Sunday, 28 December 2014

LC CREW PERAK(LCCPK) & CRYPTON LC PENANG CREW(CLPC) DI MELAKA

 



OLLA !! muehehehehe.. lama tak masuk ke laman serba putih nie.. hahahaa.... apa ?? date ?? ehh choii !! koyak mulut tuh kang.. nak ?? hahahaa.. biasa laa.. ada time malas.. ada time rajin tahap melampau kan .. sorry lupa nak hupdate masuk ke sini.. sibuk sikit... biasalahh bila dok melaka.. apa je yang tak sibuk kan? busy sikit.. tolong ibu .. macam biasa laaa.. before i start this story .. i want to know.. have done your dinner ?? assignment ? project ? .. kalau semua da.. bagusss !!! *tepuk tangan* .... pandai !!! ahhahaa ... macam budak2.. of course !!  if u know more about me.. korang takkan percaya tuh bella.. hahahaa .. orang yang bella sayang je.. bella akan camtuh.. hahaa

So, we go for the next story ..  ok pada tarikh 26/12/2014 .. pada sebelah petang.. team CLPC datang ke melaka.. maybe last ride sempena akhir tahun 2014 .. so .. agak jeles laa bile team Malacca12 (M12) .. dorang sambut team CLPC kot.. makk aihh.. dengar citer ramai kot turun sini.. bella dapat tengok gambar je.. uwaarghhh!! sedih !! .. tapi takpe.. relax.. sabar bella.. hahaha .. so.. keesokkan pagi laa pulakk.. bella dengan selamba pi jumpa admin m12.. fehh 1 dah lama tak bawak motor kan ? lalu highway.. lane 3 ku balun.. dia siap call banyak kali.. sekali dia kata " cepat sikit" .. ok laa... aim traffic light.. pecut !!!! hamek.. !! haahhaaa lepas gian kejap.. bak kata ammar a.k.a si muncit "amboii sapa ajar bawak macam tuh?* hahahaahha..  


Sapa ammar ? aikk nak usah ke sapa ammar tuh ?? amboii. gatai memasing nahh... hahaa ok laa bella bukak cite sikit.. mula kenal si kepeng nie .. kat twitter je.... dekat @twt_bikers .. hahaha.. paham2 laaa. sekali satu kepala.. ok laa kan.. sekali ada satu manusia nia add bella dekat wechat.. so bell accept ... pelik2 lahai.. sebab bell xkenal laa sape manusia yang add kan?? so bella stalk laa manusa nie.. sekali.. ehh !!! ammar !! mana pulakk dia dapat id aku nie ?? sekali .. chaiitt.. kat twitter rupenya.. kuajaq !!! so start kat situ laa kenal dengan diaa... bufday dia .. bella edit gambar.. kemain suka diaa.. ahahaa.. ammar3...

ok stop cite pasal dia.. kalau nak kenal dia lebih rapat pi follow twitter dengan instagram diaa.. hahahaa .. so sabtuday tuh LCCPK sampai tengah hari kalau tak silap.. bella tak pergi sebab boss tak bagi .. suruh duduk rumah.. OK FINE !! .. ok laaa.. ganbar yang dorang share,, sakit hati mak nak.. !! haahhaa.. ok jom bell share gambar2 keyhh.. :)













SEE!! hahahaaahaha.. ok laa.. sikit buah tangan untuk korang keyhh.. next time bella share lagi tau.. bubye !!!


p/s: ... saya rasa saya dah mula sayang awak -ammar- 


Sunday, 21 December 2014

THROWBACK LC 135 GATHERING DI TITIWANGSA

   


HELLO !! Hahahahaa sorry gengg.. dah lama tak muncul dekat laman putih nie.. bell lupa ? choii !! salotep mulut tuh nak ? bell tak lupa laa.. biasa le.. sibuk bahh.. dengan problem.. tapi settle da kot.. agak arr.. masalah tu? lantakkan .. tolak tepi.. tak kose den nak melayan.. pepandai kau laa.. hahaha.. :D .. so this month bell sibuk dengan pendaftaran kemasukan ke U balik.. sorry .. MSU je.. hahaha.. futher in degree holder.. hewhewhew.. hopefully i can do it yaw !! ahahhaa... kawan2 bell yang sebaya sume dah kawin .. bell jugakk hadap buku.. nota... lappy nie hah.. dengan pen pensel bagai.. tak pe laa.. apa ada hal... JODOH datang awal kan? so doakan yang terbaik laa kan ??  actually bell lama tak update pasal group elcians bell kan? sian mereka2.. nevermind.. tonight i will throwback about last ride to Titiwangsa.. jom !! 

OK! READY SAYANG !! hahahaa.. 11/11/2014 .. team elcians zon selatan ride to Titiwangsa sempena gatehring elcians kat sana laa kan.. tapi sayang seribu kali sayang... saya tidak dapat mengikut.. practical tuh.. hahaa. takpe2... next time ada.. ku balun sekali.. ok.. back on topic.. first RV dorang dekat Petronas ayer keroh .. bell tengok.. fehh! cemburu laa weyhh!! *hidung berasap* sume pakat2 turun.. dari JB terus ke Melaka.. then dorang tunggu rider lain dekat RnR Seremban.. ok laaa.. seronok tengok dowh !! apak !! ok xpe.. bell saba.. 

Tibe je dekat sana.. mau besar biji mata.. ramai wokk.. mak aihh.. dekat sana.. dari KL jangan citer laa. ramai bak hang... sume group ado.. yang selatan jangan citer laa kan... yg tengah.. yang timur.. utara... hewhewhew.. ramai2.. jeles menguasai diri laa jawabnya,,, tapi takpe.. dorang ada belanja gambar .. hewhewhew... nak tengok? ok jom.. share sikti je.. ahhaa.. ok jom !! 


















see! happy kan ? geramm je weyhh ! tapi xpe.. da lepas.. bell throwback balikk.. so next ride maybe ride new year.. hehehe.. In Sya Allah ... ok sampai sini je bell share.. next time bell share lagi keyhh...bubye !!!




Friday, 12 December 2014

SOMETHING NOT PREDICT

   




Olla !! hehehe.. lama tak hupdate blog nie.. aduhhh!! fuhh.. fuhh..fuhh.. *garu kepala* ... berhabuk seyhh blog bell.. sorry my dear.. bell sibuk lately ni.. hewhewhew.. tapi tak bermakna bell lupa kan ? tak.. bell tak lupa.. cuma busy lately nie... haihh... ok we move on with the next topic.. emm.. apa errkk?? oo lupa laa.. u all sihat x ?? UPSR dah habis.. ada tak yang dapat 5A ?? Congrates yoww!! hahhaa. yg PT3? how?? berdebar tak nak tunggu? hehee saba2.. tawakal sebab dah mencuba kan?? SPM?? FUYOOO!!! PLKN? how?? best kan ? gila tak best... seronok woo.. hahahaa.. tapi2.. dia train macam army tapi best .. hehehe...


So.. we move on for the next step.. actually bell tengah pening kepala nie.. yelaaa.. hal2 kawan2 ni kan... aneh plus pelik plus ntahh.. hahhaa.. yelaa.. dulu cakap " hishh tak la kawan je.. dah laa lepak sampai 3,4 pagi" itu laa ini laa.. ngadu bukan main pandai lagi kan? tapi sekarang.. apa dah jadi ?? ada benda bell da jangka.. ada benda bell tak jangka.. yang da jangka ok laa kan.. yang tak jangka?? terkejut woo.. macam nampak tikus menari tapi ni lagi laa.. terbeliak mata bell bile dapat tau... haiihhh.. Geleng kepala bile dapat tau. bell tak kisah pon.. tapi at the same i feel like.. kene tipu auw.. apakk arghh!! boel tak nak menjerit sekarang.. dunai sekarang da terbalik laa.. haihh.. 

Macam da tak ada undang2 aja sampai nak ugut2 bagai... benda bole bawak berbincang kot.. benda boleh settle sebenarnya.. tapi dorang buat macam benda tuh besar gabaq bak hang.. chaaiitt ! akai xdak ke acamne ??  sia2 laa hidup kat muka bumi tapi perangai kalah pontianak laa weyhh.. balik umah cuci tandas ada baikk bhai.. =,= .. jeles dengan kesenangan orang lain... tak kemana semua tuh .. bukan bole bawak masuk dalam tanah pun... 

so.. start arini kau jangan muncul lagi depan aku... kau dok dendiam. jaga awek kau leklok.. agungkan sangat awek kau.. lantak kan laaa.. da bagi warning kat kau.. tapi degil tahap cipan.. pandai2 kau laaa.. jangan kau muncul muka kau depan aku.. hohoho.. muak tengok kau .. da ada group.. da nak up.. perangai cam hape je.. =,= ... 

haihh... geram punya pasal.. camnie laa jadi..apa yang penting.. happy working my dear little bobo...kihkihkih.. <3

Tuesday, 7 October 2014

TERMENUNG JAUH

   



Hello !! fehhh4!! lama sangat laa tak menyimggah disini... tang bile laa last bella hupdate... cian blog.. shuhh3!! *halau habuk* aihh.. penuh bersawang dah nie hah.. adoii...doi..doii.. ahahhaa.. :D .. ok right now.. bell ada something nak share.. tp kene mode sedih laaa.. nak luah something nie.. huhuu.. :( :( :( 

i don't know why my feel tonight ?? to make it clear... i feel something different today.. sejak balik sekolah tadi.. maybe ade something yang menganggu fikiran bella maybe.. ok.. let me tell all of u.. :) .. *tarikk nafas* .... *lepas* 

ok.. sometimes bella fikir bell banyak sangat kekurangan.. bell rasa bobo terlampau baik untuk bell... dia sentiasa dengan bell even setiap masa.. layan kerenah bell .. layam apa yang bell inginkan.. sampaikan bell malu sendiri dengan diri sendiri,, sebab bg bell ade jugak seorang lelaki bersikap seperti bobo... i know who am i... bell x sempurna mana pun.. banyak sangat kekurangan..sampaikan bell fikir bobo layak dapat someone yang lagi better dari bell. kadang2 ... bell bole termenung jauh sesangat2.. sebab bell tau sape diri bell.. penuh dgn kisah silam yang lampau... :( :( :( .. sometimes bell terharu bobo layan bell.... serius sungguh dia dalam hubungan .. tapi.. don't why bell takot something happen akan jadi.. sebab bell tahu dia siapa.. bell siapa.. :( :( :( 

Kadang2 bell cuba untuk tak call diaa.. untuk tak text diaa.. tapi tak boleh sebab hati dia ada pada bell.. dan bell sendiri akui.. yang bell sendiri sayang yang teramat sangat dekat diaa.. sampaikan tak boleh nak berjauhan.. dont know why.. perasaan bell nie lain macam bila adanya bobo dalam hidup bell sekarang .. bell gembira sangat adanya diaa dalam hidup bell sekarang .. :') 



dear bobo... bell tahu keahdiran bell dalam hidup kmoo sedikit sebanyak telah membuat kmoo tersenyum kembali.. tanpa ada sebarang tekanan dalam hidup kmoo sekarang... bella happy adanya kmoo dalam hidup bell.. adanya kmoo setiap masa dan ketika.. selalu melayan kerenah bell .. xpernah jemu layan segala apa yang berl inginkan .. :) ... the most important.. bell akui bell tak sempurna .. bell mempunyai 1001 kenangan pahit sepanjang hidup bell sbelum nie.. izinkan bell.. memohon seribu kemaafan dari hujung rambut hingga ke hujung kaki sekiranya kehadiran bella tidak seperti apa yang kmoo inginkan.. maafkan segala kesalahan bella yeaa.. n the most important.. love u much more sayang.. :'D :'D

Sunday, 21 September 2014

DERIA KE ENAM BERGEGAR !!

 
Hello !! hehehe.. lama x dengar cerita u alls!! fuhh4..!! mak aih berhabuk sungguh laaa blog bella nie.. lama bebeno tak menjengah masuk kesini.. sorry my dear blog.. i got a lot of work that i need to do.. by the way.. tonight! i have something i wanna to share with u all.. hahahaa.... see! entry kemain.. tajuk diaa. padahal ade 5 deria je kan.. sampai 6 haku hado.....jangan jeles keyh... first.. kenapa keluarkan tajuk entry nie ?? Jom baca entry bella yeaa.. :') 

Kami dah lama tak jumpa dalam beberapa bulan jugak laa.. more than 3 month something like that... bell percaya dia.. even jauh.. bella percaya dia.. tapi sejak akhir2 bella dapat rasa something yang amat aneh.. tapi bell tolak perasaan tuh sebab nanti kita jugak yang tersilap right ? so bella diam kan aje laa kan.. malas nak amik tahu sangat.. okey than.. next day tuh bella borak dengan bff... sampai kan dia bagi nasihat suruh let him go laa.. ape laa.. sebab dia sedih tengok bella setia bagai nak mati tapi si dia.. tak ? betul tak ?? so.. anta 3 ke 4 screenshot gambar moment wechat si dia.. oke.. bell tengok.. da menitik.. last banjir.. oohh my gosh ! how dare u ! aku bagai nak mati tunggu kau.. bagai nak rak setia dengan kau.. last aku dapat apa?? curang !!! that time.. bella menanggis sorg2.. that time jugak bff bell call .. dengar bell nggis.. tak leyh tahan langsung.. i need to move on.. patutlaa.. dia hide segala bagai dari bell.. ingat dia clear ke apa kan ?? 

Dia cuma nak sembunyikan apa yang tak patut dari bella... pengecut namanya.. padahal dah bagitahu dah dulu.. "if u have someone u need to tell me" tak adalah macam orang sakai kat sini setia lakk cam nak mati.. ingat aku tiang lampu ?? malam dapat tahu malam tu jugak laa bella termenung.. tak tahu ape silap bell selama nie.. 13 bulan dengan diaa.. .. jadi tulang belakang diaa.. tak pernah bergaduh tak pernah bertengkar.. haihh.. :( :( .. i feel .. i'm failed to care about him.. :( ... i hope he always happy without me as well. hopefully the new ones better than me.. i hope so.. :) .. 

So right now.. i have someone who is always make me laugh.. make me smile.. always with me even i faces with complicated situation... it seems like.. hahaha.. tak boleh hilang dia lakk.. hahaa.. entah.. yang nie bell rasa dekat sangat.. bell terlampau ngade2 dengan diaa.. hahaa.. sakai much !! u know what.. semalam jumpa diaa.. dia bagi baju siap dengan perfume diaa.. bell ada mintak baju siap dengan bau dia. tu yang mendapat ... tadi tibe je umah.. terus terkam baju.. letak dekat muka.. eemmmmaaaaaahhh!.. miss u sayang.. 

First of all thnx a lot to teh because u make me hurt feelings.. i wish u always happy with the new ones.. i hope so .. jangan pulak abaikan apa yang dah ada ya .. :) .. bahaya tau... wishing u all the best .. gud luck with ur studying .. even u  has someone better than me .. make sure u build ur future with the right way no the wrong way ... ^_^ .. bell undur diri dari hidup kamu serta merta setelah bell tahu segalanya apa yang terjadi.. tanpa orang bagitahu pun.. bell memang dah tahu awal.. so sia2 je laa kau hide dari bell macam2.. bell banyak diam sebab bell nak kau explain and give me a reason why u do that.. :) .. trick tuh.. kan da rasa serba salah yang amat kan ?? kan bell cakap sape2 je yang buat bell sakit.. free2 kene tiup.. huru hara nanti.. :) ..


ok.. seconds things.. thnx to cinta hati bobo.. thnx sbb hadir dalam hidup bella semasa bella berada dalam complicated situation.. :) .. kamoo datang tepat pada masanya.. dan bella tak sangka yang bella sendiri akan dapat bobo jugak sebab apa tau ?? selalu jugak stalk awok sayang.. hahaa.. mula2 kenal abam tengku je.. a.k.a abg awok.. xtahu plopp ada adik jugak... ngehh3!! hah hamek.. ! first jumpa depan2 masa open house rumah along.. fehhh4..!!! bobo depan aku !! nampak mata diaa je kot ! nak aje aku cocok mata kau dengan pisau ke.. bukak laa helmet tuh xreti2 ?? dok melambai kemain pandai eaa... ahhaha.. :D :D .. sweet moment jumpa bobo depan3.. aumm3!! hahaha ... steady je masa tuh.. tengah borak dgn abam napi kan.. ehh.. tetiba dia datang je.. haihh.. lambai je ke ? nak hilang rasa gugup.... pap !! nampak mata je.. ok.. bell diam... stalk cm biasa.. mcm xde perasaan.. tup2... kebabbommm!! little bobo add di wechat ?? omg!! omg !! wechat keyhh!! aummm.. ape lagi accept je laa.. stalk moment diaa.. fuyoo..!! byk nye !! kemain .. ahhahaa.. tetiba.. pap! wechat masuk... little bobo sent wechat .. ooucchh!! dia anta wechat weyhh!! gabra plus terkejut plus jantung terkuar time tuh jugak.. ahhaha .. :D .. bell..bell.. sweet moment sungguh.. :) .. tak sangka la kan.. so.. this is for u :

Thnx for being my dear.. my frenz.. my enemy.. my everything.. bell akan pastikan bobo takkan kecewa lagi.. takkan ada serabut2 lagi dah.. takkan ada erti pertelingkahan dalam hubungan.. i will make sure that things dear.. bell hargai apa yang selama nie bobo buat tuk bell.. terima bell seadanya... layan segala kerenah bella .. layan segala perangai cengeng kamoo nie.. tak pernah sekali pun kmoo merungut dengan bella.. thnx so much sayang ! :) .. yang lepas bia lepas.. just think about ur future.. bell selalu sokong apa yang bobo hendak buat..apa yang bobo mahu buat dan apa yang bobo akan buat.. :) .. i will take care about u sayang.. i will.. tq so much sebab support kerja bella.. support apa yang bella buat.. :) ....kalau ada segala kekurangan dalam diri bella.. bella menyusun 10 jari .. salah dan silap harap dapat dimaafkan.. :') :') ... the last words.. love u so much..! sayang awak dabel ketad !


Friday, 8 August 2014

I DON'T BELIEVE IT !

  



Hai u alls!! hahaa... fuhh..fuhh..fuhh.. berhabuk blog bella weyhh.. adess -,- ... jenuh laa nak clean up blog bella nie.. adesss.. -,- .. never mind sementara korang dok buat assignment ke.. homework ke.. kerja ke.. make sure u all tak bertangguh kerja k.. bahaya.. ok.. ;) .. by the way... bella ada something nak share.. hmm.. sat .. banyak ke tak.. xpelaa.. bella share jugak... hahaa.. lama tak menghadap keyboard nie.. oke we go for the first story ... get ready guys ! .. ok.. thumbs up! ;)

This is the first story that i will share with u all.. eceeccee.. speaking siot .. xpe2.. belajar kan ? oke.. first one.. ada satu hari tuh.. bella ada update status kat facebook.. ala.. biasa-biasa je status tuh... ok laa.. ada yang like laa kan.. then.. round about one hour.. ada sorang nie komen.. ok laa.. bella pun open notification nk tengok dia komen apa kan.. bella macam x percaya dia komen cenggini " saya rasa macam tak berkenan laa dengan cara awak.. perangai awak.. macam gangster .... awak perempuan.. cuba act macam perempuan..." .. something like that laa.. bella da lupa sbb.. bella da delete status tuh.. ok.. bella.. diam.. pale hotak dah susun ayat nak taip apa la kan.. ok3.. bella pon komen sekali.. " awak tak kenal saya 100% tak payah laa judge orang.. " .. something like that laaa.. sebab cara dia tegur bella.. macam mengaibkan.. sebab dekat facebook kan ? malu kot.. -,- .... xmatured..! so.. bell amek keputusan untuk tak layan dia.. malas.. benci.. geram..menyampah.... fullstop !! 

okey u alls.. we move on with the next story okey.. hahahaa.. actually... tak lama lagi bella nak practicum da.. wow.. tak sangka dah habis hadap buku.. note.. project .. assignment and so on... ni.. betul2.. like kerja.. woww.. ok laa.. nervous of course ada.. nie pun tengah berdebar2 jugak meyhh... tak tahu ape jadi.. yela.. bell ngajar kan.. like a teacher gitu.. atotototot.. cweet x ?? hahaha.. so as usual.. dah pergi practicum workshop... supervisor bagi tips ada... rules of the school .. macam2 laa.. so bell... termenung jugak tadi.. ok...xpe.. we learn all those things right.. so.. never mind.. macam tak caye je nk praktikal.. kejap je masa kan ?? haihh.. pray for me keyhh .. ^_^ .. 

okey,,, thats all for today.... lagi satu story..bella lupa laa.. ahaha.. xpe.. bella try ingat balik.. btw.. sebelum terlambat... SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI .. MAAF ZAHIR DAN BATIN .. 

p/s: nak duit raya.. *tadah tangan* 

Wednesday, 16 July 2014

SIAPA TAK SUKA KUCING?





HELLO!! hahahaa.... dah lama tak bercengkerama didepan lappy .. hahhaa.... sorry guys.. lately nie sibuk sikit.. tu yang tak ada masa nak update blog.. :) so right now.. i come out with the new entry.. ngeeee.... okey.. so now... i will share with a new story... ya..ya..yaa.... pasal kucing je pun ?!! hello.. kucing ni binatang kesayangan NABI kita tau,,, jangan pandai2 nak dera diaa.. nak pukul kucing tuh.. tak elok cara macam tuh tau! kalau jumpa kucing.. jangan nak halau cam kambing kurap.. dia pun ada perasaan juga.... dia boleh tahu kita suka dia ke tak .... 

i don't know.. lately nie bella macam sayang gile kat kucing... baru2 nie bella ada jumpa  2 ekor kucing ... for me.. comel.. geram.. kucing tu suka manja.. hahaaa.. geram.. nak bawak masuk rumah.. mak tak bagi sebab mak alah dengan bulu kucing.. nanti bersin je.. so.. bella.. letak dia kat lua rumah je.. nanti laa.. oneday bella sendiri nak bela kucing.. mana tau kucing yang sama ke kan ? hahahaa ... 





see! yang hitam tuh.. kemain dok atas riba bella.. yang ibu tuh.. suka mintak belai lately nie.. semalam bagi makan tak mau... masuk umah xmau.. nak angkat.. kuku dah standby.. tanya cik teh,,dia cakap.. kucing tibe dah galak diaa.. xtau laa..last bella letak dia kat depan... luas sikit dia nak berlari ke ape ke... haihh.. nie mana nyauu nie? dok tido mana pun tak tau.. yang hitam kat jiran sebelah..lena diulit intan.. mana taknya,,, hati2 org bagi makan.. amboii.. gemok dah kau sayang... :) .... 

Wednesday, 11 June 2014

SANGKAR LUAHAN RASA

  


Betul kata orang ... cinta tak boleh dipaksa.. kasih sayang datang tak diundang ...  kadang2 kita akan rasa diabaikan apabila orang yang kita sayang tiada disisi kan ? hahahaa.. ingat senang ke nak jaga hati orang ? benda tu laa paling berat nak carry ... kadang2.. aku rasa gembira sebab aku diberi kepercayaan untuk orang bercerita dengan aku.. tentang masalah dorang.. tentang segalanya... bak kata orang.. senang dibawa berbincang,... kadang2.. aku nie jugak tempat orang meluahkan segalanya,, tipulahh kalau aku tak rasa lain kan ? yelaa.. kesemua dorang tuh bukannya perempuan pun,.. lelaki pun ada tau.. hahha.... pelik kan??

Dorang pernah cakap bella nie senang untuk dibawa bebual.. yelaa..mana taknya.. even dorang ada problem...dorg still akan cari aku untuk bercerita... maybe dorang selesa dengan aku... aku ok je.. asalkan dorang ada tempat untuk mengadu kan ?? ^^' ... tapi.. bagi aku lakk..  masalah aku... ke ape2 laa.. aku simpan sendiri.. sbb aku tau.. xkan ada sape yang mampu menjadi pendengar setia untuk diri aku... aku akui... aku ada ramai kawan.. yang rapat.. yang baik.. yang senang dibawa berbincang.. tapi sampai sekarang aku belum jumpa kawan yang bole menjadi pendengar setia aku.. hahaah.. 

Bagi aku.. untuk menjadi seorang teman yang bole dijadikan pendengar tuh x susah mana pun.. as long as.. korang pandai bawak diri korang.. nak2.. bile korang da ade buah hati.. hah.. jangan lakk dilupakan yang lama... klu x de yang lama.. korang xkan bahagia.. ye tak ?? jangan letakkan perasaan dalam diri korang andai korang ada kawan rapat sekali pun.. make sure kasih sayang tuh jangan bercambah.. bahaya... nanti korang jugak yang merana tahap dewa sekilo.... ^^

Nak2 bila korang dgn  buah hati korang xpernah gaduh,,, huisshh.. jaga baikkk weyhh,,, susah nak cari orang camtuh tau.. ^^' .. tapi kadang2 jugak benda2 macam ni buatkan kita bersifat curang dibelakang korang kan ? bagi aku.. istilah curang apabila.. korang tak layan langsung si dia.. then.. korang abaikan si dia.. korang buat tak tahu je dengan si dia.. itu bole jatuh timbul curang... kalau bab kawan2 yang opposite jantina.. kita kena pandai bawwak diri,, kalau tak.. pasangan kita akan cuak dengan kita.,,, yelaa.. kalau bole.. dengan sape kau berkawan,, dengan siapa kau berhubung.. kan elok kalau dikongsi dengan si dia.. tak adalah timbul apa2 syak wasangka ye tak ? 

Bella akui.. even bella ada ramai kawan laki.... tapi hati bella... hanya sorang je yang ada dalam hati.. haha.a. so.. takkan ada ganggu gugat kn?? macam aku cakap tadi.. semuanya bergantung pada hati... for my dear.. thnx for everything... thnx coz sabar dgn perangai saya.. hehee.. kerenah saya..lagat sye.. thnx my dear.. almost 1 year with u sayang.. if i have a lot of frenz.. only that i have you in my life sayang.. :) 

ok stop story pasal my dear oke guys! hahaha.. change our topic.. actually.. lelaki ni tak susah nak faham.. kalau u alls boleh faham lelaki nie.. kita akan nampak lelaki ni ada manja dia jugak.. ada ngade2 dia jugak.. ehh.. korang ingat laki nie tak ada ngade2 ke ?? hello!! bape besar manja dorang korang tahu tak ?? hahha.. kadang2 aku dok perhati je perangai dorang.. hahaa.. korang ingat aku diam.. aku ni tak berfikir..tak perhati.. aku perhati je.. kadang2 aku bantai gelak dengan lelaki nie.. nak2 bila dorang dengan orang yang dia sayang... sometimes... perempuan x boleh nak tahan dengan dorang..iya.. dorang ada ego.. ada kasar dia.. ada peranagai hot tempered dorang... tapi cuba selami hati dorang.. dorang manja tau.. tapi kelakar jugak kalau dorang tunjuk ngade2 dorang.. hahaha.. :P 

so.. walau ape pon.. dorang ada kelebihan dan kelemahan dorang.. bila dorang mintak penjelasan ataupun mahu memberi penjelasan... dengar dan diam.. biarkan mereka terangkan apa yang mereka mahu kan.. jangan menghukum lelaki hanya kerana kesalahan yang kecil .. :) .. see you !!

Tuesday, 20 May 2014

#THROWBACK a.k.a LEMPAR BALIK

 
Sorry guys.. lama dah tak menjengah laman blog nieyhh.. cian diaa.. hahaa... fuhhh3!! mak aihh! banyaknya habuk..bersawang dah aku nengoknya.. ishh3.. haihh.. *kemaskan ... haihh... busy laa sayang.. nak2 skang dah last sem.. so.. banyak benda kena buat.. dengan projek.. dengan assignment..kuiz.. exam.. santak kepala hotak meyhh... adeyhh.. sabaq je laa... tinggal tak lama lagi nah.. pastu.. MERDEKA!! ahahaa.. 

Actually... baru2 nie.. bella dapat jemputan laa dari someone tuk g perak.. MEGA TTS KE TELUK BATIK.. hamboii.. dengaq ja.. melambung hati nak pergi.. tapi.. bila fikir balik.. nak exam dah.. xpelaa.. dok tahan ja laa.. dorang post picture laa.. video laa facebook.. kuajaq!! bakaq line ke hape ? ke saja nak bagi aku nie jeles tahap cipan tanduk tiga... haihh.. masing2 pleasing moto masing2 weyhh.. naik jelly bella tgk.. bella tengok.. ramai jugak laa yang pergi... beratus2 kot... sah2 laa dorang tak cukup tido.. ada member bella dari Johor... gerak 2 pagi .. amboii.. last2.. ngantuk hamek kau... bella punya bantai gelak kat diaa.. hahaha.. cian babah.. hahaha.. :P  .. 

Nak dijadikan cerita la kan... bella stalk sorg mmbe nieyh laa kan.. dia pergi TTS tuh... bella bukak je facebook dia... tengok cover photo.. makk aihh.. cam aku kenal je laki nie ? huitt.. nasib laa x pergi oiitt.. klu tak.. dah menggigil dah kepala lutut aku nampak dia..lama dah tak nampak dia.. tup2... dia ade lakk dalam tuh.. haihh.. apekah ?? nak nanggis ada.. nak hentak kepala ada.. macam2 perasaan ada.. tapi bella just think like a.. okey.. nevermind... oneday kita akan terserempak jugak.. kalau laa bella pergi TTS tuh.. sah2.. aku dah tarik diaa.. dok bincang dgn dia.. pasaipa dia buat kat aku cam tuh? kenapa mmbe dia dok sibuk sangat suruh aku break dengan dia ? sampai aku terpaksa cakap " saya dah anggap kami putus" huiitt.. saka apa kau pakai nie ?? .. 

Haihh.. walauapapun benda dah lepas.. tak yah nak kenang sangat..lagipun dia dah bahgia dengan life dia sendiri.. bella just bole tengok dari jauh je.. even dia penah laa jadi sebahagian dalam diri bella sekejap.. at least ada laa jugak memoir dengan diaa hahaha.. appy..appy..appy.. :') .. semoga kau bahagia laa dengan pilihan kau ye ... jangan kau buat pmpn tuh mcm kau buat aku dlu.. sat gi.. naya pmpn tuh ngok!!

OK! stop that story.. bella dok tengok laa dorg post picture yang gi TTS tuh.. huihh.. jeles laa aku tengok... xpelaa.. bella dok tengok je laaa... hahaa.. xpe.. ade masa lagi... xpelaaa...bella share picture okengg.. sabaq sat..!! 







see!! ramai kan ? bella ckuplaa jeles dengan dorang nie sume.. bella xpenah lg pergi mega tts sebesaq nie.. haihh.. bile laa bole g kan ? xpelaa..a de rezeki bole follow... xpe... umoq masih muda ..xpe.. next time keyhh.. ok laa.. sampai sini je laa bella share.. nnt kalau ada lagi.. 

Sunday, 2 March 2014

TAK SANGGUP

   


Hai korang !! buat apaa laa tuh yeaa ?? ada tak yang tengah study ? hahaa.. bella tengah study.. boring2.. dapat satu idea .. nk update pasal 'TAK SANGGUP" .. mesti korang terfikir apa laa yang tak sanggupnya tu kan ? 

OK... mesti antara korang yang tengah hangat bercinta right ? ececece.. nak tipu pun.. agak2 laa.. bella dah stalk insta korang.. hahahaha... yeye je aku nie hahaa.. ok laaa... ni semua pendapat bella .. ok laaa.. kite move on laa dengan tajuk bella ni.. acemni... 

Ok laaa.. first of all.... bila satu hati bersatu... bergabung.. memahami antara satu sama lain.. tidak akan timbul satu ketidakwasangka kan? ok.. bertendang semua.. maksud bella bila pasangan dah memahami antara satu sama lain mesti ade sifat kepercayaan dalam diri right ? kalau tak percaya pada pasangan kita tak bole jugak sebab ia akan merosakkan sesebuah hubungan yg telah terbina sekian lama.. bayangkan laaa... korang dah bertahun bercinta.. tup2.. nak dijadikan cerita bole plakk ada masalh tengah jalan kan ? tak ke benda tuh nampak sia2 ? yelaa.. memang.. klu tak bergaduh x kenal pasangan kita.. tapi bagi bella lain.. 

ok.. bella dengan sidia almost 8 month.. dalam tempoh 8 bulan tuh.. kitorang x pernah bergaduh.. tak pernah bertengkar ... once bila bella ada yang tak puas hati.. bella akan bercakap dengan dia.. explain kat dia.. apa dah jadi.. tak elok kalau terus serang melulu kan ? :) ... ok right now.. bella ngaku.. bella ada ramai kawan ...termasuk lelaki.. bella jugak admit.. dalam wechat group.. ada je orang nak sakat laa hape laa.. yelaa.. mana tak nya.. yang sume lelaki.. bella dengan beberapa je perempuan.. tu pun dorang tak rajin melayan kan ? tapi.. even bella ramai kawan.. cinta..sayang.. rindu only for him .. bella tak sanggup nak kuar dengan laki len.. semata sebab sidia (ash)  jauh dari bella.. tak elok macam tuhh.. dia dah letakkan kepercayaan atas bahu kita.. kenapa kita nak sia2 kan kepercayaan yang dia bagi right ? as long as.. kita tahu jaga diri kita sebagai perempuan.. dan juga sebagai pasangan kepada sidia.. :) .. tak salah kalau nak keluar.. tapi.. make sure sidia tahu,..sidia kenal sapa2 kawan2 kamu .. :) .. jangan biarkan orang lain bercerita pada sidia lakk.. bahaya tuh .. silap2.. lain jadi pulakk.. yang benar.. dh tentu laa benar.. kalau dia tokok tambah cerita ?? kes naya weyhh.. ! ,,, biar sidia kenal siapa kawan2 kmoo.. siapa yang kmoo hang out.. make sure dia tahu dari dia tahu dari mulut org lain.. kan susah.. ? bella lakk.. bella sanggup je dok umah dari kua dengan mana2 lelaki.. sebab.. janji.. sebab bella dah janji nak jaga hati dia.. tak nak lukakan hati dia.. :') .. sebab bella sayang dia (ash) 

Wednesday, 26 February 2014

FUTURE MUSIC FESTIVAL ASIA

  

Good morning... hahahaa.. are u ok guys? hahahaa.. okey... you all can see with my topic this morning.. its all about Festival Music Asia ... fuyyoo..! 1st release and 2nd release is sold out! ouucchhh !!! 



 

see! right now 3rd release.... hahaha... selling very fast ,,, but i will promote because this event are very awesome.. and make sure... each all of you go the websites.. and then.. book the tickets, if you do not books.. its will be sold out.. :) .. hahaha..  
www.galactix.asia ... hurry up! book ur tickets right now.. because now.. selling very fast.. ^_^  this event at 13, 14 and 15 of march 2014 ... wowww!!! come on.. grab it! i'm sure.. you will feel awesome.. if you buy this tickets... hahah.. :) 

ehh... korang2.. boring2.. belilah tiket tuh... jangan lupa.. macam2 ada.,, hari makin lama.. makin ramai yang book tiket tuh.. yelaa.. actually bella tak pernah pergi oun.. tapi.. bila ada someone bagitahu bella.. perghh! dah rasa awesome dah kat situ.. :) ... bella nak pergi.. tapi.. bella student.. so.. untuk grab this tickets.. errr.. agak laa.. kan ? so.. bella promote laa dekat kawan2 nie hah.. kawan2 kesayangan bella nie.. : )

BUY NOW! Future Music Festival Asia 2014 is the Biggest and Wildest Party of 2014! Log on to www.galactix.asia

member bella bagai nak rak plan nak pergi kesini.. so.. tunggu apa lagi... ride safe... have fun.. ^_^

Tuesday, 25 February 2014

CEMBURU ITU BUTA ?

 


Hai you alls! siaht tak ? hishh.. dah lama betul bella tak hadap blog.. fuuhh....fuhh! bersawang + berhabuk dah..lipas..tikus...lipan semua ada nie... hahaha.. *evil laugh ... mana tak nya... bella busy dengan assignment... sekarang nie lakk tgh busy dengan exam.. perghh! stress laa jugak.. nak wat cam mana kan ? kena laa hadap jugak.. hehehee ... hal family.. semua okey.. tak ada ape.. cuma ade satu benda bella nak share dengan kengkawan bella nie.. tentang cemburu...

Cemburu tuh perkara biasa dalam hubungan percintaan .. hahaa.. kdang2 ada setengah pasangan yang terlampau cmburu dengan partner dia.. sehingga menyebabkan bergaduh... hmm.. tu perkara biasa kan.. lumrah percintaan.. :) .. bella sendiri mengaku.. bella sangat cemburu.. kuat cemburu.. tapi apa yang boleh bella buat. .. pendamkan aja.. kan ? 

  

ya....yaa.. kita kena bataskan sifat cemburu tuh.. tapi bagi bella.. hmm.. entahlaaa.. kadang2.. kalau dimarah.. lagi terukkan ? baik bella diamkan.. ? hmm. memang kehidupan bella penuh dengan dugaan.. hmm.. xtahu laa bila jumpa jalan bahagia.. :') .. hmm... entah laaa.. kadang2.. bila cemburu ni menyakitkan ye tak ? hahahaa.. dapat tahan sebak.. dapat pendam dalam hati ja.. then.. senyum.. ^_^ .. hahaha.. hipokrit ke tak? kalau tak.. nanti dia kata kita mengada2 ye tak? hhahahaa..

memang tak dinafikan dalam hubungan still kena ada sifat percaya.. kena ada sifat tolak ansur.. tapi at the same time.. boleh ke tahan dari cemburu? tak kann? hahhaa.. kena sabar je laaa.. buat tak nampak sudah.. ahhahaa.. kadang2.. buat apa yg dia buat.. pun bolehh.. hahahaa.. lawak ke kelakar ? == ... 

Thursday, 6 February 2014

HAPPY THIS NIGHT

 


Hai! apa khabar korang!! tralalalala.. miss korangg! sorry sebab dah lama x hupdate ... dah berhabuk dah bella tengok.. macam2 haiwan ada dalam nie.. shuhh3! ... adeyhh.. haha.. ni buat ni ? hah! bergayut lettuw... hahaha.. adatlaa orang bercinta... hehee... btw... sebelom bella terlupa.. congrates kat bebudak kelab wawasan sebab menjayakan aktiviti hiking yaww! fun gile.. hahahaa. nasib baik bella tak jatuh... hahahaa... awesome!

nak tahu tak.. before bella pergi sana.. powerbank diutamakan sebab nak contact cinta hati... hahaha.. lawak ke tak ? kan? hangau dah kawan korang nie.. yang paling kelakar.. masa bella tgh mendaki nie.. sempat lakk dia send text kat bella.. "sayang.. just awake.. buat apa?" .. bella dah tergelak berguling atas tuh.. *tak berguling pon.. bayangkan je ...  so bella reply laa.. nasib baik tak tersadung ... kalau tak.. hancusss mukhlisin sudah.. hahaha... lawakk.. banyak pengalaman bella kat sana.. sejuk yang amat!! .. adeyhh.. tahan je laa kan.. haha.. 

ok stop! ubah topik... actually.. tepat kul 12 tadi.. genap 7 bulan relay kitorang.. tak penah gado.. xpernah bertekak.. tak pernah bertengkar.. caya tak? korang kena caya sebab memnag itu realiti.. :) .. happy sangat bila dgn dia.. apa2 masalah bella cari dia.. anything happen, nak mintak pendapat.. bella cari dia dulu.. :) ..ehh.. tapikan.. dekat msu..ada sorang mamat nie.. baik.. alaa.. adik akak ok.. dah ade makwe dah dia.. nak tahu? nama dia? rehan iskandar.. asal? kenal ke? amboii.. untunglaa korang kenal adik aku.. hamboii. nak kenal pm bella kat facebook.. whatsapp.. wechat..line.. tak pon twitter.. hahaha.. *akk gurau laa rehan.. ahha :P ... btw.. cny tahun nie.. x bape ong sangat sebab ada assignment.. report dah siap.. :) .. jengg..jengg.. hahaha..awesome tak ? hahaha . ok2.. dah lama nau berceloteh.. nanti bella datang balik.. bubye! 

Friday, 10 January 2014

MOMENT 2013 AND 2014

   


Cemburu,,,juga buruk sangka..
sekelip mata kita terleka lalu dirundum kecewa....
lalalalalala....
Jangan sesekali kau anggap luahan kasih
kata2 rayuanku hanya mainan alasan...
menjelmamu....ooooo...
supaya jadi lebih mesra antra kita nanti tiada lagi jurang berbeza
demi satu jiwa...satu alunan irama
melamar kasih seharum mawar...
demi satu jiwa.. satu impian yg indah 
mencipta hari yg paling sempurna......

Sempat lagi aku nyanyi ikut gerak bibir dan suara .. ececece... by the way... hari ni bella nak share something.. ok laa.. ok laaa... 2013 banyak mengajar bella erti sabar... macam2 lagi.. lebih2 pada hal percintaan .. tipulahh.. kalau xde apa yang jadi kan... bella banyak diam.... banyak pendam .. kdang2 tuh bella sendiri tak paham ape yang bella nak.. sometimes...bella rasa tertekan dengan apa yang jadi.. rasa macam nak lari jauhhhh je.. haihh.. berat beban bella tanggung.. even dia kata.. jangan fikir bukan2 ... emmm.. tak nak macam mana.. kalau benda tuh sendiri datang mendadak,, takkan nak halau mcam halau nyamuk.. kalau cam tuh.. senang betul !

entah laaa.. kadang2 semak kepala bila fikirkan hal .. :( .. rasa macam nak menjerit je.. biar dia tahu aku tengah sakit hati.. hishh.. :( ... macam2 hal jadi .. aku tak tahu nak buat ape time tuh.. apa lagi.. berderai sudah airmata.. hahaha.. hello.!! buah hati mana tak cemburu beb.. dapat tahu si dia bawak perempuan len.. weyhh!! kembang telinga dengar siyyottt!! rasa macam nak tampa2 je dia dorang tuh.. aku kat sini.. jaga segala bagai.. senang2 je ... hadoii.. kan dah rasa bersalah.. tu laa .. xbgtahu aku lagi.. best??? buat lagi.. saya senyap je laa kan... x amek tahu kang.. kata kita tak sayang dia... tak take care pasal dia.. macam2 hal laa.. 

hishh.. aku tak tahu laa. nak kata cemburu... ntahh,.. nak kata marah.. pun entah.. aku admit.. dia ada ramai kawan perempuan... tapi entahh laaa... penat dah dia explain.. itu.. ini.. itu ini.. haihh.. ape lagi laa yg aku tak puas hati pon tak tahu.. nak nggis bole ? hahaha.. :'D .. dah penat dah nak nggis ni.. kalau ditadah dengan besen.. penuhh !! 

Tapi... 2 hari lepas.. dia datang shah alam.. semata untuk aku.. terharu! :') .. sanggup dia datang sini sebab aku .. so.. aku hang out dengan dia.. :) ... jalan2.. mula lah face too face tanya apa yang patut.. explain mana yang aku tak tahu.. :) .. ya.. ya.. ya.. kesian dia... ada je yang nak jatuhkan dia.. sampaikan.. kawan dia sendiri mintak aku putus dengan dia.. hishh.. kes naya nie.. :) .. tp aku tak buat laa.. aku kenal dia cam mana.. tak yah nak tambah2 cerita pasal dia.. ok


ok.. bella belanja picture.. masa dua hari bella dengan dia.. dia datang shah alam.. then tak lama lagi dia nak balik langkawi.. sedihhh!! btw.. xpe.. moment ni paling best bella ada... :) 






Thnx a lot sayang sebab selalu ada dengan saya.. selalu bersama saya.. :) .. tak pernah sekali pun kamoo biarkan saya keseorangan.. :) saya hargai kesemua tindakan awak pada saya.. :) ... selama kita bercinta.. saya happy sangat.. sebab tiada pergaduhan jadi dalam hubungan kita.. saya cukup kagum dengan sikap kamu sayang.. :) .. anything... saya sayang awak sangat3 hubby.. :) i wont let u go my dear... u're mine.. forever.. ! In Sya Allah .. :)