Thursday, 17 October 2013

APA YANG TERJADI ?

  


Seperti kisah orang lain.. aku juga ada kisah tersendiri.. ya2.. mungkin kita sama.. tapi berbeza.. or maybe kita berbeza tapi sama... hmm... why not kita imbas balik kenangan or memoir kita dengan someone yang agak annoy but u all still remind him.. :) .. ok laa... we move on with a new story from me... oopss! before that.. u all must done your work  or.. must be free with anything.. :) .. because this story its about my story in a real life.. :) 

Tak salah kan if one day u all fall in love with someone??? hahaha.. macam aku juga.. aku pernah bercinta dengan someone yang lebih muda dari aku.. tapi.. jarak kami.. just around 3 years.. hahaha.. i'm not a crazy girl.. because its about that guy..  which means.. aku tidak memandang harta.. tidak jugak memandang kedudukan.. tapi.. memandang ke arah hati dan jugak perasaan dan cara bagaimana dia menjaga kita.. :) 

Seperti aku.. aku juga mempunyai perasaan yang ingin disayangi.. tapi macam mana nak disayangi kalau aku diabaikan? ok laa.. bulan pertama.. okk.. baik2 je.. sweet2 je.. masuk bulan kedua... ketiga.. hampeh! senyap.. tup2.. nak dijadikan cerita .. facebook aku telah didatangi oleh kawan dia sendiri.. woww!! bestnye.. ade tempat luahan hati kan?? at least.. bila aku story..luahkan isi hati kat kawan dia nie.. at least.. si dia.. dapatlaa story ni kan? sampai satu tahap aku menanggis depan lappy bile bercerita dengan kawan dia..

yela.. kawan baik kan.. tup3.. nak dijadikan cerita,,, kawan dia nie.. bole lakk suruh aku tinggalkan si dia.. sebab .. yelaa. dah lama diabaikan.. ehh..siap bole lagi kutuk2 si dia.. acane tuh?? then.. dia siap bole ckp aku desperate nak kan si dia.. ehh...choiii!! kalau aku desperate.. ramai laki aku rembat dah laa.. =,=...  kebodohan apa yang kau cuba tunjukkan kat aku nie??? 

Harap je budak U.. tapo mentaliti..otak letak kat mana? longkang sudah.. ^_^. .. aku bukan nak menghina golongan ber'educated' nie.. aku lagi respect adalah..sebab orang yang ber'educated' nie.. pemikiran dia matured.. dah bole fikir luar dari kotak pemikiran budak2 sekolah.. =,= .. 

huh!! apa lah.. ada jugak kawan cam tuh kan?? bile difikirkan balik.... kawan dia pandai saiko jugakkan.. sampai aku sendiri cakap "saya dah anggap relay kami dah putus" .. woww!! bak kata kawan aku.. aku bole tunggu lagi.. kalau dia.. dah lama cari lain.. masalahnya aku bukan senang cari lain laa.. kadang2.. bila difikirkan balik.. yelaa.. umo muda kan.. so.. darah cepat naik.. tup2,, lepas kawan dia IM aku kat facebook.. aku baru nak stalk dia.. tengok2.. aku dah kena block... instagram dia dah unfollow... ape lagi ?? tapi on twitter nampak kami follow2 lagi.. so.. aku hamek keputusan.. aku block die terus.. :) .. sebab dengan kebodohan kau.. aku bodoh menilai kau macam mana.. sebab hanya sebulan aku kenal kau.. padahal kalau ikot bulan.. dah 5 bulan aku dengan kau.. tapi,, sebab kau abaikan aku.. sorry to say laa bro.. kau takkan tenang dengan hari2 akan datang....

hello! dari satu hari kira ade 24 jam.. kau dengan kelas kau.. kawan2 kau.. family kau.. 24/7 kau dengan dorang.. aku faham semua tuh.. tapi.. kau tak ada masa ke nak tanya aku.. khabar aku.. ok ke tak?? seminit pon tak ada eaa?? dekut sangat laa kau.. aku tengok penuh insta gambar2 kau upload.. ada lakk masa.. aku ingat and harap.. bila kau dah pakai fone baru.. at least seminit dua ada laa untuk aku.. tapi.. HAMPEHH!! =,= .. kebangangan apa yang kau nak tunjukkan kat aku? =,= .. kau sedar tak yang kau dah sakitkan hati aku??

kau sedar tak yang kau siat hati aku guna kaca ?? ishh.. selfish!! aku beria2 tunggu kau bagai nak rak.. siap aku ingat lagi janji2 kau kat aku.. OK FINE! aku takkan lupa apa yang kaud ah buat dekat aku.. aku takkan pernah lupa semua tuh APPY! =,= .. hari2 kau takkan tenang selagi kau tak fikir apa salah kau pada orang cam aku.. kau kena ingat ye.. :) ... selama ni aku cukup bersama dengan kau.. sampaikan aku pekakkan tekinga suruh aku putus dengan kau.. tapi.. kawan kau snediri yang suruh aku buat macam tuh.. k xpe.. aku fahamm.. HOPEFULLY kau happy laa eaaa...

and one more thing.. :) .. hopefully kau bahagia dengan cara kau sayang... :) 

                                                                              ~miss bella~

Tuesday, 8 October 2013

SERABUT!

 


Bak kata orang.. cinta itu sakit.. cinta itu indah.. tidak semua orang mendapat cinta yang sejati.. ada jugak yang mendapat cintanya ketika terlanggar.. ter ape..macam2 ter laa.. macam aku.. cinta? sakit.. pedih ..perit.. bah kan jugak.. ia menjadi duri ynag mencucuk daging kita sendiri..

ok... try baling buah durian kat kepala.. sah2 sakit kan? gile tak sakit... hahaha.. aku ada pengalaman tentang dunia percintaan.. tapi yang best bila kita dah sayang orang tuh.. dia pergi macam tuh je.. tanpa khabar berita.. tu cam mana pulak? naka kata kita buat salah.. dai tak pernah bagitahu apa2 pun.. malah... block semua laman sosial dia.. asalkan kita tak tahu apa yang dia buat kat luar tuh... sampai satu tahap kita naik fed up dengan keadaan macam nie kan? 

actually.. aku sendiri yang serabut bila kehadiran seseorang dalam hidup aku.. terutama nya.. LELAKI.. eh.. korang ingat korang HOT ke? hahha... lelaki tu HOT bila..ramai perempuan minat dia.. even dia tak layan pon perempuan2 tuh.. at least dia tahu yang dia setia pada si dia.. 

seronokkan jadi mr.setia? mestilah seronok sebab.. kita dah sayang dai bagai nak rak.. mestilah setia kan? ^_^ .. umpama macam aku.. aku tak nak hal lama berulang kembali.. bak kata orang "ehh..aku tak nak laa benda lama jadi balik"  ya3.. ingat senang.. tapi yang terjadi tetap akan terjadi kan? ^_^ ... but.. u all kat lua tuh yang tengah hanagt bercinta.. tolonglaa setia.. tapi kalau laki tuh buat hal... apa lagi... korang buat laa hal balik... ^_^ 


                                                                          ~miss bella~

Tuesday, 1 October 2013

YANG TERJADI KAN TETAP TERJADI

  


Kau tahu diriku.... serba tiada..
ku ingin lebih bersedia... 
Lalu.. di atas nama cita-cita...
Kau ku tinggalkan sementara...
Dengan percaya engkau akan mengerti.....
Dan sabar menanti....
 Berdoa berdoalah sayang.....
Sepenuh keyakinan...
BUKAN BERJANJI BUKAN BERSUMPAH
CUMA PERCAYA....
ku kan pulang padamu...JUA...
apa yang terjadi kan terjadi...
Dengan keizinan Illahi...

Perrghh! siap nyanyi bagai! ehh.. choii.. biasalah.. tengah release tension.. yelaa.. lepas hadap final exam.. apa lagi.. dengar lagu sampai lebam laa.. hahaha.. actually bella dah lama sangat x update blog nie kan? dah berhabuk daa.. sarang tebuan semua ada.. tak apa.. bella update slow2 k.. sebab bella sibukk.. ehh choii! dating.. banyak laa.. banyak keje kat kampus laa... 

Actually laa kan.. bella hairan laa.. setiap kali couple or bercinta.. mesti akan muncul orang lama pada pasangan kita.. yang hairannya.,... bella tak ada lakk muncul.... kenapa errkk? adakah sebab pasangan kite tu masih sayang pada ex dia? atau pun.. mungkin sebab.... ex dia mahukan dia balik? kenapa hal yang bella xnak jadi.. emsti terjadi.... 

Tak tahu nak buat cam mana dah.. dah buntu... bella bukan tak yakin dengan si dia.. tapi3... tapi.. kenapa hal lama datang balik? ok fine! kalau kawan.. ok bella bole terima lagi.. yang nie..siap nak getback.. silap2.. bole tersungkur dia nanti.. haiihhh.. what can i do? bella tak bole kongkong dia.. ckuplaa pantau dari jauh je.. tapi,,, ergghh!! kenapa perasaan ni lain macam je nie???!!! haduii! 

PELIKKAN perasaan nie.. kadang2 kita tak mahu lepaskan orang yang kita sayang.. kita sedaya upaya nak pertahankan dia dlam hidup kita.. tapi apabila muncul orang lama.. itu yang menyebabkan perempuan lemah nak berlwan untuk pertahankan cinta dia.. sebab.. orang lama lebih mengetahui keadaan si dia... nak2.. hubungan mereka dulu lagi lama dari kita.. sedangkan.. kite baru lagi dengan si dia.. ^_^ 

Apa yang bella buat cuma tenang... sabar dengan ape jua keadaan.. as long as kite tak hilang kepercayaan dia.. kasih sayang dia,  itu dah cukup baik..  ^_^ yang kan terjadi tetap terjadi bella... :)