Monday, 30 July 2012

MINGGU PEPERIKSAAN

 

Salam sejahtera kepada yang rajin menerjah blog bella yang tak seberapa ni laa.. ngeee... oke laa... jom kita sharing satu topic yang agak menstresskan bella.... ^_^ ... MINGGU EXAM!!!! tidak!!! haiihh.. hari ni first day bella hadap exam kat kolej.. haihh.. dengan demam lagi... :( haaiihh... dalam bilik exam.. cam nie laa muka bella... 
 
 
cam nie laa muka bella dalam bilik exam tadi.. haaiihh.. dah laa demam kan.. aircond dia.. mak datuk.. sejuk giler.... eeeeee.... gigil bella dalam tuh.... malam nak hadap exam esok pagi kan.. hhaaiihh.... santak kepala bella tau tak??! TENSION meyhh.,... eeee...
 
 

buku keliling tu hah.... pening kepala bella nak belajar weyhh.. haha.. nsib baek laa bole jawab soklan tadi.. sebab dah study dari awal kan.. so.. kita cuma bole revision laa malam2 kan?? hehhe..... so..korang lau nak hadap exam.. jangan nak study last minute.. memang tak kan masuk kepala laa cam tuh.. so.. korang kena starting belajar dari awal.. lau tak.. apa yang korang belajar x kan masuk laa... ^_^.. 
 
 

Tu dia.. hahaha... so.. start study dari sekarang k.. nanti stress.. tertekan sape yang susah?? bukan bella.. korang laa yang susah.. ok laa.. nanti kita share lagi k... 
HAVE A NICE DAY ^_^ 

Friday, 27 July 2012

SIRIM BERHAD SEKSYEN 2



 

Hai3!! SELAMAT BERPUASA semua... amacam puasa tahun nie?? ok tak?? bella ok jer sebab bella berpuasa dengan housemate laa.. hahha.. ni.. ada satu cerita yang bella nak share dengan korang tau.... hah.. cer tengok tajuk kat atas..... ye... bella and the geng pergi SIRIM BERHAD tau ... best... ^_^ .. banyak info yang bella dapat dari talk yang diadakan kat sana.... 
 
Baru bella tahu.. yang SIRIM juga buat segalanya termasuk laa... bahan kosmetik... selain dari YAMAHA punya brand... dorang juga ada buat search tentang sesuatu bahan tau.. tak kira chemical ke.. bahan makanan.. sampai packaging pon dorang buat research taw.... yang paling best.... ada TASKA !!!! bole laa bella kerja kat sana.. hahha... alahai.. banyak pulak bella membebel kan..?? jom terjah gambar2 yang sempat bella tangkap.. ^_^ ...
 
 
inin depan pintu gerbang.... nampak tak kawan2?? ^_^
  

ini kat dalam dia.. wow!!! teruja tau.. :O


yang ni pun dorang research jugak!


yang ni lau tak silap.. barang motor.. ^_^

yang nie.. setiap inci rumah.. bahan2 semua dorang kaji... nak tahu tahap kualiti.. ^_^



 
 ok.. tu laa dia serba sedikit tentang SIRIM BERHAD,.... balik pun awal jugak.. huhuhuhu...lepas nie.. lau ada lagi cerita.. bella share ok.. bubye... ^_^ 
HAVE A NICE DAY SYGGSS..^_^
 
 

Wednesday, 25 July 2012

MODEL PTPL_AZUWANZ & THE GENG




 

Ehem3.... tulis lagi laa kan... hahah... tak ada kerja laa dear.. sorry.. tak pew3.. jom share something dengan korang.. tentang model kita nie hah.. ingat senang nak cari model.. susah taw ! dah 2,3 ari bella korek2 kat laman facebook tau.. tetiba.. ternampak satu gambar ni.. memang terbaik laa..dorang fotoshoot kat kampus PTPL SHAH ALAM.. ala... lau nak tahu sangat... yang lelaki tu kawan bella tau.. hahha... kelakar2 bila difikir balik tau..
 
nak tengok tak gambar2 dorang?? boleh aje... hehehe.. JOM TERJAH.. !! ^_^
 
 
hamboii.. bukan main ag korang kan .. ^_^
 
superb meyhh !!

ada gaya azuwanz and the geng niee.. ^_^

apa yang awak tengok?? :)

Cun dan kacak ^_^


ok laa.. tu laa dia sedikit sebanyak gambar mereka... sebab.. azuwanz ada tokoh2 jadi model... cuma tu laa.. dia jer ta nak tunjukkan kemampuan dia dalam modeling...hahha.. dia bole jer jadi model... hahha..dia ni student lagi laa.. ambil course culinary art...nak jadi chef laa katakan... ni laa rupa dia...
 
 
pandang sape??




sampai di sini sajalah kita sharing..........nanti ada benda yang baru kita share ok .^_^ .... HAVE A NICE DAY... ^_^
 















         



Tuesday, 24 July 2012

HATI DAN PERASAAN BERCAMPUR??


 

Hai2!! apa khabar semua?? sihat x?? harap korang semua sihat laa eaa?? eehh.. dah malam ni.. yang masih sekolah tu.... homework dah siap x?? asal tak ciap agi?? nak kena marah dengan cikgu ye??? ^_^ .. yang tak faham bole jer tanya kat cikgu..
 
OK..sekarang jom terjah tittle bella kat atas tu.. iya.. berkenaan dengan hati dan perasaan bella sekarang... tipulaa... mesti kita nak ada orang yang sayang kita kan?? kadang2 bella cemburu tengok pasangan lain kat kampus..
 
Hati dan perasaan bella tak bole nak dipaksa... yelaa... dulukan pernah putus cinta.. sebab tu laa..serik tau.. ingat senang ke nak lupakan benda yang menyakitkan dalam hati kita?? susah tau.. nak2,,,,kita dah sayang bagai nak rak tetiba... putus di tengah jalan... yela,,,, dapat tahu dia dah ada yang lain.. remuk tau hati kita.,.. :')
 
Sekarang bukan masa nak bercinta.. memang dah jumpa.. cuma sekarang kami masih mengenali hati budi lagi.. baru kenal kan.... so.. tak nak terburu-buru.. ^_^ .. ada jodoh ada lah kan.. kalau tak ada nak buat cam ne tol x?
 
Remuk hati tak hilang lagi.. Bella sekarang lau nak cari pasangan biar lah betul2 yang sayang dengan kita.. yang menerima diri kita seadanya kan?? Yang bercinta tuh.. jaga hubungan dengan baik... lau ada masalah selesai cara baik.. jangan main tuduh2 bagai.. bahaya... kelak nanti makan diri tau.. :)
 
 
 
hati umpama tisu... apabila disentuh...ia akan mudah renyuk.. namun... bila di alam realiti... hati ibarat kain putih yang suci.. tetapi apabila di lukai..maka.. hati tersebut mempunyai parut2 yang terkesan di hati ... tiada apa yang dapat mengubati luka di hati MELAINKAN... kasih sayang...cinta yang jujur yan wujud dalam kehidupan kita.. ^_^

Thursday, 19 July 2012

MALACCA12LC135 V1 & V2 KE GUNUNG LUMUT


 

 Ellowww!! morning guys!! amacam sihat tak ari ni?? ada tak yang demam ke... tak nak pergi mana2 ke.. nak dok umah jer??? ada eaa?? ok3.... sementara bella nak tunggu untuk ke kelas kan.. yelaa... kelas bella kul 1 ptg.... so bole laa kot.. share something dengan korang semua... hah... ^_^ .. jom terjah tittle ni pulakk.. ngee~~mesti korang tertanya-tanya kan.. ape benda nie kan?? hahaha.... oke2 laa... bella explain ok.. :) .. 
 
Melaka 12 135 LC ni baru je ditubuhkan.. tapi sambutan menggalakan laa.. sebab.. hasil usaha admin2.. dengan crew2 yang lain laa.. KELAB nie sekarang sudah di daftar di bawah  ... KEMENTERIAN apa erkk?? alaaa.. lupa laa pulakk.. :(( ... tak pe3.. t bella cer tanya kat ADMIN MELAKA 12 k.. :).. huhuhuhu... abis laa.. aku ta tahu nie.. haha.. tapew3.. relax k.. 

Hari tu.. crew2 yang lain g GUNUNG LUMUT tau.. ^_^ .. bella tak pergi sebab kat shah alam.. kn?? ada kelas dengan assignment agi.. dorang ada ajak tapi nak wat cam ne.. maybe next time laa bella join dorang laa.. ^_^ JOM tengok keseronokkan dorang.. ^__^


ni laa moto crew2 .. amcam? cun??




hah.. masa kalau tak silap... dorang berhenti kejap.. tak pon tunggu yang lain sampai.. ^_^



hmm.. apa lagi... macam2 gaya laa... hihihi



cik abg!! tak yah nak pandang camera sangat laa.. :P

hahhaha... wat peace lakk.. ahaaii...

cceeiittt.. =,=... mentang2 motor dah cun.. bergandingan pulakk..

alahaii.. best nye korang eaa?? :D

aikk.. cantik banner tuh laaa..... :D

ahaaaii.. baru lepas mandi laa tuw.....

aahaaaii... v2 laa.. haha.. pandang camera ke tak tu?? :P




ok laa.. tu la sedikit sebanyak keseronokkan dorang.. so.. ape lagi.. nak join dorang ke?? :P... TAK BOLE!! ... just joking laa.. law nak join.. PM laaa... FB yang bella bagi link kat bawah nie.. lau nak... bagitahu jer dorang k.. t dorang akan explain laa.. ^_^
 
http://www.facebook.com/zic.zack1
http://www.facebook.com/run.away.125 
 
ok...link dah bagi.... nanti korang2 chat laa dengan dorang k.. ^_^
HAVE A NICE DAY GUYS.. ^_^
 
 

Wednesday, 18 July 2012

OATH TAKING CEREMONY AT MSU


 

Elloww!! U aallzzz!! sihat tak?? study cam ne?? ok tak?? kerja pulak?? ok?? assignment dah ciap tak?? homework fah ciap tak?? yang bekerja tuh dah ready ke untuk hadap kerja sok?? hahha.. :DD... bukan senang nak senang dan bukan susah nak susah.. oke.. INGAT !! JOM2.. !! terjah tittle bella nie.. :).. OATH TAKING CEREMONY??!! ape nie??!! eee.. saba laaa.. jangan laa terkejut cam siput.. eeee... ^__^ ... nak share laa nie.. 
 
First of all... sorry laa.. sebab dah lama tak berblog.. sebab penuh dengan assignment lagi... studt ag.. yelaa... paham2 laa.. tugas student kan?? k3.. ta pew...  OATH TAKING CEREMONY berlangsung kat MSU laa..bertempat kat LECTURER HALL.. ngee~~ acara ni tok memberi pengiktirafan pada student.. misalnya.. masa orientasi tuh.. ada persembahan laa.. so.. sapa2 yang menang tuh.. dapatlaa hadiah masa oath taking nie.. :) ... ada pulak yang dapat anugerah BEST STUDENT tau ! jangan main2 tawuk !! bella teringin nak jadi best student.. INSYAALLAH.. !! AMIN !! 
 
K laa.. penat bella berceloteh nie.. jom tengok gambar2 yang sempat di tangkap muat.. ^___^ HAPPY taw kawan2 bella kat sini... :))  CHECK IT OUT !! ^_^

yang tengah tuh OC tau !!
hahah.. muka dorang .. lucu tau.. !! happy !!


cam2 pose laa yang dorang buat... !!




ok laa.. ni jer yang bella dapat share dengan korang.... nanti ada lagi cerita atau story yang best.. bella share dengan korang k.. HAVE A NICE DAY.. !! ^_^

Tuesday, 10 July 2012

ASSIGNMENT !!!!



 

Yahhooo... haii2... korang sihat tak?? sorry laa.. dah lama bella ta on kat cinie... al maklumlah.. sibuk dengan U baru kan?? actually.. ada banyak cerita nak share dengan korang semua.. tapi... hal tuh nanti kita cerita ok.. ckang.. nak citer pasal.. assignment... mak aiihh.. banyak laaa.. !! semak pale otak nak hadap laa.. @_@ ...  yelaa.. sejak dah sambung belaja kat MSU nie.. memang penuh dengan dugaan laaa.. dengan assignmet lagi... dengan nota.. exam... ape lagi.. tak lama lagi... MID SEM.... haiihh.. lagi laa gilaa otak bella k... memang tak bole nak leka dah pas nie taw.. kene hadap buku.. study... fokus dalam kelas...
 
Assignment yang dah siap ok laa kan,,,, nak2 yang baru diberi... haaiiihhh.. memang pecah pale otak bella tau... hah.. korang yang masih study tuh... jangan laa tangguh kan kerja k.. even kerja tuh... cikgu nak lambat.. tapi korang sebagai student kene laa komitmen pada tugas yang telah diberikan taw... !!
INGAT !!! JANGAN TANGGUH KERJA !!