Sunday, 21 July 2013

LAYAKKAH AKU??

  
Aku juga seperti insan yang lain yang mahukan kebahagiaan dalam hidup juga dalam diri.. seperti aku jugak.. aku mahukan seorang insan yang menyayangi aku dan menerima segala kekurangan aku.. aku sedar dan aku tahu aku berada di antara golongan yang mana.. :') .. 

Adakah aku layak untuk menerima semua itu dalam diri aku ?? layakkah aku menerima pemberian cinta daripada seseorang....? ya3... aku tahu.. hati kecilku berkata sunyi kerana tiada sape memahami aku... :') 

Tapi ... aku tabah menghadapi hari2 mendatang... tanpa semangat untuk terus hidup... memang dah lama...down!! bagi aku.. aku sememangnya tidak layak untuk mana2 lelaki.. amat payah bagi aku ... ya3.. aku tidak bohong kerana disaat ini.,.. ada jugak yang sayang pada aku.. tapi apakan daya.. if oneday mereka kenal sapa aku.. adakah mereka mahukan aku jugak?? :'( .... seperti manusia lain.. aku jugak mempunyai kisah silam dan hitam dalam hidup aku.. sampai ke hari ini.. hidup aku diselubungi kisah silam aku.. :') biarlah kisah itu menjadi diari pahit dalam diari hidup aku.. :) .. 

hari2 aku.. penuh dengan gelak tawa.. tapi. hati kecil aku..tiada siapa yang tahu... selagi mampu aku bahagiakan orang2 yg aku sayang.. selagi itu lah aku ada dengan mereka.. selagi mereka mahukan gelak tawa... aku berikan sepenuhnya.. biarpun pahit aku telan jugak.. :) ... 
   If oneday.. aku tiada lagi... aku harap dorang ingat disaat aku bahagiakan mereka... ingatlah setiap kata2 aku.. kata2 semangat aku.. aku harap bila aku tiada lagi.....dorang akan ingat setiap detik memoir indah aku bersama dengan org disekeliling aku.. :) ... kadang2... aku sanggup buat apa pon untuk org2 yg aku sayang... asalkan mereka tahu.. yang aku nie seorang happy forever.. biarlah mereka tidak tahu apa yg terjadi pada hati kecil aku.. ya3.. rahsia ini biarlah tersimpan semat di hatiku.. tidak wajar bagi aku untuk membuka pekung didada... 

:) .... Maafkan segala kesalahan2 aku terhadapmu.. aku hanya mampu mengucapkan terima kasih kerana pernah menyayangi aku.. menerima kau dalam hidup kau.. harap2.. bila aku tiada.. janganlah kau bersedih dgn ketiadaan aku lagi... jangan datang dekat dengan aku dalam keadaan kesedihan kerana aku tak mampu nak lap airmata kau dengan tangan aku sendiri.... ~~~


Thursday, 18 July 2013

LELAKI vs PEREMPUAN

  

Hai2... haihh..dah lama bella x update kat blog kan.. haihh.. rindu pulakk rasanya.. sorry laa.. bella sibuk sikit laaa.. hujung bulan dah sibuk dengan mid sem.. haihh.. risau3.. xnak pointer turun meyhh,.. bahaya tau kalau pointer turun... ok..stop that story.. korang tak yah nak tacink sangat laa kan.. ok.. malam nie.. bella ank spend time depan lappy kesayangan bella nie.. tangan..jari fah gatal nak menaip... topik hari ni... 

Seperti semua orang tahu laa kan.. dalam dunia serba moden nie.. kita tak terpisah dengan satu perasaan cinta kan? ok laa.. Kalau kite comparekan zaman dulu dengan zaman sekarang laa kab,, banyak perubahan dah berlaku.. Misalnya.. zaman dulu... mana ada telefon.. nak bergayut? hmm.. hentikanlaa.. cuma hanta surat jelaa.. yang ada tu lakk.. guna burung merpati.. HOW SWEET! :) ..

Zaman sekarang nie pulakk..lain kisahnya.. handphone dah canggih.. dengan facebook nya.. dengan twitter nye.. dengan instagram bagai.. skype..webcame.. alahai.. banyak  betul teknologi sekarang yang mmebolehkan kita berhubung dengan orang yg jauh dari kite.. even parents kite pun.. communicate guna fone tau.. woww!! kelass kau mariah!1 hahaha.. tengoklaa.. dunia dihujung jari tau...

OK ... Bella bukan nak story sangat pasal cintan cintun nie.. sebab sume orang dah tahu kehebatan cinta bukan? ok laa.. move on with another things.. is about MAN vs WOMEN.. wwooww!!  you all tengok sekarang kan.. kalau dulu susah betul nak jumpa lelaki bercinta dengan perempuan lebih berumur.. sekarang?woww!! merata.. actually.. cinta dengan perempuan berumur nie.. ada setengah lelaki mengatakan bahawa.. perempuan nie mempunyai sifat matang dalam diri.. lelaki zaman sekaranag mahukan perempuan.. wanita yang mampu menjaga diri mereka(lelaki) .. mereka bukan mahukan perempuan yang maacam budak2 sifatnya.. yelaa. sape tak rimas kalau dapat perempuan yang macam budak2 kan?? 

Actually..zaman sekarang.. dalam zaman percintaan dizaman moden... lelaki sudah tidak kisah dengan pangkat umur bagi seseorang wanita. Bagi mereka.. cukuplaa.. sudah ada atas dasar suka sama suka.. sayang menyayangi anatra satu sama lain.. dan.. menyintai di antara kedua-dua belah pihak... :) 


Kalau diikutkan ceritanya lah kan.. ada setengah perempuan nie..susah nak menerima lelaki lebih muda dari dia.. yelaa.. muda kan... macam tak yakin je nak menjaga kite kan?? :) .. actually tu semua perasaan dalaman bagi seorang perempuan.. mereka mahukan kebahagiaan..kasih sayang bukan penderitaan..kekecewaan.... perempuan hanya mahukan kebahagiaan bukan perpisahan... 

First impression bella masa budak bawah umo purpose bella jadi buah hati.. bella rasa lain.. sebab.. yelaaa.. masa zaman sekolah bella penah bercinta dengan budak bawah umur... sometimes.. budak bawah umor ni .. dorang ada ego dorang sendiri.. dan cemburu dorang melebihi perempuan,.. percaya x? mesti kena percaya.. sebab bella belajar dari pengalaman.. 

Memang cinta itu buta.. cinta juga tak mengenal erti umur.. pangkat..harta dan sebagainya. Namun... ada juga zaman sekarang memandang ke arah itu... Cuba bayangkan kalau seseorang lelaki itu mahukan perempuan lebih tua dari dia.. tapi.. hanya atas dasar perempuan tuh educated.. banyak duit.. tak guna juga sebab lelaki tu mengambil kesempatan atas apa yang ada pada perempuan tersebut.... emm.. kalau difikirkan balik.. ingat perempuan je ke materialistik.. laki pun ada tau! jangan main2.. ok2! stop it ! ubah story ..!! 

Either lelaki or perempuan.. mereka mempunyai satu perasaan halus dalam jiwa dan hati mereka... ada yang kata bahawa lelaki ni ego tinggi betul ke?? memang pun!! lelaki jugak susah nak menyatakan kebenaran.. misalnya.. dia suka kan someone.. cukup main susah nak explain dekat perempuan.. kene kebas nanti.. melopong seminggu..padan muka!.. 

Tapikan.. spirit perempuan nie kuat tau.. kadang2.. bila lelaki menyintai seseorang.. mereka sanggup berubah demi orang yang dia sayang.. same like women.. so... kalau laa korang yang perempuan2 ni kena lamar dengan laki bawah umo korang... fikir sedalamnya.. sebab.. hah. mana tahu korang tak ada pengalaman bercinta dengan budak bawah umor korang.. :) .. for me.. asalkan dia tahu jaga diri bella.. jaga hati bella.. bertolak ansur.... terima bella seadanya.. terima sume kekurangan.. tu dah cukup memadai buat bella.. sebab.. bella tak memilih dah soal pencalonan.. asalkan dia ade sume yang bella senaraikan.. hah...

Sebab.. bella tak sanggup dah nak menanggis lagi.. nak termenung macam orang separuh jalan hilang anak.. cukup2 laa.. hanya sebab cinta.. :) .. bella dah tak sanggup dah nak hadapi sume dugaan dalam percintaan.. bella pun musykil.. kenapalaa.. lelaki senang sangat mainkan perasaan perempuan..haihh.. dah kena buku dengan ruas.. baru tahu erti kehidupan .. kan?? dulu.,, bella tak setuju kalau bercinta dengan lelaki bawah umur.. but right now! bella ah open my mind,,. yang cinta tak pandang kearah umur.. asalkan si dia terima kita seadanya,,, :) 







                                                                                                               ~MRS BELLA~

Tuesday, 16 July 2013

NASIB !

   
 
            
 
  


Hai guys!! buat apa? dah berbuka puasa ke belum? hah.. yang belum.. g jamah makanan yang ada kat atas meja tuh tau! .. hahaah... pastu solat maghrib and tarawikh.. hahaha.. :) ... hari ni dah hari ke lima kita berpuasa.. alhamdulillah... kehidupan bella sekarang ni.. ok2 aja.. kehadiran sidia dalam hidup aku.. amat bermakna.. kirenya first time aku berpuasa dengan yang tersayang.... cewaahh!



  Ok.. hari bella berbuka dekat kampus laa kan.. yelaa.. iftar ramadhan... tup3.. mmbe bella yang lagi sorang tak datang... demam kau.. cian dia.. takpe2.. rehat tau.. ok stop it! ... makanan pon sodap... ok laa.. meriah laa jugak kat kampus tadi.. kire bersama mentor mentee tadi.. jap eaa... 







ok pic kat atas tuh... of course mmbe2 bella.. akak2 senior.. meriah kan... tapi..tadi dalam pukul 8 lebih malam laa kan.. bella balik sorang2.. perghh! syeram nehh! dah laa sunyi kan.. .. so dengan rasa nak selamat kan.. bella call si dia.. call banyak kali neh.. haiishh. mana laa dia nie.. ari makin malam.. at least dia ada teman bella borak kan.. sampai apartment.. tgh elok2 call.. gedebukkk!! oouchh!! bella jatuh tersungkur.. alahai.. time2 nie laa nak jatuh tersungkur.. koyak tak koyak lutut.. kene teruskan jugak jalan sampai umah.. si dia x angkat call.. huhuhuhu.. sedih seketika.. tak apelaa.. sibuk laa tuh.. ye iyelaa.. dia dah start sem baru.. so bella tak nak bebankan dia ka.. pandai2 laa bella laa.. hahaha.. cewwaahhh!! mulut happy.. hati sapa tau.. ok laa..

Balik umah jew.. terus masuk bilik.. tengok laa lutut.. ishh.. rasa kebas laa.. cam lenguhh.. jatuh tersungkur kot... gile tak sakit.. tahan jew laa.. ni tengah tahan laa nie.. ni tengah tahan sakit laa.. dengan demam nye.. hishh! dah laa tadi hujan pulakk .... hishh,, hari ni memang problemmmm jew .. hishh,,, sabo bella .. bulan pose,,, ok laa.. nanti bella share lagi ok....sakitttt!! papai!! 

                                                                                                                              >>mrs.????<<





Sunday, 7 July 2013

PELIKNYA PERASAAN AKU INI

  


Hai3!! salam maghrib semua.. aiipp!! dah solat ke belum nie? yang belum.. pergi solat sekarang!! yang dah.. meyh2 duduk sini.. bella ade something nak share nie.. 

Tadi.. bella tengah lena tidurkan....bella perasan yang bella tengah berbual dengan mr bella tuh.. tetiba.. kalau tak silap.. bella merajuk.. terus pandang kat tempat lain sambil bagitahu "nak majuk!" ... lepastuh... masa bella tidur tadi.. bella dapat rasa.. dia hug bella dari belakang.. terasa memang dia peluk bella.. :') .. memang dia yang peluk bella sambil mr bella tu cakap "janganlah majuk sayang..hubby sayangkan sayang.. tak tinggalkan sayang tau" .. kuat giler dia peluk bella... serius bella dapat rasa memang dye peluk bella... :') ... lepastu bella bole lak sambung cakap.. "tak mau!" .... lepastu dengan tak semena2.. dia kiss mata bella... oucchh!! memang terasa die kiss mata bella... terasa sangat! :") .. bile bella bukak mata.. dia hilang! ... bella bangun..tersentap... bella tak tau kenapa hari ni.. 

Sekarang ni pun tengah rewind balik.... memang dia yang kiss bella .. peluk bella.. before nie.. tak camnie pun.... tp dengan dia.... ouuchh!!! rindu sangat nie... :'( .... 

RINDU SANGAT NIE!!


                                                                                                                             ~MRS.????~

Thursday, 4 July 2013

SWEETNYA! NOT BAD LAH .....

   



'eh not bad laa dia' .... ' sweetnya muka dia' ..... ' eh.. nak tengok lagi wallpaper fone kau' .... 'meyh..nak tengok lagi muka dia.. comey laa dia!' ....

hahhaha... macam2 laa kawan2 aku nie.. menyesal tol aku tunjukkan fone aku laa.. kalau aku tahu.. aku nyorokkan je fone aku.. hampeh laa korang! mana bole hamek mr aku tuh weyhh!!! uuwaarrgghhh!! hahahha.. cewaahh..meraung gitu.. tak adelahh... actually... fone yang baru nie... wallpaper pertama.. dia laa orangnye.. hahaha... betul laa! .. belum ade sape lagi pecah rekod tau! muka dia laa yg menghiasi ruangan wallpaper fone ku.. hahahha... 

Kira bertuah laa tu.. ceewaahhh!! hahah.. tak adalaa.. 

Actually..bella happy ada dia.. bella selesa dengan dia... one more thing yg bella risau sangat.... dia kene pergi overseas!! uuwaargghhh!! tak ready lagi nak jauh2 bagai nie!!... cam mana nie?? 

OK bella stop it! jangan jatuhkan airmata kau.. kau kan dah janji dengan mr tuh.. dia tak bagi kau menanggis tau! ingat bella! jangan degil tau!

OK FINE! i will try ! u can do it bella! .. huh!! tarik nafas.. lepas.. tenang...bukak minda... bagitahu kat mr yang bella sayang dia.. oopsss! terbagitahu lakk... hahaha... 

YA ALLAH! kenapa lah kau kirimkan lelaki sebaik dia.. kenapa kau kirimkan lelaki yang terima aku seada-adanya.. kenapa kau kirimkan lelaki ini dalam hidup aku? aku tak sanggup lagi nak menghadapi dugaan yg berat-seberatnya.. :'( :'( .. cukuplaa...3 tahun kau memberi aku derita..dugaan yang tidak terjangkau untuk aku gapai.. untuk aku hadapi..

AKU gembira dengan kiriman yang kau kirimkan untuk aku... 

:') .... actually.. bella takut satu... KALAU HATI DIA BERUBAH.. apa bella patut buat?? :') ... selepas bangun pagi.. bella risau sangat... mr akan berubah hati... bella nak bangun pagi ke.. bella call dia ke.. harap2 sangat suara gembira dia menemani hari bella. :') .. haihh!! kenapa dengan yang sorang nie.. takut sangat kehilangan dia... :') ...



                                    
                                                                                                           ~mrs ??? ~

Wednesday, 3 July 2013

APA PANDANG-PANDANG ?

   



Hai!! buat apa? study? lepak? tak ajak pun kan?? hahhaha... tadi bella habis kelas lewat.. dari puku1 sampaiiiiiiiiiii pukul 5.30 petang.. hmm.. satu hape nasi pun tak masuk dalam perut bella... masa tu laa sakit perut ... alahai... letih laa cam nie... 

Lepas bella habis kelas.. bella terus pergi kat tempat meeting.. sepatotnya bella ade dari kul 4-6 petang.. sebab kelab bella ada buat communication skills.. yelaa.. BENDAHARI OK! kena laa adakan.. kalau tak... free2 kena perli dengan advisor.. ( korang nak tahu tak.. sebabkan advisor bella nie laa.. si dia cemburu tahap dewa tahu tak? risau bukan main lagi... sorry mr.appy ) .. ok stop story pasal laki tuh... tak nak pun cerita pasal laki tuh... actually dengar cerita dah nak kawin la.. dah kawin laa... tapi.. peduli apa aku kan?? 

Stop !! bella pergi laa kejap tengok apa laa yang dorang tengah buat.. tengah syok2 bella terlibat dalam aktiviti tuh.. ada someone nie.. emm.. pandang2 bella.. amboii... korek biji mata tuh nak ? hahah.. bella diam lagi.. tak cakap pun.. bella berfikir laa dengan tenang.. ceewwaahhh!! betul laa.. 

Lain macam tengoknya tuh.. bella buat tak tahu laa kan,,, malas nak cakap banyak.. nak tak nak bella kena terlibat dalam aktivit tuh sebab tuh kelab kan.. nak2.. bella ajk tertinggi ok.. hampeh laa kalau dapat ajk cam bella yang tak buat keje ape2 kan.. 

Lama laa jugak dia tengok bella.. sekali hamek kau.. bella tweet kat twitter.. memang nak kena baling kasut budak nie.... eh3.. bukak2 ade orang retweet kite nye tweet laaa hahah... @highway flyer's tau retweet bella nye tweet.. thnx tau sayang... hahahah.. jeles lettuw..

Jangan risau laa.. saya tak ada nye nak kat dia... cukuplaa dah ada sorang.. :) 


 
                                                                                                                          ~Mrs. ????~

Tuesday, 2 July 2013

SPECIAL~

   


Hai !! buat apa? sibuk ?? hehhe.. sorry laa.. actually bella sibuk sikit... dengan kelas lagi.. dengan assiggment... penuh dah atas meja study bella tuh.. hehehe.. bile nak buat ni bella!! hahah.. alaa... lambat agi nak hantar kan.. hahaha.. :P 

ok.. tajuk entry bella agak lain sikit kot.. ntah ye ntah x.. haha..  saja jew.. dah lama dah pon x share something kat dlm nie kan.. sorry sayang.. :) .. bile errkk.. bella ade share entry pasal someone,, ingat x?? sorry.. bella delete seketika.. sebab ada laa something berlaku.. n.. kalau u alls perasan link bella dah bertukar kan?? saja.. sebab ade someone stalk blog.. baca entry bella tak pew.. bella x marah...cuma.. annoying betul dia tuh! ok.. forget about that guy... 

bella akan retell balik pasal someone nie.. ok.. kitorang kenal dekat wechat... almaklumlaa.. dunia dihujung jari kan.. hahaha.. nak3 sekarang dah ade kakao talk lakk.. alahai... canggih betul laa.. hahha.. fone bella penuh dah dengan bende2 tuh sume.. ok stop! actually kitorang berkenalan dekat situlaa.. kenal punya kenal.. eh3.. bole lakk "ter" bagi no fone.. ahhaa.. actually.. bella tak terfikir kitorang nak lebih serius dalam hubungan,.. tapi! .. ok laa.. bella selesa dengan dia.. at least.. bile bella ade problem.. bella cari dia dlu.. hehhe.. cian dye kan.. sorry sayang! :) .. 

You know what.. dari wechat terus ke whatsapp.. sambung dekat mesej biasa... dalam mesej biasa beratus dah mesej dia.. ahhaa.. tak delete lagi.. hehehe.. bersambung pulak dekat kakaotalk .. hehehe... giler kentang kau bella... ape nak jadi nie?? hahaha.. 

Part yang bella suka... hehe. ape lagi.. misi stalker dia laa.. dari twitter dia.. masuk ke facebook dia.. trus ke instagram dia.. ahahah.... tahu x.. dia cakap bella kaki stalker... of course laa... dari A sampai Z bella stalk.. hahaha... dengan crushnye laa.. dengan apa2 laa dalam twitter dia.. kadang2 bella gelak sorang2.. ahhaha.... 

By the way .... bella happy dengan dia.. bella selesa dengan dia.. thnx a lot sayang.. sebab ada dengan saya.. :) ... saya hargai awak... segala niat awak.. saya hargai sangat2 sayang... 






                                                                                                                     BELLA