Sunday, 2 March 2014

TAK SANGGUP

   


Hai korang !! buat apaa laa tuh yeaa ?? ada tak yang tengah study ? hahaa.. bella tengah study.. boring2.. dapat satu idea .. nk update pasal 'TAK SANGGUP" .. mesti korang terfikir apa laa yang tak sanggupnya tu kan ? 

OK... mesti antara korang yang tengah hangat bercinta right ? ececece.. nak tipu pun.. agak2 laa.. bella dah stalk insta korang.. hahahaha... yeye je aku nie hahaa.. ok laaa... ni semua pendapat bella .. ok laaa.. kite move on laa dengan tajuk bella ni.. acemni... 

Ok laaa.. first of all.... bila satu hati bersatu... bergabung.. memahami antara satu sama lain.. tidak akan timbul satu ketidakwasangka kan? ok.. bertendang semua.. maksud bella bila pasangan dah memahami antara satu sama lain mesti ade sifat kepercayaan dalam diri right ? kalau tak percaya pada pasangan kita tak bole jugak sebab ia akan merosakkan sesebuah hubungan yg telah terbina sekian lama.. bayangkan laaa... korang dah bertahun bercinta.. tup2.. nak dijadikan cerita bole plakk ada masalh tengah jalan kan ? tak ke benda tuh nampak sia2 ? yelaa.. memang.. klu tak bergaduh x kenal pasangan kita.. tapi bagi bella lain.. 

ok.. bella dengan sidia almost 8 month.. dalam tempoh 8 bulan tuh.. kitorang x pernah bergaduh.. tak pernah bertengkar ... once bila bella ada yang tak puas hati.. bella akan bercakap dengan dia.. explain kat dia.. apa dah jadi.. tak elok kalau terus serang melulu kan ? :) ... ok right now.. bella ngaku.. bella ada ramai kawan ...termasuk lelaki.. bella jugak admit.. dalam wechat group.. ada je orang nak sakat laa hape laa.. yelaa.. mana tak nya.. yang sume lelaki.. bella dengan beberapa je perempuan.. tu pun dorang tak rajin melayan kan ? tapi.. even bella ramai kawan.. cinta..sayang.. rindu only for him .. bella tak sanggup nak kuar dengan laki len.. semata sebab sidia (ash)  jauh dari bella.. tak elok macam tuhh.. dia dah letakkan kepercayaan atas bahu kita.. kenapa kita nak sia2 kan kepercayaan yang dia bagi right ? as long as.. kita tahu jaga diri kita sebagai perempuan.. dan juga sebagai pasangan kepada sidia.. :) .. tak salah kalau nak keluar.. tapi.. make sure sidia tahu,..sidia kenal sapa2 kawan2 kamu .. :) .. jangan biarkan orang lain bercerita pada sidia lakk.. bahaya tuh .. silap2.. lain jadi pulakk.. yang benar.. dh tentu laa benar.. kalau dia tokok tambah cerita ?? kes naya weyhh.. ! ,,, biar sidia kenal siapa kawan2 kmoo.. siapa yang kmoo hang out.. make sure dia tahu dari dia tahu dari mulut org lain.. kan susah.. ? bella lakk.. bella sanggup je dok umah dari kua dengan mana2 lelaki.. sebab.. janji.. sebab bella dah janji nak jaga hati dia.. tak nak lukakan hati dia.. :') .. sebab bella sayang dia (ash)