Sunday, 21 September 2014

DERIA KE ENAM BERGEGAR !!

 
Hello !! hehehe.. lama x dengar cerita u alls!! fuhh4..!! mak aih berhabuk sungguh laaa blog bella nie.. lama bebeno tak menjengah masuk kesini.. sorry my dear blog.. i got a lot of work that i need to do.. by the way.. tonight! i have something i wanna to share with u all.. hahahaa.... see! entry kemain.. tajuk diaa. padahal ade 5 deria je kan.. sampai 6 haku hado.....jangan jeles keyh... first.. kenapa keluarkan tajuk entry nie ?? Jom baca entry bella yeaa.. :') 

Kami dah lama tak jumpa dalam beberapa bulan jugak laa.. more than 3 month something like that... bell percaya dia.. even jauh.. bella percaya dia.. tapi sejak akhir2 bella dapat rasa something yang amat aneh.. tapi bell tolak perasaan tuh sebab nanti kita jugak yang tersilap right ? so bella diam kan aje laa kan.. malas nak amik tahu sangat.. okey than.. next day tuh bella borak dengan bff... sampai kan dia bagi nasihat suruh let him go laa.. ape laa.. sebab dia sedih tengok bella setia bagai nak mati tapi si dia.. tak ? betul tak ?? so.. anta 3 ke 4 screenshot gambar moment wechat si dia.. oke.. bell tengok.. da menitik.. last banjir.. oohh my gosh ! how dare u ! aku bagai nak mati tunggu kau.. bagai nak rak setia dengan kau.. last aku dapat apa?? curang !!! that time.. bella menanggis sorg2.. that time jugak bff bell call .. dengar bell nggis.. tak leyh tahan langsung.. i need to move on.. patutlaa.. dia hide segala bagai dari bell.. ingat dia clear ke apa kan ?? 

Dia cuma nak sembunyikan apa yang tak patut dari bella... pengecut namanya.. padahal dah bagitahu dah dulu.. "if u have someone u need to tell me" tak adalah macam orang sakai kat sini setia lakk cam nak mati.. ingat aku tiang lampu ?? malam dapat tahu malam tu jugak laa bella termenung.. tak tahu ape silap bell selama nie.. 13 bulan dengan diaa.. .. jadi tulang belakang diaa.. tak pernah bergaduh tak pernah bertengkar.. haihh.. :( :( .. i feel .. i'm failed to care about him.. :( ... i hope he always happy without me as well. hopefully the new ones better than me.. i hope so.. :) .. 

So right now.. i have someone who is always make me laugh.. make me smile.. always with me even i faces with complicated situation... it seems like.. hahaha.. tak boleh hilang dia lakk.. hahaa.. entah.. yang nie bell rasa dekat sangat.. bell terlampau ngade2 dengan diaa.. hahaa.. sakai much !! u know what.. semalam jumpa diaa.. dia bagi baju siap dengan perfume diaa.. bell ada mintak baju siap dengan bau dia. tu yang mendapat ... tadi tibe je umah.. terus terkam baju.. letak dekat muka.. eemmmmaaaaaahhh!.. miss u sayang.. 

First of all thnx a lot to teh because u make me hurt feelings.. i wish u always happy with the new ones.. i hope so .. jangan pulak abaikan apa yang dah ada ya .. :) .. bahaya tau... wishing u all the best .. gud luck with ur studying .. even u  has someone better than me .. make sure u build ur future with the right way no the wrong way ... ^_^ .. bell undur diri dari hidup kamu serta merta setelah bell tahu segalanya apa yang terjadi.. tanpa orang bagitahu pun.. bell memang dah tahu awal.. so sia2 je laa kau hide dari bell macam2.. bell banyak diam sebab bell nak kau explain and give me a reason why u do that.. :) .. trick tuh.. kan da rasa serba salah yang amat kan ?? kan bell cakap sape2 je yang buat bell sakit.. free2 kene tiup.. huru hara nanti.. :) ..


ok.. seconds things.. thnx to cinta hati bobo.. thnx sbb hadir dalam hidup bella semasa bella berada dalam complicated situation.. :) .. kamoo datang tepat pada masanya.. dan bella tak sangka yang bella sendiri akan dapat bobo jugak sebab apa tau ?? selalu jugak stalk awok sayang.. hahaa.. mula2 kenal abam tengku je.. a.k.a abg awok.. xtahu plopp ada adik jugak... ngehh3!! hah hamek.. ! first jumpa depan2 masa open house rumah along.. fehhh4..!!! bobo depan aku !! nampak mata diaa je kot ! nak aje aku cocok mata kau dengan pisau ke.. bukak laa helmet tuh xreti2 ?? dok melambai kemain pandai eaa... ahhaha.. :D :D .. sweet moment jumpa bobo depan3.. aumm3!! hahaha ... steady je masa tuh.. tengah borak dgn abam napi kan.. ehh.. tetiba dia datang je.. haihh.. lambai je ke ? nak hilang rasa gugup.... pap !! nampak mata je.. ok.. bell diam... stalk cm biasa.. mcm xde perasaan.. tup2... kebabbommm!! little bobo add di wechat ?? omg!! omg !! wechat keyhh!! aummm.. ape lagi accept je laa.. stalk moment diaa.. fuyoo..!! byk nye !! kemain .. ahhahaa.. tetiba.. pap! wechat masuk... little bobo sent wechat .. ooucchh!! dia anta wechat weyhh!! gabra plus terkejut plus jantung terkuar time tuh jugak.. ahhaha .. :D .. bell..bell.. sweet moment sungguh.. :) .. tak sangka la kan.. so.. this is for u :

Thnx for being my dear.. my frenz.. my enemy.. my everything.. bell akan pastikan bobo takkan kecewa lagi.. takkan ada serabut2 lagi dah.. takkan ada erti pertelingkahan dalam hubungan.. i will make sure that things dear.. bell hargai apa yang selama nie bobo buat tuk bell.. terima bell seadanya... layan segala kerenah bella .. layan segala perangai cengeng kamoo nie.. tak pernah sekali pun kmoo merungut dengan bella.. thnx so much sayang ! :) .. yang lepas bia lepas.. just think about ur future.. bell selalu sokong apa yang bobo hendak buat..apa yang bobo mahu buat dan apa yang bobo akan buat.. :) .. i will take care about u sayang.. i will.. tq so much sebab support kerja bella.. support apa yang bella buat.. :) ....kalau ada segala kekurangan dalam diri bella.. bella menyusun 10 jari .. salah dan silap harap dapat dimaafkan.. :') :') ... the last words.. love u so much..! sayang awak dabel ketad !