tahu.. aku nyorokkan je fone aku.. hampeh laa korang! mana bole hamek mr aku tuh weyhh!!! uuwaarrgghhh!! hahahha.. cewaahh..meraung gitu.. tak adelahh... actually... fone yang baru nie... wallpaper pertama.. dia laa orangnye.. hahaha... betul laa! .. belum ade sape lagi pecah rekod tau! muka dia laa yg menghiasi ruangan wallpaper fone ku.. hahahha... 

Kira bertuah laa tu.. ceewaahhh!! hahah.. tak adalaa.. 

Actually..bella happy ada dia.. bella selesa dengan dia... one more thing yg bella risau sangat.... dia kene pergi overseas!! uuwaargghhh!! tak ready lagi nak jauh2 bagai nie!!... cam mana nie?? 

OK bella stop it! jangan jatuhkan airmata kau.. kau kan dah janji dengan mr tuh.. dia tak bagi kau menanggis tau! ingat bella! jangan degil tau!

OK FINE! i will try ! u can do it bella! .. huh!! tarik nafas.. lepas.. tenang...bukak minda... bagitahu kat mr yang bella sayang dia.. oopsss! terbagitahu lakk... hahaha... 

YA ALLAH! kenapa lah kau kirimkan lelaki sebaik dia.. kenapa kau kirimkan lelaki yang terima aku seada-adanya.. kenapa kau kirimkan lelaki ini dalam hidup aku? aku tak sanggup lagi nak menghadapi dugaan yg berat-seberatnya.. :'( :'( .. cukuplaa...3 tahun kau memberi aku derita..dugaan yang tidak terjangkau untuk aku gapai.. untuk aku hadapi..

AKU gembira dengan kiriman yang kau kirimkan untuk aku... 

:') .... actually.. bella takut satu... KALAU HATI DIA BERUBAH.. apa bella patut buat?? :') ... selepas bangun pagi.. bella risau sangat... mr akan berubah hati... bella nak bangun pagi ke.. bella call dia ke.. harap2 sangat suara gembira dia menemani hari bella. :') .. haihh!! kenapa dengan yang sorang nie.. takut sangat kehilangan dia... :') ...



                                    
                                                                                                           ~mrs ??? ~

Wednesday, 3 July 2013

APA PANDANG-PANDANG ?

   



Hai!! buat apa? study? lepak? tak ajak pun kan?? hahhaha... tadi bella habis kelas lewat.. dari puku1 sampaiiiiiiiiiii pukul 5.30 petang.. hmm.. satu hape nasi pun tak masuk dalam perut bella... masa tu laa sakit perut ... alahai... letih laa cam nie... 

Lepas bella habis kelas.. bella terus pergi kat tempat meeting.. sepatotnya bella ade dari kul 4-6 petang.. sebab kelab bella ada buat communication skills.. yelaa.. BENDAHARI OK! kena laa adakan.. kalau tak... free2 kena perli dengan advisor.. ( korang nak tahu tak.. sebabkan advisor bella nie laa.. si dia cemburu tahap dewa tahu tak? risau bukan main lagi... sorry mr.appy ) .. ok stop story pasal laki tuh... tak nak pun cerita pasal laki tuh... actually dengar cerita dah nak kawin la.. dah kawin laa... tapi.. peduli apa aku kan?? 

Stop !! bella pergi laa kejap tengok apa laa yang dorang tengah buat.. tengah syok2 bella terlibat dalam aktiviti tuh.. ada someone nie.. emm.. pandang2 bella.. amboii... korek biji mata tuh nak ? hahah.. bella diam lagi.. tak cakap pun.. bella berfikir laa dengan tenang.. ceewwaahhh!! betul laa.. 

Lain macam tengoknya tuh.. bella buat tak tahu laa kan,,, malas nak cakap banyak.. nak tak nak bella kena terlibat dalam aktivit tuh sebab tuh kelab kan.. nak2.. bella ajk tertinggi ok.. hampeh laa kalau dapat ajk cam bella yang tak buat keje ape2 kan.. 

Lama laa jugak dia tengok bella.. sekali hamek kau.. bella tweet kat twitter.. memang nak kena baling kasut budak nie.... eh3.. bukak2 ade orang retweet kite nye tweet laaa hahah... @highway flyer's tau retweet bella nye tweet.. thnx tau sayang... hahahah.. jeles lettuw..

Jangan risau laa.. saya tak ada nye nak kat dia... cukuplaa dah ada sorang.. :) 


 
                                                                                                                          ~Mrs. ????~

Tuesday, 2 July 2013

SPECIAL~

   


Hai !! buat apa? sibuk ?? hehhe.. sorry laa.. actually bella sibuk sikit... dengan kelas lagi.. dengan assiggment... penuh dah atas meja study bella tuh.. hehehe.. bile nak buat ni bella!! hahah.. alaa... lambat agi nak hantar kan.. hahaha.. :P 

ok.. tajuk entry bella agak lain sikit kot.. ntah ye ntah x.. haha..  saja jew.. dah lama dah pon x share something kat dlm nie kan.. sorry sayang.. :) .. bile errkk.. bella ade share entry pasal someone,, ingat x?? sorry.. bella delete seketika.. sebab ada laa something berlaku.. n.. kalau u alls perasan link bella dah bertukar kan?? saja.. sebab ade someone stalk blog.. baca entry bella tak pew.. bella x marah...cuma.. annoying betul dia tuh! ok.. forget about that guy... 

bella akan retell balik pasal someone nie.. ok.. kitorang kenal dekat wechat... almaklumlaa.. dunia dihujung jari kan.. hahaha.. nak3 sekarang dah ade kakao talk lakk.. alahai... canggih betul laa.. hahha.. fone bella penuh dah dengan bende2 tuh sume.. ok stop! actually kitorang berkenalan dekat situlaa.. kenal punya kenal.. eh3.. bole lakk "ter" bagi no fone.. ahhaa.. actually.. bella tak terfikir kitorang nak lebih serius dalam hubungan,.. tapi! .. ok laa.. bella selesa dengan dia.. at least.. bile bella ade problem.. bella cari dia dlu.. hehhe.. cian dye kan.. sorry sayang! :) .. 

You know what.. dari wechat terus ke whatsapp.. sambung dekat mesej biasa... dalam mesej biasa beratus dah mesej dia.. ahhaa.. tak delete lagi.. hehehe.. bersambung pulak dekat kakaotalk .. hehehe... giler kentang kau bella... ape nak jadi nie?? hahaha.. 

Part yang bella suka... hehe. ape lagi.. misi stalker dia laa.. dari twitter dia.. masuk ke facebook dia.. trus ke instagram dia.. ahahah.... tahu x.. dia cakap bella kaki stalker... of course laa... dari A sampai Z bella stalk.. hahaha... dengan crushnye laa.. dengan apa2 laa dalam twitter dia.. kadang2 bella gelak sorang2.. ahhaha.... 

By the way .... bella happy dengan dia.. bella selesa dengan dia.. thnx a lot sayang.. sebab ada dengan saya.. :) ... saya hargai awak... segala niat awak.. saya hargai sangat2 sayang... 






                                                                                                                     BELLA

Tuesday, 18 June 2013

DARI LUBUK HATI YANG AMAT DALAM

   




Alhamdulillahhirabbil'alamin..wassala tu wassalammuna'la saidina muhammad..wa'ala alihi wassohbihi'ajma'in......

Ya Allah Ya Tuhan.. KAU ampunkanlah segala dosa2 ku... segala dosa yang telah aku lakukan disepanjang hidupku diatas muka bumi ini.. hanya pada KAU lah aku memohon keampunan dariMU Ya Allah... KAU Maha Pengampun...

Ya Allah Ya Tuhanku.. KAU ampunkanlah segala dosa kedua ibu bapaku yang telah mendidik aku sejak dari kecil.. KAU haramkan wajah kedua ibu bapaku dari api neraka... Hanya padaMU aku memohon keampunan...

Ya Karim.. KAU berikanlah petunjuk dan hidayah kepadaku... KAU tenangkan hatiku dalam menghadapi dugaanMU YA ALLAH.. sesungguhnya.. tanpa petunjukMU .. aku lemah menghadapi dugaanmu...

YA ALLAH.. Hidupku dahulu.. penuh dengan kisah silam.. KAU lenyapkanlah kisah itu dalam hidupku.. KAU berikanlah ketenangan dalam hidup aku .. kekhilafan aku dulu menjadikan aku hilang pedoman hidup.. AKu memohon kepadaMU YA ALLAH.. sesungguhnya KAU lah yang MAHA MENGETAHUI,,,,, hanya padaMU aku bermohon.. dan hanya padaMu aku berserah... :')

Wednesday, 12 June 2013

SENJATA CINTA PANDANG PERTAMA

 


Percaya atau tidak dengan cinta pandang pertama? hehehe... mesti ada diantara kawan2 bella kena macam tuh kan? untunglaaa.... hahaha.. kata orang  cinta pandang pertama ni ajaib tau... yelaa.. pandangan mata tu yg buat terkena kejutan elektrik,,,,, cewahhh!! untung laa sape2 yang kene pandangan elektrik tuh... 

Bak kata orang .. kemungkinan itu jodoh kita.. ada plak kata itu cinta sejati kita.. tak tahu lak bella.. sebab bella belum lagi laa kot.. mungkin ade.. tapi maybe bella tak perasan kot.. hahhaha... lagipun bella mana retis bab2 ni sume kot.. hahaha.. 

Hebat juga ya cinta pandang pertama.... kadang2 bole buat seseorang itu termimpi2.. kadang2.. bole buat seseorang tu x tido malam tau... cinta ibarat sehelai kain putih.. kita yang mencorakkan kain itu sama ada warnanya yang indah ataupun gelap.... kadang2.. sesetengah orang tidak mempercayai kewujudan cinta ... maybe.. dorang pernah kecewa.. pernah dipermainkan.. kite tak tahu kan?? :) ...

cuba kite lihat orang disekeliling kita.... bahagia kan tengok dorang bahagia... :) ... mesti korang nak macam tu kan? bole.. tapi berpada2 laa.. macam bella pon bukan sepurna sangat.. kalau bab cinta ni.. bella kurang arif sikit.. almaklumlaa... asyik kecewa je... sedih!

Tak apalaa.. yang tengah hot bercinta tuh.. jaga leklok hubungan,. kalau nak sampai ke jinjang pelamin.. jaga leklok.. serius.. jangan main2... ok.. ;)

ok.. sampai sini je bella share.. ada pape.. bella share lagi k.. bubye!

Wednesday, 29 May 2013

KONVOI EVENT KRTB ZON SELATAN YAMAHA LC135 RIDER KOMUNITI

  


Hai guys!! oopsss!! sorry dah lama dah tak update blog bella kan.. sorry sayang... hehehe... banyak keje ... banyak ke? haha.. ok3... yang lain ngah buat apa tu? study? great! tidur? errkkk?? tidur2 bole baca blog ke? ok find! tak kisah.. asalkan korang sentiasa happy... ok find! walau apa pun bella tetap nak share something kat korang.. 

Pada 26 MAY 2013 satu event telah diadakan di Melaka anjuran abang bob ... heheh... bella dapat jemputan ke event tersebut.. but.. sorry.. bella tak dapat nak join sebab ada hal2 tertentu... ok stop! tukar topik lakk.. jom2.. sambung balik.. bertempat di Terminal Jentera Berat MITC Melaka... banyak kelab2 permotorann terlibat .... antaranya komunit Zon Selatan sendiri... LC 135 Malaysia... tidak ketinggalan juga Crypton LC Johor Crew.. turut terlibat sama dan jugak kelab2 permotoran yang lain... before event tu start.. admin Zon Selatan telah mengupdate even tersebut...



  • Assalamualaikum dan salam sejahtera.......

    ini kali kita akan mengadakan konvoi bersama KRTB untuk Zon Selatan.... jadi diharapakan kepada semua admin2 dapat memberitahu n mengumpul anak2 buah masing2 utk konvoi ini..... kerjasama dari crew2 amatlah diharapkan.... jangan lupa bawa baner masing2 ye... kita ada sesi bergambar dengan KAPCAI......

    tarikh : 26/5/2013
    masa : 3.30 - 4.00(on bike)
    tempat : Main RV stadium tun fatimah bukit serindit melaka

    ~Tiada Paksaan Kita Rider Tiada Beza~



    Pada hari yang dinantikan .. berpuluh-puluh biji motor menyertai event tersebut.. dengar cerita... cukup meriah.. rugi bella tak sertai kan? tak apa.. jom bella belanja beberapa keping gambar yang sempat bella ambil dari group2 mereka.. jangan marah tau admin.. hanya perkongsian berita ini.. ^_^ 











    Meriah bukan ?? hehehe... mestilah... dikesempatan ini juga.. bella mengucapkan tahniah kepada abg Shah Eizwan kerana bersusah payah menguruskan anak buah anda... segulung ucapan tahniah juga buat abang bob atas keberhasilan event tersebut... next event... kami dari Zon Selatan akan menurut serta acara2 akan datang.. KITA RIDER TIADA BEZA... 

    OK... sampai sini je bella sempat share.. next time.. bella akan update lagi story2 baru ok.. daaa.. ^_^

Wednesday, 22 May 2013

AKU TAK SUKA PERASAAN NI!!!

   
Hai blogger2 semua.. sihat tak?? hope korang sihat laa... sekarang nie bella tengah demam exam nie.. huhuhuhu.. sedih! hahha.. tak apa.. tinggal rabu dengan khamis.. lepas tu.. yahoooo!! cuti meyhh.. hahah.. alaa.. 2 minggu je.. hehhe.. bole rehat puas2... 

Actually..fikiran bella tengah serabut.. ya3.. memang pada pandangan korang.. hal kecik.. tapi.. bagi bella.. cam satu beban yang bella rasa terlampau berat.. bella tahu... bella buat camtuh kat dia.. sebab bella nak dia rasa yang bella selalu dengan dia.. tu aje.. tapi3... :'( ... dia cakap bella tak percayakan dia.. oucchh!! tak suka dengan perasaan tu.. semalaman bella layan mata nie.. bengkak!! 

bella terlampau sayangkan dia.. takut kehilangan dia... tapi3... hmmm.. bella rela tundukkan ego bella.. tundukkan tanggis bella.. tundukkan segalanya untuk buktikan yg bella percaya pada dia.. tidak ada satu perasaan curiga untuk dia..  :') ..

bella tak suka dengan perasaan sekarang nie... errghh!!! habis sudah.. sok exam nie.. harap2.. boleh hadapi laa ye..  ok laa.. sampai sini aje.. :) .. bella akan try..test..cuba tuk senyum.. :) .. nanti bella share lagi k... 


                                                                                                   

Wednesday, 15 May 2013

PERASAAN BERCAMPUR MENJADI SATU?

  
Setiap manusia di muka bumi ini memerlukan kasih sayang yang utuh.. tidak seperti manusia lain.. aku juga memerlukan perasaan sedemikian.. bak kata orang.. "alaa.. sunyi kalau tak ada kasih sayang..cinta..rindu" ,,, ya.. memang betul.. sunyi hidup kita tanpa semua tuh... seperti orang lain juga.. aku memerlukan seseorang untuk memenuhi ruang isi hati aku.. hahah.. gile laa kau bella.. bermadah asmara pulak kau.. 

Tidak... aku hanya menyampaikan apa yang aku alami sepanjang aku hidup di muka bumi ALLAH ni... seperti manusia lain.. aku pernah mengalami satu situasi dimana.. aku terlampau mengharap seseorang sehinggakan aku sendiri menderita akibat daripada perasaan sebegini... 

Sehinggakan aku hilang arah tujuan.. ya3.. itulah akibat kalau terlampau menyayangi seseorang..menyintai seseorang yang bernama LELAKI... tak mustahil ada dalam kalangan kita yang sedang bahagia..yang sedang gembira bersama pasangan.. ya3.. aku turut mendoakan kalian.. tidak dinafikan... setiap orang mahukan perhatian dari seseorang yang kita sayang selain dari family kita.. aku tidak terkecuali untuk mencabar diriku sendiri untuk tidak menerima mana2 lelaki dalam hidupku.. aku sedaya upaya untuk melupakan sebuah kenangan yang pahit dalam hidup aku.. 

Perasaan bercampur menjadi satu membuatkan aku hilang arah fikiran aku sendiri... aku sendiri tidak sanggup untuk menghadapi dugaan yang amat berat dalam hidup aku.. kadang2.. aku berfikir... adakah aku layak untuk menerima cinta dari seseorang??? hahha.. jiwang sudah kau bella..

Tidak... tak jiwang,, cuma menyatakan isi hati.. kadang2.. aku dapat merasakan apa yang orang lain rasakan.. seperti rakan ku sendiri.. dia merasakan dia hilang semangat apabila kehilangan seseorang dalam hidup dia... ya3.. setahun tidak menjanjikan apa2... apatah lagi.. si lelaki itu tidak menghargai apa yang telah dibuat oleh rakanku sendiri.. sungguh kejam kau yang bernama LELAKI.. sanggupnya kau berbuat seperti itu kepada perempuan? huh! bagi aku.. kau selayaknya duduk dihujung dunia agar kau tidak muncul kembali dalam hidup rakanku.... 

aiippp!! kisah rakan bella.. kita mendoakan dia... :) .. ok .. cam bella jugak ... bella memerlukan juga semua tuh.. sebab before nie.. bella tak pernah rasa semua tuh.. bella tak pernah rasa dilindugi.. dijaga,.. disayangi..dirindui..dicintai... memang tak pun.. sebab mereka hanya mempermainkan perasaan bella semata.. ish33.. sedih tol hidup aku... lama juga bella menyepi.. hidup sorang... dengan kawan2... kadang2.. dengan dunia sendiri... but... boommm!! datang seseorang.. cewaahh....


ok.. stop sampai sini je.. anything story..bella share ok..bubye.. !


                                                                                                             

Wednesday, 8 May 2013

OOUUCCHH!!

 
Hello!! eee.. dah lama x update blog laa.. sorry guys, gurl and anybody yg kenal bella.. sorry sangat2 sebab.. bella busy sikit sejak akhir2 ni.. hahah.. bukan sebab apa.. study lagi.. dengan kuiz.. maakk aiihh!! banyak3... pecah pale sekejap.. hahha.. never mind..! lupakan... malam nie.. bella nak hadap lappy ni.. nak hadap blog nie.. nak sumbat beberapa story tok korang baca .. maybe bagi korang.. alaa.. masalah kecik je.. ye3.. bagi bella tu satu masalah yg besar.. bella rasa itu satu BEBAN! ggrrr..!!

Oneday.. bella dalam kelas.. tengah belajar.. santai.. fokus3.. tetiba.. pap! satu mesej masuk.. kes tentang makan tengah... what??! lunch?!! huh! satu benda yang pelik bin ajaib... actually .. salah sorang kawan ada call..dorang dah sampai melaka.. and then tengah main paintball laa.. tapi bella ada cakap.. jangan lupa datang rumah.. oklaa.. bella tak kisah... tup2.. bella dapat satu panggilan dari nenek.. so terpaksa batalkan lunch dengan dorang kat rumah,,, lagipun mama bella tak sihat.. ok.. bella dah minta maaf kat dorang...

Tup2.. salah sorang gadis tu send mesej kat bella marah2.. dia cakap..kenapa cancel last minute?? what??!!! beb.. aku dalam kelas tengah elok2 dengar lecturer bercakap kau bole pap! burst aku macam aku nie hape kan??!! actually kau dah naikkan hot-tempered aku tau.. sedar ke tak? tapi aku diam..aku malas nak bertekak dengan orang macam kau.. ok..FIND!! aku taknak amek tau pasal korang.. FED UP!!!

Another story is about someone yang bella rapat laa juga.. at the same time somebody hanta whatsapp.. dia bagi warning jangan contact lagi dengan aiman.. what??!! ooucchh!! weyhh!! kau nak kongkong aku pehal lakk nie?? aduyaii...pesal laa masalah datang serentak.. kau tahu tak yang dia cari aku.. bukan aku cari dia..reti ke tak weyhh?!! annoying doh! serabut otak aku laa.. OK FIND!! aku tak kacau.. dia cari aku.. siap kau... !! aku nak tenggelam.. tak nak terbabit dengan korang lagi..


OK guys,,, stop sampai sini dulu.. anything story bella share dengan you all ok dear.. HAVE A NICE DAY.. :) 
 

                                                                                                                      

Thursday, 11 April 2013

MUHASABAH DIRI

  


Good afternoon guys ! buat apa? tidur lagi ke ?? bangun3!! hishh... ok laa sorry sebab dah berhabuk dah blog nie.. dah lama bella x update blog... al-maklumlaa.. sibuk dengan assignment.. ye laa.. mana taknya.. musim shortsem.. berlambak kot assignment.. hisshh.. =,= .. ok.. jom bella nak share satu story..di alam realiti .... baca3 !!

bangun pagi... kelas start lambat... tapi kena pergi awal.. ada hal.. emm.. terdetik lakk kat hati aku nak jumpa si dia laa.. emm.. lepas habis.. bole laa jumpa... 

pap ! tengok jam jap.. alamak.. dah lewat.. dia nak jumpa aku..tapi... alaa.. kau tersekat lakk kat jammed.. senget laa kau ..!! tak apa.. ada cara lain.. ok stop ! ping !! 

"awak ! rindu awak laa !"
"rindu awak juga sayang,"
"keje ok tak sayang?"
"ok je... penat laa.."
"hehhee.. padan muka !"
"tak sayang kita laa tuh?"
"mana ada!!"

"ehh.. nak tanya kat awak laaa... awak mesej lagi dengan ex awak?"
"tak ada laa sayang.... borak gitu je.. lagipun.. family dia tak suka saya laa.. takkan nak terhegeh2.. lagipun dia orang berada... man ni apa yang ada...tak sapa nak man laa sayang..."
"alolololol... ada laaa..."

dalam kereta..........

kawan dia tanya aku lakk.. haaiihh..

"adik suka ke dengan baby tuh?"
"suka apa.. comel!"
"kalau nak.. buat sendiri..hahha"
"banyaklaa... nikah dulu.. baru bole.."
"oo..tu kena tanya dengan orang sebelah abang nie laa,"

"nak nikah boleh aja... tapi nak tahu jugak.. mama awak suka tak dengan orang ni,"
"mestilah ! dah kenal..dah tengok picture..."
"yela.. tengok gambar..mama tahu tak orang ni macam mana?"
"nanti mak tahulaa..."
"kalau orang sana dah on.. orang on aje..."

"adik.. nanti cari kan awek tuk abang.."
"carikan? aikk.. yang telefon tadi macam mana? sembang lebih laa dia ni.."
"baru kenal aja..."
"bagilah tuk kitorang..."
"KITORANG??!! amboi.. man nak juga ke?"
"ehh..kalau boleh 2,3 orang nak.."
"apa man nie,?!!!"
"yelaa.. kalau orang sana tak suka kita 2,3 orang laa man nak.. kalau orang sana setuju... sayang sorang je laaa..."
"hahahahha...cubit dia!... eeee"
"ooucchh! sakit laa.. "

"dik.. kalau abang jadi orang sebelah adik.. abang setuju aja..."
"kenapa pulak?"
"ehh..mestilah setuju adik dengan man..."
"hahahahhaha"



kitorang berborak sampai lebam.. sampai hal yang suka..duka.. yang bole di share.. ok laa..aku senang dengan kau hari ni... pap !! dia hantar aku balik rumah.... dia mengadu nak makan.. ishh.. sian lakk.. padahal aku tak makan lagi nie.. tak apa laa.. tak ada selera sebetulnya.. 

"sayang.. lapar laa.. :( "
"asal tak makan lagi ni?"
"emm..."
"ooooo.. "

ehh.. terdetik kat hati aku... aku tahu dia bukan orang senang.. keje pun.. entah laa.. tak apalahh... 

"nah!"
"ehh..kenapa banyak sangat?"
"ehh.. tak apalah sayang,sayang makan tau nanti ,saya ok laa.. balik ni kang..ada laa makanan kang,"
"tahu tadi kita makan sama2.."
"tak apa.. awak makanlaa...(saya tak kisah pun..asalkan orang yang saya sayang isi perut) "
"mekasih,,"

tiba rumah... emm. tak ada selera nak makan... chirpp3!! .. aikk bunyi mesej kat fone aku..

"sayang.. jangan tidur lewat tau,makan jangan lupa"
"iye awak... awak tu tidur laa.. awk penat..sok nak kerja lagi kan?"
"ok .. tq belanja makan tadi"
"welcome dear"
  
                                                                                       credit to : shinichi kudo          

hmm.,.. bella sebak tetiba bila dapat tahu hal ni.. ye laahh.. muhasabah diri sekejap bila baca sepenuhnya kisah ni.. yelaa.. mama bella bagi bellaa..cukup makan,pakai , minum,study lagi.. tapi macam mana kalau bella jadi laki dalam story tuh? dia tabah laa juga hadapi dugaan tuh... bersyukur dengan apa yang ada.. :) ...