Monday, 28 January 2013

KUAT MAKAN GULA!

 
 
 
Hai2... night alls! what are you doing right now?? hahha... buat homework... assignment.. bagus... macam tu laaa.. kalau nak berjaya.. mesti buat apa yang cikgu,lecturer suruh ok dear... right now.. jom kita ke entry bella yang terbaru.. sorry laa dear.. dah lama dah tak update entry baru.. yup laa.. sibuk dengan final exam.. ishh!! arituh mid semester tuh pun takut ada fail tahu x!!! hahha..xpe.. kita dah cuba mana yang baik.. TUHAN yang menentukan.. tul x sayang??
 
macam ni story dia.. bella tengah dok layan lagu2 jiwang kan.... best auw dengar lagu jiwang nie.. tangkap syahdu laa! hahaha.. tengok muka bella tu.. haaha.. yup laa.. baru lepas putus cintan kan.. hampir sebulan dah bella menyingle nie.. k..xpelaaa... tak ada jodoh... lagipun..tipu laa bella tak sayang ex bella(khai) tu lagi.. masih ada lagi laa.. nak buat macam mana kan?? ok.. move on with my entry.. ok.. elok2.. bella tengah layan lagu ni.. bella on facebook.. stalker someone laa kan.. sebab dia bagitahu bella.. dia tak ada buah hati tau.. pastu..bella hairan laa.. nak dijadikan cerita.. bella stalker facebook dia.... hamek kau!! terpampang dekat wallpost dia.. macam nie... "miss you my hubby,i love u so much sayang"  dia reply dekat komen tuh.. "love you to sayanggggggg" 
 
wowww!!! banyaknya "g" dia.. hahhha.. ingat bella bodoh sangat laa kan?? bella pun tak adalah nak percayakan cakap dia kan... memang dia kuat makan gula la kan? mana taknya..manisnya kata2 dia... bella pun tak faham..kenapalah.. ada lelaki yang macam tuh.. kan bole terus-terang dengan aku..cakap ada makwe dah..senang! dia ingat bella hadap sangatlah kan?! .. huh!! bella tak desperate sangatlaa... !
 
dah puas dah bella dikecewakan... cukup2 lah tu k.. takyah nak guna bahasa manis.. huh!! peliklaa dengan dunia sekarang.... huh!! apa nak jadi pun bella pun tak tahu laa.. hmm.. macam2 ragam manusia yang bella jumpa disepanjang bella hidup 21 tahun dekat atas muka bumi ni...
 
dalam hal percintaan..jangan kira laa.. yang mulut manis..playboy..kayu tiga..kayu empat pun ada.. jadi.. you alls yang tengah angau cintan tuh.. please make sure kasih sayang korang tak lebih dari apa yang sepatutnya ok dear.. 
 
jangan letakkan harapan pada seseorang andai kamu tidak yakin dengan pasangan kamu.. jaga batas2 kasih sayang you alls tu ok.. bukan apa.. nak pastikan korang tak dikecewakan dibelakang hari.. 
 
ok.. sampai sini sahaja ok.. HAVE A NICE DAY SAYANG..    






Tuesday, 22 January 2013

YOU ARE THE ONLY ONE-MY CRUSH

    
Hai2... sihat tak? lama tak dengar cerita... i hope u guys always happy in your daily life... hahahaha... bella?? ok saja.. cuma... my heart is broken so.. i cannot accept anyone in my heart and my life.. for very sure....sometime....i think that when we have a relationship with other guys,relationship can make very difficult..for example... in relationship status...as a girl..or partner.. we must have a commitment and understand with the partner.. 
 
hahah...bella sudah berceloteh..sorry guys!


ok...lets follow my entry right now.. ok.. sejak bella break.. dah kecewa bagai semua.. bella rasa.. belum sampai masa lagi untuk bella bercinta.. maybe..bagi bella.. buat masa sekarang bella tak fikir laa nak terima siapa2 dalam diri bella.. lepas disakiti... dikecewakan...sakit woww!! this situation always make me angry and at the same time.. I HATE THAT GUYS!!! huh!! ... and right now! dia dah kembali dekat kekasih lama.. huh!! hati bella dulu dah ok dengan dia...tapi dia lukakan..dia koyakkan.. huh!! sedih laa... tak pelaa.. benda dah lepas.. so... from now.. i just set my mind... no more love... insyaallah..kalau ada... maybe laa..org tuh bertuah ,.... hahhaha... ok..entry kali ni tentang crush bella.. u know what.. bella minat dia sejak zaman sekolah lagi tau... hahaha.. one day.. dia ada masuk inbox kat facebook.. masa tuh..bella dengan ex couple bella lagi....

Dia bagitahu cam nie.. "saya minat awak sejak zaman sekolah lagi..masa tu saya tahu ramai minat awak... so..saya diam laa.." wowww!! terkejot bella tau .... tak ssangka dia pon ada hati yang sama..huhuhuhu... suka bella dengar..rasa nak lompat2... hahhaha... suka sangat! macam tak caya je apa yang dia bagitahu... satu kampung laa.. hahhaa..... i'm very surprise when he told me last time.. wowww!! at the same time.. bella pun sama kan.. ada satu picture yang bella cilok letak dalam fone.. nak tengok? jap.. 
 
hahahha.. amacam?? picture ni laa yang bella simpan dalam handphone bella... yang pakai baju merah tuh,,, perasan kan?? ^_^  IZNIE AMIN ... malu laa...hahaha... nak picture solo dia?? kejap eaa...



perasaan tu ada lagi...kukuh lagi dalam hati bella.. cuma bella tak tahu laa macam mana kan?? sebab masing2 pernah dikecewakan.. so..masing2 tak nak dikecewakan lagi.. satu bella perasan.. dia ni workholic tau.. ^_^ .. kuat bekerja.. my mom bila dapat tahu..mak senyum.. mak cakap " hmm.. suka mak tengok budak ni...ok"  wowww!! mak ok tak?? atototot.. ok laa.. mak pun ok.. tak pelaa.. biar lah masa yang tentukan ok.. ^_^ 
sampai sini sahaja k.. nanti ada story lain.. bella share dengan you alls... make sure.. yang sekolah tu.. belaja rajin2 k.. bella kena jaga..  6 orang adik.. suma berangkat.. hahaha.. ada yang spm.. ada yang satu kampus.. ada yang tengah tunggu result.. masing2 tu.. buat kepala laa.. masing2 tu..ada je perangai dorang.. haaiihh.. tak pelaa. remaja.. ok laa.. HAVE A NICE DAY GUYS!





Thursday, 10 January 2013

PENUTUP 2012 KONVOI OH! 135 LC KE KUALA KUBU BARU,SG.PERTAK

   



Hai2 semua... selamat petang semuanya.. sihat tak?? study macam mana?? kerja sekolah? dah siap tak?? yang tak siap tu, cepat2 siapkan...kalau tak siap.. nanti kena marah dengan cikgu.. siapa yang malu?? hehehe.. sebab bella pun pernah tak siap kerja sekolah.. haha..pengalaman.. rasa macam nak kembali zaman sekolah lakk.. ok tak apalah.. tu semua memori yang tak dapat dilupakan... ok sekarang... kita terus ke tajuk kita ni.. hmm.. actually bella dah lama tak update pasak club kesayangan bella ni.. yup laa.. sebelum ni otak bella tak stabil sangat...sekarang.. dah stabil dah.... ok.. 
 
Pada 30 december 2012... crew2 OH! 135LC ... telah mengadakan ride ke Sungai Pertak di Kuala Kubu baru.... Seramai 30 orang telah menyertai event tersebut dan komitmen yang telah diberikan amat baik dan memuaskan semua admin2 yang mernyertai event tersebut.
 
Berikut merupakan tentatif perjalanan ke Kuala Kubu Baru, yang telah diupdate oleh admin central :
 
 

Assalamualaikum kepada semua...
Pada kali ini kami akan mengadakan Ride Penutup 2012 iaitu BBQ ke Sg.Pertak,Kuala Kubu Baru.

Tarikh Event : 30/12/12 (Ahad)

Main RV Point :stesen petronas sebelum naik ulu yam
Tayar Golek : 9.30 pagi

2) RV Point : stesen minyak Petronas tesco Ampang (MRR2)
Tayar Golek :9.00pg

KEPADA YANG TERLEWAT BOLE SHOOT TEROS KE MAIN RV POINT.

Budget BBQ :: Bayaran RM10 Seorang. (TARIKH AKHIR PEMBAYARAN 26/12-RABU). Pembayaran boleh dibuat secara by hand atau bank in(simpan slip) kepada Admin Aniel (012-274 9136).
Bankin kan kepada cimb Hairul Hazim b Mohd
12360033374521 (Da bankin bgtau)

Sila Baca Peringatan & Undang-Undang Konvoi Ini:

- Jangan lupa bawa pakaian basahan untuk mandi.

- Pakai helmet yang bersesuaian untuk konvoi ini,Helmet MS88 @
Apollo DIHARAMKAN SAMA SEKALI, tiada kompromi dalam isu
keselamatan.

- Digalakkan untuk pakai riding jacket,glove,riding pads,riding shoe
dan sewaktu dengan nya.

- Tolong pakai pakaian yang bersesuaian untuk konvoi ini, SELUAR
PENDEK DIHARAMKAN SAMA SEKALI.

- Pakai kasut bertutup penuh yang bersesuaian untuk konvoi ini,Kasut
CROCK bukan kasut bertutup penuh.DIHARAMKAN SAMA SEKALI.

- Yang bawa pasangan DILARANG TAYANG PEHA GEBU YER...

- Jangan lupa bawa baju hujan,kalau hujan lebat, konvoi akan
berhenti di tempat yang selamat sebelum meneruskan perjalanan.

- Yang tinggal dengan keluarga,maklumkan dan minta izin kepada
keluarga tentang konvoi ini.

- Sila patuhi segala ARAHAN MARSHALL yang bertugas untuk
menjaga KESELAMATAN PERJALANAN KONVOI.

- Sentiasa peka dan fokus semasa dalam konvoi.


Once OH!135 LC, Forever Oh!135 LC

 
Kan?? bella tak join pun.. ada hal masa ni, bella dapatkan semua info dekat someone yang over excited dengan club ni...hahaha.. nak tengok gelagat mereka semasa ride ke sana... JOM!!
 
HMMM.... cun2 je motor korang ^_^
 

Masing2 melepaskan kepenatan


Muka sorang2 tak menahan... giler camera juga!


Muka penat ye...

masing2 posing maut!

"peace y'all"


"termenung,,,nak terjun ke tak nak"


"uishh!! penat laa.... nak try makan lakk "
Sampai sini sahaja info bella.. anything ride or event yang bakal berlangsung...bella akan try untuk dapatkan info2 ok... Once OH!135 LC, Forever Oh!135 LC ...


Tuesday, 8 January 2013

MISS SOMEONE

    


Selamat pagi semua!! sihat tak?? ada baik tak?? hahaha.... bella?? alhamdulillah sehat aja sayang.. makin naik badan adalah... hahha..tapi naik sikit2 laa.. maybe sebab sejak akhir ni...bella banyak makan laa.. asyik nak makan je.. asal timbang je... woww!! naik 2kg.. asal timbang...woww!! naik 1kg.. ok laa.. takpelah... taklaa kurus sangat kan.. haha.. taklaa cam papan sangat! .. huh!! ok..kali ni bella nak cerita sikit pasal sorang ni laa kan.. bella dah lama dah x contact dia.. sejak bella dgn ex bella ni... dia dah x contact bella lagi dah.. last dia cakap kat facebook...he told me that i'm 100 percent change! .. ohh GOD!! aku tak berubah pun.. even bella masa tu dah ada someone.... tapi bella still ingat kat dia lagi laa...
 
bella tetiba rindu kat dia sangat laa.. rindu sangat2!! ... huh!! nak stalker facebook dia,,, tak boleh.. sebab dia dah block bella kan?? so.. bella hanya dapat tahu melalui seseorang yang selalu stalk facebook dia.. dekat situ bella tahu..dia happy or not... dia happy.. bella pon happy.. dia sedih.. bella ikut sedih.. sebab bella kenal dia.. kenal hati dia.. semua perangai dia bella tahu ... 
 
Mana kau sayang?? ishh..rindu tahap dewa laa kat kau laa senget!!! nak contact dia.. takut dia tak layan...maybe dia marah sangat dengan bella tuh... bella tak tahu hati dia sekarang macam mana.... bella dah anggap dia macam abang kandung bella sendiri..masa happy,stres..sedih...menanggis....dia selalu ada untuk bella... nak tahu siapa??
 
  



yup....tulahh... muhammad zikry.... rindu giler kat kau laa sengett!! kau apa khabar? sihat ke tak??