Wednesday, 27 May 2015

RIDE ANNIVERSARY M12XR KE TANJUNG BIDARA



OLLA !!! Ehh3.. lama kita tak bersua di laman putih kan ? sorry bebanyka sayang.,, sibuk sikit laaa this sem... serabut ..kelam kabut pun ada.. hahahaa... adoii.. tapi bell tak lupa membe2 di laman putih nie. so.. for this tonight.. we move on with the next topic.. hmmm... see! hahahahaa ... macam biasa laa.. ada cerita dari kawan2 elcians bell.. hahahaa.. ok2.. semuaa2 jangan gabra .. jaga tatasusila.. dok dendiam.. bell nak story nie..dok dendiam k.. :) 




**********************************************************************************************

Pada 23 may 2015 berlansung Anniversary M12Xr .. di tanjung bidara.. apa yang dikhabarkan.. ramai yang turun pada hari tersebut.. kebanyakkan dalam kalangan rider elcians sendiri... bermula 6 petang sehingga 12 tengah malam.. tapi dikhabarkan mereka "overnight' sampai kesubuh... huhuhuh.. rugi sungguh tak follow laaa oii !!! ahahhaaa... tapi keesokkan pagi mereka bertolak ke putrajaya untuk hari belia pula.,.. wowww!! rider kental memasing.. syabas chuoalls!! :) ..jom.. ade kenangan sepanjang perjalanan mereka ... cikidaout... ^_^























INI ADMIN2 YANG MENJAYAKAN MISI MEREKA.. :) .. GOOD JOB BOTH OF YOU..






ini laaa cerita mereka.. ahhaha.. gembira kan ? btw.. good job guys.. have a nice day..



p/s.. perasan tak gambar caption admin2 nie? perasan tak lelaki yang pakai jam tgn? ^_^.. rindu diaa sangat2... love u bo.. :) ... happy always ya.. i'm always support behind u sayang.. :) 

Monday, 27 April 2015

FANTASI ATAU REALITI ?

OLLA !! Ada baik tak ? sorry chuoallz.. lama tak dengar khabar berita .. hahaha... macam-macam benda yang dihadapi sekarang nie.. rasanya tunggu masa je nak meletop.. hahaha,.. saba bella.. saba.. hahahaa.. :P ... Dah masuk tahun 2015 kan ?? hahahaa .. bukan lupa tapi macam tak percaya je kan.. bulan berganti bulan.. siang berganti malam.. ok .. btw,.i'm sorry sebab dah lama  jengah masuk ke laman puithh.. hahahaha .. stress bro/sis.. sabau je laa kan.. 

ok ...we go for the next selection.. ok.. emm.. chuoallz pernah dengar tak lagu nie.. 

Angan-angan
Bila mencari pasangan
Yang bakal jadi pilihan
Si hartawan
Angan-angan
Jejaka pilihan hati
Punyai personaliti
Segak tinggi


Cari-cari
Tunggu-tunggu
Masih belum bertemu
Hari-hari
Yang berlalu
Meningkat usiamu
Pilih pasangan
Memang tak mudah
Asyik berangan
Tak jadi nyata

Angan-angan
Biarlah berbatasan
Jangan sampai penantian
Berpanjangan
Angan-angan
Hanya indKenyataanah dikhayalan
Yang harus engkau hadapi
Kenyataan

ya ya ya .. bukan senang nak cari someone yang memahami citarasa kita sebagai perempuan kan ?? haiihh.. dunia sekarang nie dah lain macam sikit ... perempuan pun makin advanced dah sekarang nie... so.. bagi kaum adam kat luar sana ... korang buatlaa something di belakang awek chuoallz.. sekelip mata je .. berubah laaaa.. masa tuh jangan fikri lagi "i sayang u" "i nak u" .. puuiieee!! perempuan sekarang dah maju .. dah tahu fikir future dorang.. tak sesuai yang sekarang nie.. cari next guy... hahhaa.. 

so.. bagi diri aku pulakk situasi sama.. tapi lain laa.. hahahaa.. meyh sini duduk depan sini.. bella nak share something ynag tengah terjadi sekarang nie.. ok cuba chuoallz bayangkan.. korang da ada bf nie.. elok ja bulan pertama kedua.. ketiga.. happy laa sangta kan? tup tup tup masuk bulan seterusnya berubah sedikit demi sedikit.. ok laa faham.. lelaki kalau sibuk nie alasan dia "i sibuk laa ,,jadual pack" .. ok laa alasanmu aku terima dengan sempit tersepit daa kan... ok nevermind.. sabar jugak aku nie kan.. ahhahaa.. giler tak shabar... hahahaa.. ok nevermind.. masuk seminggu senyap.. masuk 2 minggu senyap... masuk tiga minggu sneyap... 4 minggu diamm.. 5 minggu.. aku serabut,, 

hah.. as a women kan.. apa korang akan fikir ?? sah rasa nak kene move on kan ?? sah fikir .. macam da ada orang lain laa kan ? so tak salahkan cari someone yang care pasal kita ye tak ? tapi in my situation.. lagi susah ... mintak pendapat orang sana.. cakap lain.. mintak pendapat orang sini.. pun cakap lain... lelama la kan.. bella bole tanam kepala sendiri dah ... kadang2 sabar ada had nya jugak... 

selama bella sendiri.. sunyi nie.. baru datang someone yang macam perghh !! caringg.. bella akui dia baik.. diaa jujur orangnya.. dia seboleh2 nak bell senyum .. seboleh2 nak bell  jangan nangis ... tapi sorok mana pun kebenaran .. oneday diaa akan tahu jugak...

sorry mr,k .. salah bell semua nie jadi.. walau apa pun seronok kenal dengan lelaki sombong macam kamu.. lelaki degil cam kamu.. lelaki saiko seperti awak... bila difikirkan balikk.. ada jodoh ada lah kita... tiada,,, hanya mampu berserah.. In Sya Allah kamu akan dapat yang lagi baik dari aku.. :)


Friday, 6 February 2015

BACKSTABBER OR HELP ?

 
Olla !! HELLO guys are you doing right now ? anyone still sleep?? wake up !!!! hewhewhew.. ok first of all.. start monday i mean yesterday...my class maybe pack or maybe i have  a lot activity at my campus .. so.. i hopefully everything will be okay .. ^_^ ok.. so.. sekarang kite move on with my entry.. ok .. nak dijadikan cerita bell ada story pasal tajuk diatas okengg.. saja nak lepaskan amarah dekat sini kan ?? .. 

SO, oneday i'm go out with my teams .. so that time happy2 je.. suka2.. hua hua .. macam orang gila.. lepaskan tension dekat atas jalan raya macam orang hilang akal... tiga berturut-turut bella kuar dengan mereka.. tuptup.. kebabommm !!!! dapat story bell backstabber person !! damn it !! kejadahnya aku cam tuh ! choii !! da ta de cerita lain ke kau nak bawak pasal aku hah ??!!! u're to much sis !! kalau nak tembak aku.. text aku.. call aku.. tembak time tuh jugak.. bukan kau tembak kau masa dalam whatsapp group... tak matang hidup kau !!

Banyak kali jugak laa bell fikir tang mana silapnya tuh... haihh... *tongkat dagu* ... kalau betul laa aku nie backstabber laa kan .. tak main arr citer2 karut aku bawak.. aku bagi kaw2 punya cerita,,, memang kau terkejut kalau dengar... sorry too say laa sis.. ku tak respect kau langsung da sekarang nie.... ikut suka kau laa nak jaja cerita aku... aku nak tengok sejauh mana kau nak aibkan aku depan orang... 

Esok2 jangan lakk kau jatuh tersungkur sebab mulut kau baru nak sedar... fikir-fikirkanlah diri tuh sikit.... free2 aibkan orang.. nanti kau kena balik.. masa tuh aku tepuk tangan je laaa.. aku memang boikot habis laaa korang.. sorry too say laaaa.. sendiri fikir laa sis..umo da tua da.. da boelh fikir mana baik mana buruk... :)) 

Friday, 2 January 2015

BELLA BACK TO BACK 2014

OLLA !!! HAPPY NEW YEAR GUYS !!! Sorry baru nak hupdate pepetang vuta nie.. okey.. before i forgot.. this year apa azam u alls? ada tak berazam nak kawin ?? ahahha.. oppsss!! IN SYA ALLAH ya.. :) .. ada tak yang nak bahagiakan mak ayah dia ? ALHAMDULILLAH.. :) .. ok .. tak kisah laaa apa azam korang.. at least.. ada jugakk azam u alls kan ? OK!! .... Now... we move on for the next story.. kali ini bella nak back to back atau imbas balik  sepanjang tahun 2014 .. apa yang bella  hadap sepanjang tahun 2014.. suka duka.. macam2 laaaa.. 



STORY 1 : 

ok .. first story ... meyhh dok dendiam .. semua dendiam nah.. dengar story bella.. hahahaa.. ok kejadian berlaku masa bella study kat shah alam .. masa nie bella dengan si dia .. alahai.. kes si dia laaa ni.. hah nak tau tak.. bella dah bape bulan tak jumpa dia.. whatsapp pon jarang..wechat lagi laa.. tup2,, bell usha moment wechat dia.. okey clear habis.. lastly ade bff bell yang memang dah anggap bff nie.. pi anta laaa screenshot dalam beberapa keping.. fehh !!! menusuk kalbu woii.. sedih !! dia peluk perempuan tuh.. kiss2 bagai.. babis!! perghhh !! rasa macam time tu jugak nak fly ke langkawi.. bagi penyepak sekali ... sedih memang laaa.. setia weyhh.. tapi belakang kita.. CURANG !!!! tapi bell diam.. bell x marah diaa.. 3 ari lepas tuh.. bell text dia berserta bukti.. hamek kau .. terdiam jugak laaa diaa.. berhari2 jugak dia nak reply text tuh.. so dia say sorry laaa.. ape jadi .. lantak laa kan.. hokkayy !! at least kau bahagia dengan awekssss kau sekarang nah .. :) .. hah .. picture bawah nie laaaa orangnya.. last gambar dia bagi.. and last wish for edulfitri.. sayang tetap ada .. tapi tak macam dulu.. :') .. 






STORY 2 :

OK !! Forget about the past story.. wish him all the best .. ok we move on too next story guys !! fokus2!! please.. !! ahahhaa .. ok.. now.. lepas kes si dia yang tak reti nak menghargai seseorang yang da setia bagai nak rak.. hokkaayy !! fine !! seperti yang kita tahu zaman sekarang penuh dengan laman sosial.. facebook.. twitter .. wechat.. whatsapp dan macam2 jadah laaa.. kadang2.. dah tak tahu dah nak buat apa dengan semua apps yang dah disediakan.. ok .. Apps tuh jugak ada kena mengena dengan kisah bella yang ini.. bella tak ingat laa bape haribulan.. tapi masa tuh.. ALONG a.k.a uncle Rizal ada buat open house .. ok laaaa.. bella pon follow laaa... masa tuh tak fikir apa2 pon.. ok laa.. just wanna to meet my frenz .. ok laaa.. dengan pakai skirt labuh.. kemeja .. handbag .. =,= .. naik motor.. with my member yang dari ampang..,,, ok laa.. sesampai je sana.. jumpa laa kawan2 M12 a.k.a MALACCA12... woww! jumpa abam napi.. singa matahari a.k.a haidar.. ok laa.. dok tanya laa diaa.. datang dengan sapa.. masa tuh bella tak terfikir ada little bobo.. hahaha.. pergghh!! depan mata wa bhaii.. hahaa.. selama nie bella tak tahu tengku bobo ada adik .. tinggi2.. tapi.. pakai helmet fullface.. hampeh !!1 nampak mata je.. just lambai2.. alolololo..comey !! ahahaa .. miang kau bella.. ok laa.. masa tuh tangan da menggigil .. jantung da macam tak de arah tujuan da.. dah macam hape da.. lepas bobo pergi tempat lain.. baru ada rasa lega nak borak dengan napi.. hahahaa.. first time jumpa little bobo hokkayy !! first kenal sampaiii sekarang .. :) ... happy ada dia.. :) 







STORY 3 :


OK ! NEXT !! ... hahaha... da lama tak taip pepanjang.. penat jugak kan... ?? hokkkaayy !!! bella continue story keyhh.. kali ni.. nak story pasal sorang membe ni laaa.. hampir 3 tahun jugakk laaaa kenal dengan diaa.. hua hua hua dengan diaa.. share everything dengan diaa.. sebab satu kes nie.. sebab kan sorang nie... dia da dingin dengan bella.. sampai kan bella rasa benci sangat kat diaa.. tak tahu laa nape jadi gitu.. sekarang nie.. dia macam dah orang asing dalam hidup bella.. haiihh.. i need to forger all about him.. harap2 dia bahagia laa dengan yang tersayang,,, sejak ada awek nie.. lupa bella terus.. macam tak nampak dah sekarang.. well never mind.. sekarang bella dah aktif dalm dunia elcians sesenyap tau.... hah jangan terkejut kalau ramai kenal bell dekat lua sana .. tak yah nak heran laa kan.. dalam diam bella  bising keyhh... jangan sesuka hati cakap bella jadi spy horangg... tak ada masa keyhh..!! keep ur mouth shut laa sis !! kau tak kenal aku lagi jangna sesuka hati nak tuduh kau memacam ... !! reti ke tak !! sekarang nie.. kau add wechat aku.. kau add facebook aku.. tak denya aku nak melayan laa.. pandai2 kau laa merangkak cari aku.. =,=





OK ! sampai situ je dapat bell share pasal back to back.. yang ni je yang menusuk ke kalbu... :) .. btw... happy new year guys walau dah lambat tapi bella nak ucap jugak.. hokkaaayyy !! see u soon guys !! bubye !!