Wednesday, 29 May 2013

KONVOI EVENT KRTB ZON SELATAN YAMAHA LC135 RIDER KOMUNITI

  


Hai guys!! oopsss!! sorry dah lama dah tak update blog bella kan.. sorry sayang... hehehe... banyak keje ... banyak ke? haha.. ok3... yang lain ngah buat apa tu? study? great! tidur? errkkk?? tidur2 bole baca blog ke? ok find! tak kisah.. asalkan korang sentiasa happy... ok find! walau apa pun bella tetap nak share something kat korang.. 

Pada 26 MAY 2013 satu event telah diadakan di Melaka anjuran abang bob ... heheh... bella dapat jemputan ke event tersebut.. but.. sorry.. bella tak dapat nak join sebab ada hal2 tertentu... ok stop! tukar topik lakk.. jom2.. sambung balik.. bertempat di Terminal Jentera Berat MITC Melaka... banyak kelab2 permotorann terlibat .... antaranya komunit Zon Selatan sendiri... LC 135 Malaysia... tidak ketinggalan juga Crypton LC Johor Crew.. turut terlibat sama dan jugak kelab2 permotoran yang lain... before event tu start.. admin Zon Selatan telah mengupdate even tersebut...



  • Assalamualaikum dan salam sejahtera.......

    ini kali kita akan mengadakan konvoi bersama KRTB untuk Zon Selatan.... jadi diharapakan kepada semua admin2 dapat memberitahu n mengumpul anak2 buah masing2 utk konvoi ini..... kerjasama dari crew2 amatlah diharapkan.... jangan lupa bawa baner masing2 ye... kita ada sesi bergambar dengan KAPCAI......

    tarikh : 26/5/2013
    masa : 3.30 - 4.00(on bike)
    tempat : Main RV stadium tun fatimah bukit serindit melaka

    ~Tiada Paksaan Kita Rider Tiada Beza~



    Pada hari yang dinantikan .. berpuluh-puluh biji motor menyertai event tersebut.. dengar cerita... cukup meriah.. rugi bella tak sertai kan? tak apa.. jom bella belanja beberapa keping gambar yang sempat bella ambil dari group2 mereka.. jangan marah tau admin.. hanya perkongsian berita ini.. ^_^ 











    Meriah bukan ?? hehehe... mestilah... dikesempatan ini juga.. bella mengucapkan tahniah kepada abg Shah Eizwan kerana bersusah payah menguruskan anak buah anda... segulung ucapan tahniah juga buat abang bob atas keberhasilan event tersebut... next event... kami dari Zon Selatan akan menurut serta acara2 akan datang.. KITA RIDER TIADA BEZA... 

    OK... sampai sini je bella sempat share.. next time.. bella akan update lagi story2 baru ok.. daaa.. ^_^

Wednesday, 22 May 2013

AKU TAK SUKA PERASAAN NI!!!

   
Hai blogger2 semua.. sihat tak?? hope korang sihat laa... sekarang nie bella tengah demam exam nie.. huhuhuhu.. sedih! hahha.. tak apa.. tinggal rabu dengan khamis.. lepas tu.. yahoooo!! cuti meyhh.. hahah.. alaa.. 2 minggu je.. hehhe.. bole rehat puas2... 

Actually..fikiran bella tengah serabut.. ya3.. memang pada pandangan korang.. hal kecik.. tapi.. bagi bella.. cam satu beban yang bella rasa terlampau berat.. bella tahu... bella buat camtuh kat dia.. sebab bella nak dia rasa yang bella selalu dengan dia.. tu aje.. tapi3... :'( ... dia cakap bella tak percayakan dia.. oucchh!! tak suka dengan perasaan tu.. semalaman bella layan mata nie.. bengkak!! 

bella terlampau sayangkan dia.. takut kehilangan dia... tapi3... hmmm.. bella rela tundukkan ego bella.. tundukkan tanggis bella.. tundukkan segalanya untuk buktikan yg bella percaya pada dia.. tidak ada satu perasaan curiga untuk dia..  :') ..

bella tak suka dengan perasaan sekarang nie... errghh!!! habis sudah.. sok exam nie.. harap2.. boleh hadapi laa ye..  ok laa.. sampai sini aje.. :) .. bella akan try..test..cuba tuk senyum.. :) .. nanti bella share lagi k... 


                                                                                                   

Wednesday, 15 May 2013

PERASAAN BERCAMPUR MENJADI SATU?

  
Setiap manusia di muka bumi ini memerlukan kasih sayang yang utuh.. tidak seperti manusia lain.. aku juga memerlukan perasaan sedemikian.. bak kata orang.. "alaa.. sunyi kalau tak ada kasih sayang..cinta..rindu" ,,, ya.. memang betul.. sunyi hidup kita tanpa semua tuh... seperti orang lain juga.. aku memerlukan seseorang untuk memenuhi ruang isi hati aku.. hahah.. gile laa kau bella.. bermadah asmara pulak kau.. 

Tidak... aku hanya menyampaikan apa yang aku alami sepanjang aku hidup di muka bumi ALLAH ni... seperti manusia lain.. aku pernah mengalami satu situasi dimana.. aku terlampau mengharap seseorang sehinggakan aku sendiri menderita akibat daripada perasaan sebegini... 

Sehinggakan aku hilang arah tujuan.. ya3.. itulah akibat kalau terlampau menyayangi seseorang..menyintai seseorang yang bernama LELAKI... tak mustahil ada dalam kalangan kita yang sedang bahagia..yang sedang gembira bersama pasangan.. ya3.. aku turut mendoakan kalian.. tidak dinafikan... setiap orang mahukan perhatian dari seseorang yang kita sayang selain dari family kita.. aku tidak terkecuali untuk mencabar diriku sendiri untuk tidak menerima mana2 lelaki dalam hidupku.. aku sedaya upaya untuk melupakan sebuah kenangan yang pahit dalam hidup aku.. 

Perasaan bercampur menjadi satu membuatkan aku hilang arah fikiran aku sendiri... aku sendiri tidak sanggup untuk menghadapi dugaan yang amat berat dalam hidup aku.. kadang2.. aku berfikir... adakah aku layak untuk menerima cinta dari seseorang??? hahha.. jiwang sudah kau bella..

Tidak... tak jiwang,, cuma menyatakan isi hati.. kadang2.. aku dapat merasakan apa yang orang lain rasakan.. seperti rakan ku sendiri.. dia merasakan dia hilang semangat apabila kehilangan seseorang dalam hidup dia... ya3.. setahun tidak menjanjikan apa2... apatah lagi.. si lelaki itu tidak menghargai apa yang telah dibuat oleh rakanku sendiri.. sungguh kejam kau yang bernama LELAKI.. sanggupnya kau berbuat seperti itu kepada perempuan? huh! bagi aku.. kau selayaknya duduk dihujung dunia agar kau tidak muncul kembali dalam hidup rakanku.... 

aiippp!! kisah rakan bella.. kita mendoakan dia... :) .. ok .. cam bella jugak ... bella memerlukan juga semua tuh.. sebab before nie.. bella tak pernah rasa semua tuh.. bella tak pernah rasa dilindugi.. dijaga,.. disayangi..dirindui..dicintai... memang tak pun.. sebab mereka hanya mempermainkan perasaan bella semata.. ish33.. sedih tol hidup aku... lama juga bella menyepi.. hidup sorang... dengan kawan2... kadang2.. dengan dunia sendiri... but... boommm!! datang seseorang.. cewaahh....


ok.. stop sampai sini je.. anything story..bella share ok..bubye.. !


                                                                                                             

Wednesday, 8 May 2013

OOUUCCHH!!

 
Hello!! eee.. dah lama x update blog laa.. sorry guys, gurl and anybody yg kenal bella.. sorry sangat2 sebab.. bella busy sikit sejak akhir2 ni.. hahah.. bukan sebab apa.. study lagi.. dengan kuiz.. maakk aiihh!! banyak3... pecah pale sekejap.. hahha.. never mind..! lupakan... malam nie.. bella nak hadap lappy ni.. nak hadap blog nie.. nak sumbat beberapa story tok korang baca .. maybe bagi korang.. alaa.. masalah kecik je.. ye3.. bagi bella tu satu masalah yg besar.. bella rasa itu satu BEBAN! ggrrr..!!

Oneday.. bella dalam kelas.. tengah belajar.. santai.. fokus3.. tetiba.. pap! satu mesej masuk.. kes tentang makan tengah... what??! lunch?!! huh! satu benda yang pelik bin ajaib... actually .. salah sorang kawan ada call..dorang dah sampai melaka.. and then tengah main paintball laa.. tapi bella ada cakap.. jangan lupa datang rumah.. oklaa.. bella tak kisah... tup2.. bella dapat satu panggilan dari nenek.. so terpaksa batalkan lunch dengan dorang kat rumah,,, lagipun mama bella tak sihat.. ok.. bella dah minta maaf kat dorang...

Tup2.. salah sorang gadis tu send mesej kat bella marah2.. dia cakap..kenapa cancel last minute?? what??!!! beb.. aku dalam kelas tengah elok2 dengar lecturer bercakap kau bole pap! burst aku macam aku nie hape kan??!! actually kau dah naikkan hot-tempered aku tau.. sedar ke tak? tapi aku diam..aku malas nak bertekak dengan orang macam kau.. ok..FIND!! aku taknak amek tau pasal korang.. FED UP!!!

Another story is about someone yang bella rapat laa juga.. at the same time somebody hanta whatsapp.. dia bagi warning jangan contact lagi dengan aiman.. what??!! ooucchh!! weyhh!! kau nak kongkong aku pehal lakk nie?? aduyaii...pesal laa masalah datang serentak.. kau tahu tak yang dia cari aku.. bukan aku cari dia..reti ke tak weyhh?!! annoying doh! serabut otak aku laa.. OK FIND!! aku tak kacau.. dia cari aku.. siap kau... !! aku nak tenggelam.. tak nak terbabit dengan korang lagi..


OK guys,,, stop sampai sini dulu.. anything story bella share dengan you all ok dear.. HAVE A NICE DAY.. :)