Thursday, 11 April 2013

MUHASABAH DIRI

  


Good afternoon guys ! buat apa? tidur lagi ke ?? bangun3!! hishh... ok laa sorry sebab dah berhabuk dah blog nie.. dah lama bella x update blog... al-maklumlaa.. sibuk dengan assignment.. ye laa.. mana taknya.. musim shortsem.. berlambak kot assignment.. hisshh.. =,= .. ok.. jom bella nak share satu story..di alam realiti .... baca3 !!

bangun pagi... kelas start lambat... tapi kena pergi awal.. ada hal.. emm.. terdetik lakk kat hati aku nak jumpa si dia laa.. emm.. lepas habis.. bole laa jumpa... 

pap ! tengok jam jap.. alamak.. dah lewat.. dia nak jumpa aku..tapi... alaa.. kau tersekat lakk kat jammed.. senget laa kau ..!! tak apa.. ada cara lain.. ok stop ! ping !! 

"awak ! rindu awak laa !"
"rindu awak juga sayang,"
"keje ok tak sayang?"
"ok je... penat laa.."
"hehhee.. padan muka !"
"tak sayang kita laa tuh?"
"mana ada!!"

"ehh.. nak tanya kat awak laaa... awak mesej lagi dengan ex awak?"
"tak ada laa sayang.... borak gitu je.. lagipun.. family dia tak suka saya laa.. takkan nak terhegeh2.. lagipun dia orang berada... man ni apa yang ada...tak sapa nak man laa sayang..."
"alolololol... ada laaa..."

dalam kereta..........

kawan dia tanya aku lakk.. haaiihh..

"adik suka ke dengan baby tuh?"
"suka apa.. comel!"
"kalau nak.. buat sendiri..hahha"
"banyaklaa... nikah dulu.. baru bole.."
"oo..tu kena tanya dengan orang sebelah abang nie laa,"

"nak nikah boleh aja... tapi nak tahu jugak.. mama awak suka tak dengan orang ni,"
"mestilah ! dah kenal..dah tengok picture..."
"yela.. tengok gambar..mama tahu tak orang ni macam mana?"
"nanti mak tahulaa..."
"kalau orang sana dah on.. orang on aje..."

"adik.. nanti cari kan awek tuk abang.."
"carikan? aikk.. yang telefon tadi macam mana? sembang lebih laa dia ni.."
"baru kenal aja..."
"bagilah tuk kitorang..."
"KITORANG??!! amboi.. man nak juga ke?"
"ehh..kalau boleh 2,3 orang nak.."
"apa man nie,?!!!"
"yelaa.. kalau orang sana tak suka kita 2,3 orang laa man nak.. kalau orang sana setuju... sayang sorang je laaa..."
"hahahahha...cubit dia!... eeee"
"ooucchh! sakit laa.. "

"dik.. kalau abang jadi orang sebelah adik.. abang setuju aja..."
"kenapa pulak?"
"ehh..mestilah setuju adik dengan man..."
"hahahahhaha"



kitorang berborak sampai lebam.. sampai hal yang suka..duka.. yang bole di share.. ok laa..aku senang dengan kau hari ni... pap !! dia hantar aku balik rumah.... dia mengadu nak makan.. ishh.. sian lakk.. padahal aku tak makan lagi nie.. tak apa laa.. tak ada selera sebetulnya.. 

"sayang.. lapar laa.. :( "
"asal tak makan lagi ni?"
"emm..."
"ooooo.. "

ehh.. terdetik kat hati aku... aku tahu dia bukan orang senang.. keje pun.. entah laa.. tak apalahh... 

"nah!"
"ehh..kenapa banyak sangat?"
"ehh.. tak apalah sayang,sayang makan tau nanti ,saya ok laa.. balik ni kang..ada laa makanan kang,"
"tahu tadi kita makan sama2.."
"tak apa.. awak makanlaa...(saya tak kisah pun..asalkan orang yang saya sayang isi perut) "
"mekasih,,"

tiba rumah... emm. tak ada selera nak makan... chirpp3!! .. aikk bunyi mesej kat fone aku..

"sayang.. jangan tidur lewat tau,makan jangan lupa"
"iye awak... awak tu tidur laa.. awk penat..sok nak kerja lagi kan?"
"ok .. tq belanja makan tadi"
"welcome dear"
  
                                                                                       credit to : shinichi kudo          

hmm.,.. bella sebak tetiba bila dapat tahu hal ni.. ye laahh.. muhasabah diri sekejap bila baca sepenuhnya kisah ni.. yelaa.. mama bella bagi bellaa..cukup makan,pakai , minum,study lagi.. tapi macam mana kalau bella jadi laki dalam story tuh? dia tabah laa juga hadapi dugaan tuh... bersyukur dengan apa yang ada.. :) ... 

Wednesday, 3 April 2013

TAK KU SANGKA.. TAK KU DUGA..



Bertemankan irama lagu slow rock.. huhh!! touching laa.. hahah.. jom karok kejap !!

Takdir yang menetukan pertemuan yang tak disangka
takdir jua yang menentukan perpisahan...
ditalian cinta ini..
terjalin ikatan mesra..
walau hanya seketika..
bagiku sungguh bermakna..

Masih terkenang lagi..
kepadamu insa misteri..
yang sudi bertamu..
dihati...
tersentuh hatiku ini rasa ingin bersamamu
menyapu siairmata
menghilangkan rasa sendu dihati..

setiap malam ku tunggu panggilan mu..
rasa hati..ku menanti..
walaupun sehari takku dengar suaramu..
aku rindu..
ku terasa dunia ini..
bagai terhenti..

aku tahu kau rindukan .. aku..
belaian kasih mesra untukmu..
tak sempat lagi..
kita bersua bermesra
kau telah pergi jauh..
terlerai genggaman mawar dari tanganku....

hahaha.. suara bella tak sesedap mana pun.. tapi kalau nak nyanyi.. apa lagi.. bella pun  bukak mulut.. so.. hahaha.. anyway.. sihat tak semua ? kesian korang..suara bella tak sedap mana pun sayang..suara bilik air je... :D .. ok.. let's move on my new entry.. 

Actually, bella ada stalk facebook someone.. ok laa.. check3.. aikk.. ade kepelikkan kat situ sebab.. gambar2 semua tuh connected dengan tab dia.. what ??!! banyaknya gambar aku bhai !! kau tak padam lagi ??!! makk aihh !! apa aku nak buat ni.. sampai screen capture blog aku pun dia hamek.. dengan komen2 aku dengan someone pun kau cilokk.. weyhh!! dah melampau ni.. aku tak penah buat kau laa !!

Nevermind.. aku diam dulu. dah melampau.. tahulaa nak hadap kau ye ...
Lagi satu story kan.. in my class.. subject apa yup ? lupa la.. emm.. nevermind.. time tengah azan asar .. budak2 bising.. ok find.. bella diam..tegur "diam laa sikit" ok la.. bella tegur dengan lembut sopan-santun.. ok find.. stop ! bella tahu azan dah habis,,... at least cer hormat lecturer kat depan.. bella cakap.. "diam laa.. tak faham ke?" 
free2.. kena..booooooooooo!! halamak kau! bajet bagus je..,,, !! 

tak pe .. aku dok nengok je pe'el korang..  masa tu.. bila dorang boooo bella.. masa tu bella toleh belakang.. perhati sorang2.. nasib bella tak bangun..tunjal pale sorang2.. kalau tak tahan sabar masa tu.. serius bella cakap.. memang dah kena letup sorang2..  

nasib time tuh.. kawan rapat bella..tenangkan bella.. huhh!! memang tak laa aku nak tegur korang lagi.. =,=

Anyway... bella nak ucap congrates kat MR.Noty bella .. haha.. sebab dapat naib johan dalam acara bola tampar dekat pulau pinang.. untung laa kau sayang.. pastu balik..demam.. emm.. memang kau saja cari penyakit la .. alahaii..sian nye kau sayang.. anyway.. congrates yup !! ^_^ .. 

CAYALAH BABE !!


oklaa.. ada story lagi..bella share ok.. bye sayang !!