Sunday, 30 December 2012

BERAKHIR JUA :'(

  

kau pergi jua
setelah cintaku kini membara
belum sempat ku curahkan kasihku...
kau pergi tak kembali....
sayangku..tahukah kau di dalam hatiku ini
tersimpan perasaan cinta yang suci...
kau kumbang....inginku suntingmu menjadi milikku
lantas ku abadikan dalam hatiku.....
 
Hari bersejarah buat aku... :'DD .. setelah sekian lama aku menanti kehadiran si dia... ikatan percintaan akhirnya setelah 3 bulan kami menyemai cinta.... disebalik tanggisan ku.. tersisip juga perasaan sayang terhadapnya.. :'( .. puas ku memujuk,merayu agar si dia berfikir semula tentang keputusannya... namun.... hampa!
 
hampir setahun aku meminatinya dalam diam.... aku hanya melihat kau dari laman facebook... nak di tegur..syerammm nie! .... hahaha... !! bibit sayang telah timbul untuk dia.. entah macam mana laa aku bole sayang kau.. hahhaha..! bila difikirkan balik.. lama juga aku minat dia.. sampai satu tahap ... aku cilok satu keping gambar je ... hahaha..,,! jahat aku nie.... 
 
aku cuma lihat dia dari jauh... masa tu dia dengan makwe dia laa kan.. tengok gaya macam serasi dorang nie... tengok cara macam...emmm... amin~~ bahagia laa kau ye .... tak pe laa.. masa tu aku single lagi.. dia dah berpunya laa kan..
 
tup2! nak di jadikan cerita ... aku ada post dengan satu page.. dia masuk komen...suruh add dia..ok find....aku add laaa... happy laa juga kan..laki yang aku minat suruh add dia tuh! ... hahhaha!! ... tak sangka kan??...  
 
sampai satu tahap..kitorang bercinta dan.................................!!! 
 
sekarang dah musnah.... aku nak lihat dia bahagia..aku nak lihat dia gembira.. aku tak suka dia muram..tak suka dia masam..tak suka dia marah2... cukuplahh sekadar aku menjadi pengemis cinta pada kau sayang... puas aku jaga hati kau..puas aku sayang kau dalam diam.. puas aku menyintai kau dalam diam... puas aku setia pada kau... kau balas juga semuanya.... :) ... aku bersyukur dipertemukan dengan kau.... aku dapat bercinta dengan orang yang aku minat sangat! ... 
 
aku takkan berhenti tuk' menyayangi kau.....untuk menyintai kau dalam diam...aku akan kembali ke kehidupan asal yang mana.... mula2 dulu aku minat kau... aku teringin nak berada disisi kau.. hajat aku tercapai juga akhirnya.. namun... perasaan aku terhadap kau takkan berubah.. aku akan kembali ke kehidupan asal dimana....
 
menyayangi kau dalam diam...menyintai kau dalam senyap....merindui kau secara sembunyi..
 
aku akan pantau kau dari jauh...hanya kau dihati aku... :') ....
 
   
 love u.. :')

Wednesday, 26 December 2012

PENEMAN HATIKU DIKALA DUKA

   

kanan dan kiri
cuba berlari
masih ku hujani tohmah dan caci
jangan sekali
aku diletak kebawah
hanya kerana jalan hidup yg susah
 
tak siapa di antara kita di dunia
memilih jalan hidup yg derita
aku sering dipersenda dan sering dikecewa
oleh hati mereka yang tak punya rasa
inginku mengecap bahagia
padamu kasih yang menjanjikan setia
namun belum ku sempatku merasa
mimpi yang dibina
hati mudah berdarah semula
keran dustanya

terhempas lagi
sepian kali
luka yang dilukai menguji diri
namun begitu aku tabahkan semangat
biar waktu merawat segalanya....
 

aku cuba untuk tabah menghadapi dugaan yang mendatang.. walaupun aku mempunyai kekasih hati..namun... aku umpama diabaikan olehnya... hahahahha.. sengal laa aku nie.. ^_^ .. kita yang bagai nak rak menantikan sesuatu dari dia.. tapi.. dia tak ambil peduli pun kat aku dah.. hahahhaa.. buat apa menantikan orang yang dah abaikan kita kan?? hahah.. :D ... 
waktu aku berduka..waktu aku tension.. waktu aku stres..waktu aku dilanda masalah kan.. dorang ni laa yang menceriakan aku.. pandai betul buat aku ketawa... hahaha.. :'D .. dorang tahu2 je aku tengah sedih... hahaha... :'D ... 
 
time telefon aku sunyi kan... aku pernah campak ke dinding tau.. hahaha,, :'D .. yup laa.. kata je ada buah hati... tapi..hidup aku macam single juga..!! huh!! nak marah pun tak guna laa... nak mengamuk pun apa yang dapat??? dapat dosa adalah.. better aku pendamkan apa yang patut.. di suatu saat.. boooommmmmmm!! habislaa aku weyhh.. hahaha.. 
 
aku pernah tanya beberapa orang untuk tanyakan pendapat tentang pertalian antara "cousin2" nie.. satu jawapan buat aku tersentap kan... cam nie.. "sepupu pun dianggap orang luar juga sebab dibolehkan untuk berkahwin dalam islam... tapi..kalau dah melebihi batas.. kau tahu tak.. yang tu dinamakan CURANG!!" .. aku tercengang seribu satu kata.. wowww!! ok find..!! aku telah dicurangkan... errkk!! kompius!! aku tak tahu nak buat apa.. rasa nak hentak kepala kat dinding... :D .... 
 
apa yang boleh aku buat sekarang... aku  just diamkan diri je laa... kadang-kadang aku rasa macam aku ni pengemis cinta sahaja.. aku ni pemburu cinta yang mengharapkan simpati dari lelaki.. WHAT!!!! aku tak cam tuh k... tolong sikit.. hahahha... 
 
aku dah penat laa... bolehlaa kau cakap "tak yah fikir" ..senang laa kan.. yang hadap aku.. macam2 orang tanya pasal korang.. nak letak mana muka aku?? celah meja ...?? "memang tak yah fikir laa kan.. kalau korang dah hari2 bermesra bagai..giler otak aku tak fikir?" cerita aku ni umpama kembali pada tahun 2011 dimana perkara yang sama berlaku.. huhh!! JADI BALIK!!!!
 
biar derita..biar sengsara 
..aku rela menjadi mangsamu...
akan ku simpan di nurani ini.
.kenangan antara kitaa....  
 
aduhh!! aku takut tak boleh nak hadapi dugaan nie... kuat tak aku? :'( .... 
 
  
yang ni ashikin.,..kawan aku dari sekolah rendah lagi.. rindu giler kat dia nie.. kawan aku..sahabat aku.. bila masalah aku cari dia.. sayang dia ketad3!!
 
 housemate aku ^_^
 
 




ok..selepas picture housemate aku.. ke bawah tu semua.. adik-adik aku tau.. ^_^ .. bila aku ada masalah dengan someone.. dorang laa aku cari.. tapi yang selalu whatsapp nak tahu sape?? tuh budak kecik kai baju coklat..dyra nama dia.. hahaha.. :D .. macam2 gosip yang kitorang discuss..kadang2 kutuk orang pun pernah.. lama laa juga dengan dia.. hampir 10 bulan dah.. heee... love u alls.. 
 
ok laa.. sampai sini sahajalah luahan hati bella.,..jangan serik ok.. ^_^ .. nanti bella share lagi ok.. good nitez~~ 

Monday, 17 December 2012

HATI DI DUGA

   
ku masih lagi teringat
bicaramu yang terakhir....
pedihnya hingga menikam kalbu bisanya....
 
 
bila aku tengok.. status... komen... huh!! airmata berderas laju cam dalam picture kat atas nie... wowww!! aku di uji lagi dengan begitu mendalam... kalau ikutkan hati.. aku dah give up nak hadapi dugaan ni semua... bak kata orang..... kalau kita give up.. macam mana nak pertahankan hubungan yang sedia ada... hahhaa.. apa yang boleh aku buat... aku diam..aku lihat apa yang jadi.. aku butakan mata dengan apa yang aku tengok... aku pekakkan telinga bila orang berkata-kata....
 
hati aku ... bagai disiat2... broken heart terus meyhh... hahah.. :'D 
 
   
hati aku..makin lama.. makin pecah.. tak ada siapa pun nak rawat hati aku yang makin lama.. makin retak.. tunggu masa nak berkecai.. aku menanggis... aku berduka.. aku stres.. aku tertekan.. dia tak ada dengan aku.. dulu.. dia sentiasa ada dengan aku... walau aku tak makan sebutir nasi pun... dah bising macam mak aku pulakk.. sekarang??? hmm.. dah tak ada.. aku berduka.. aku sedih... menanggis... aku sakit.. aku yang ubati sendiri.. aku sendiri yang tahan semua nie.. aku sendiri yang hadapi.... 
 
ya3.. memang.. ade ikatan darah...ada pertalian darah.. tapi.... try jaga hati aku yang jauh ni... cuba jaga perasaan aku... pernah tak korang fikir hati and perasaan aku bila benda ni jadi?? aku tabahkan juga hadapi benda ni.. aku senyum.. aku gembira... aku ketawa... tapi hati aku... korang berdua tahu tak?? 
 
lama-lama... aku muhasabah diri.. aku tenangkan diri... aku pujuk hati aku balik... 
 
aku akan jaga hati kau.. aku akan cuba tabahkan hati tuk kau... aku kan cuba untuk kau.. sebab aku dah janji dengan sepupu kau.. bahawa aku TAKKAN tinggalkan kau.... aku akan jaga hati kau.. macam mana aku jaga hati aku k.. :') .. sayang kamu hubby.. 
 
 

Thursday, 13 December 2012

TERIMA KASIH SEGALANYA

        


Terima kasih ku ucap kepadamu
kerana sudi menyayangi diriku....
semoga kita bersama dan setia........
aku bersyukur pada Tuhan Yang esa
kerana Dia yang menemukan kita....
semoga kita mendapat rahmat darinya....

hidup bahagia
oh kasih indahnya ku rasakan
sewaktu engkau ada bersama.....
disisiku...indahnya cintamu biarpun
apa yang terjadi rela ku tempuh
asal kau tahu hargai pengorbananku...
ini..terhadap dirimu...

sewaktu kau berduka
aku ada disisi menemani
sewaktu kau gembira jangan pula kau lupa...
diri ini..
 
Andainya aku tiada...
abadikan cinta kita.... sepanjang hayatmu...

terima kasih ku ucap kepadamu
kerana sudi menyayangiku
semoga kita bersama dan setia...

aku bersyukur pada Tuhan Yang esa
kerana Dia yang menemukan kita....
semoga kita mendapat rahmat darinya....
hidup bahagia

 

Tuesday, 11 December 2012

RIDE KE CHERATING 30/11-02/12 LC 135 MALAYSIA

   
Hai2... selamat petang sayang! ooopsss!! sorry lama dah tak update blog.. busy sikit la sayang... jangan marah ok... ok..hari ini bella ada something nak share dengan korang....pada 30/11 arituh LC 135 MALAYSIA ada buat ride to cherating tau.. hmm.. ramai laa juga yang sertai kan?? sponsor pun ada.. nak tahu?? REDBULL tau.. jangan main2... seronok memang seronok.. first time laa join trip nie... best laa juga.. macam2 hal yang jadi dekat sana.. bella pun malas nak cerita panjang,,,, u alls dihidangkan dengan picture2 yang bella cilok ok... 
 
 
ok..picture2 yang kat atas ni... sebelum dan semasa bergerak ke cherating.. hahaha... REDBULL AWESOMEE!!
ok.. yang baju merah tuh.. t-shirt rasmi ride ... cun tak?? heheh...
picture yang atas ni.. penat laa photographer tangkap kan?? cun tak?? hahhaa.... yang pakai baju marshall tu kenal tak?? thats my hubby ok.. ^_^ .. i'm so proud of you sayang... bella cukup bangga dengan kamu sayang... 
ok la.. sampai sini sahaja laa.. picture lain ada.. banyakk!! tapi bella ambil yang awesome je.. ok... nanti ada pape..bella share lagi ok.. bye !! ^_^

SATU NAMA TETAP DI HATI

        


Pada satu nama
suatu masa dulu pernah bawa dan beri bahagia
hingga saat ini masihku abadi didalam hatiku
dengan satu rasa dalam satu cinta
sewaktu kita bersama dulu
hanay kita yang tahu
dalam mana telah cinta kita memutik
 
walau akhir ini
seakan terpisah oleh masa dan suasana tak dipinta
namun percayalah tidak sedikit pun 
kasihku kepadamu surut dan berubah
pasti suatu masa kan bersama lagi
engkau dan aku pasti jua nikmati
cinta yang istimewa
walau ku tak pasti bilakah masanya
kau dan aku...
akan bertemu....
untuk kita kembalikan
keindahan dulu......
 
dengan satu rasa dalam satu cinta
sewaktu kita bersama dulu
ku semat di dalam hati
hingga kita kan bertemu kemudian hari...
 

Thursday, 29 November 2012

CINTA KE PENGHUJUNGNYA

      
 
 
Huda tersentap apabila Nuar menghantar pesanan ringkas tersebut kepadanya.  Huda menanggis semahu-mahunya kerana Huda telah menyayangi Nuar dengan sepenuh hati. Huda tidak dapat melelapkan mata pada malam tersebut.

Sementara Nuar di tempat kerjanya sedang rungsing memikirkan keadaan Huda di Shah Alam kerana hatinya meronta-ronta tidak mahu melepaskan Huda kerana Nuar telah memberi hatinya kepada Huda. Nuar tetap mahukan Huda untuk berada disisinya. Hati kecilnya mahukan Huda, namun akal fikirannya menidakkan kata-kata tersebut. Nuar menjalankan kerjanya tanpa ditemani suara manja Huda. Selalunya, waktu malam adalah masa Nuar untuk bersama Huda di talian, namun pada malam itu, Nuar berada dalam keadaan terumbang-ambing.

Huda menjalani kehidupan sebagai pelajar seperti biasa. Semangatnya hilang dibawa arus angin pagi. Hati Huda yang kini diisi dengan deruan angin bayu yang lemah telah membuatkan Huda tidak bersemangat untuk menghadiri kelas pada pagi ini. Setelah tiga hari berlalu, Huda kelihatan ceria, namun hati kecilnya menidakkan keceriaannya pada hari-hari mendatang.

Sesudah menghadiri kelas, Huda pulang ke rumah seperti biasa. Seperti biasa, Huda menjalankan rutinnya di rumah, melayan laman sosial, twitter. Sambil Huda melayan rakan-rakannya di twitter, Huda mendapat satu post yang agak mengejutkannya.

Baby kenapa ni sayang?? Kenapa cakap kembali ke kehidupan asal??

Huda terkejut apabila mendapat pesanan daripada orang yang dirindui itu. Huda membalas kata-kata tersebut.

Tak ada apalah,Cuma rasa lain bila kamu tiada

Nuar mebalas pesanan di twitter tersebut.
Kenapa tak cakap? Kenapa nak seksa diri tuh? Hubby mahukan baby sorang sahaja.
Huda membalas kembali.
Iye…..

Setelah berbalas post di twitter, Nuar merasakan hatinya mahukan Huda menjadi kekasih hatinya kerana hanya Huda memahami isi hatinya. Tekad dihatinya ingin Huda menjadi peneman hidupnya bukan Nad! Nuar pulang dari tempat kerja terus masuk ke kamar tidunya untuk merehatkan diri. Tidak sampai 15 minit,

“assalammualaikum,makcik…abang ada?” tanya Nad
“dia ada kat dekat bilik atas,” ujar ibu kepada Nuar.
Nad menapak naik ke tingkat atas untuk bertemu dengan buah hatinya. Sesampai di hadapan pintu bilik, Nad melangkah masuk untuk melihat kekasihnya tidur lena di atas peraduan. Sedang asyik melihat Nuar tidur, tiba-tiba Nuar mengigau menyebut nama seseorang yang amat dikenali

“huda! Huda! Huda!”
Tersentap hati Nad apabila mendengar kata-kata dari Nuar. Nad mengeluarkan telefonnya untuk menghantar SMS kepada seseorang.

Please laa! Jangan ganggu Nuar lagi, huda kan tahu Nad amat sayangkan Nuar,cintakan Nuar.. kalau huda ada hati perut,tinggalkan Nuar.

Huda tersentap apabila mendapat pesanan ringkas dari Nad. Huda kelihatan termangu-mangu apabila mendapat SMS tersebut. ‘bila masa aku kacau Nuar lagi’. Detik hati kecil Huda yang amat merindui Nuar.

Keesokkan harinya merupakan acara menyambut aidilfitri di kampus Huda. Huda melibatkan diri dalam majlis tersebut. Huda mengenakan sepasang baju kurung ungu bersama kasut flat yang memudahkan Huda bergerak kemana sahaja. Setelah mengambil tempat duduknya bersama rakan-rakannya, Huda ,mendapat satu SMS dari orang yang Huda paling sayang.

Ada dekat mana tu?

Huda terkejut apabila mendapat pesanan tersebut. Terus Huda mendail nombor tersebut.

“hello,ye,kenapa ni?” soal Huda
“ada dekat mana tu?” soal Nuar.
“ kenapa? Saya dekat kampus ni,ada majlis dekat sini,awak dekat mana?”
“tekalah saya dekat mana?” uji Nuar
Huda tercari-cari kelibat Nuar di kampus tersebut,namun hampa!
“tak ada pun,”
“saya dekat apartment awak nie,”
Huda terkejut dengan kenyataan Nuar.
“kenapa datang sana?” soal Huda
“saja, tak dapat tengok orang,dapat tengok kampusnya pun jadilah,”
“laa…kejap..,..jap lagi saya datang sana,” sebak di dada Huda
“ok,”
Huda berlari meninggalkan majlis tersebut asalkan Huda dapat bertemu dengan wajah yang selalu menghiasi mimpi-mimpi malamnya.
Sesampai Huda di apartmentnya, terlihat kelibat Nuar yang duduk bertenggek di atas motornya. Terharu Huda melihat kehadiran Nuar di apartmennya. Nuar merenung Huda tanpa berkelip.
“ hei! Kenapa tengok saya macam tu?” soal Huda
“ awak nampak lain lah kalau pakai baju kurung,”
“tak lah., saya dah lama tak pakai warna ni, tu yang pakai ni, kenapa datang?” soal Huda
“rindu dekat awak,” luah Nuar tanpa segan silu.
“laa.. Nad tahu tak awak datang sini?”
“tahu,saya cakap saya nak bagi jam dekat awak,”
“mana jam tu?”
“ada ni,belum baiki lagi la,”
“ooo..tak apalah,saya boleh hantar kedai aja jam ni,”
“boleh tak kalau bagi saya jam ni?” soal Nuar
“kenapa?”
“sebab bila saya tengok jam awak,saya dapat lihat awak,” luah Nuar
“oooo..boleh, tapi pastikan baiki ok, jangan biarkan mati pula,” ujar Nuar
“biarlah, taklah saya nak pulang balik jam ni,biar saya je yang pegang jam ni,”
“hahahha.. banyaklah awak,hendak balik bila ni? Nanti Nad bising,saya tak mahu kena serang lagi,”
“kejap lagi saya balik lah,penat la dengan dia,pening saya dibuatnya wak,” luah Nuar.

Huda membelakangkan badannya kerana airmatanya sudah menitis di pipi. Nuar tidak mengetahui Huda sedang menanggis, namun Nuar dapat menangkap perbuatan Huda. Lalu membalikkan semula badan Nuda. Dengan tidak semena-mena, Huda telah memeluk Nuar demi melepaskan rindunya terhadap Nuar. Nuar membiarkan sahaja perbuatan Huda kerana dia pun amat merindui Huda. Siang malam, Nuar hanya memikirkan Huda sahaja. Hidupnya kini dikongkong oleh Nad yang mahukannya sentiasa berada di depan matanya. Kemana sahaja Nuar pergi,pastinya Nad ada bersamanya. Keadaan ini membuatkan Nuar tidak tahan untuk meneruskan hubungannya bersama Nad.

********************************************************************************************

Nuar menjalani rutih harian seperti biasa. Nad terus-terusan menggangu Nuar di tempat kerjanya. Pada suatu malam yang hening, Nad telah datang bertemu dengan kekasih hatinya.
“abang!” panggil Nad
“hmm.. kenapa datang sini?”
“abang kenapa ni? Termenung aje? Ada masalah ke?”
“tak lah..ok aje la,”
“Nad tengok,sejak akhir-akhir ni abang asyik termenung sahaja, kuat mengelamun aje,kenapa?”
“tak adalah, mana ada!”
Nuar kelihatan lesu dengan kehidupannya kini kerana hidupnye kini sunyi tanpa gelak tawa,gurau-senda Huda yang menceriakan hari-harinya. Namun, nekad di hati tetap satu,ingin memiliki Huda jua walau apa cara sekalipun.
“abang! Abang mahukan perempuan tu juga ya?”
“kenapa?”
“kenapa bang? Apa salah Nad dekat abang?”
“memang! Awak tak pernah nak faham saya, awak tak pernah nak hargai hati saya, yang awak tahu,enjoy, keluar sana-sini tapi hati saya ada awak ambil tahu?! Sebab itulah saya mahukan Huda juga. Dia seorang yang memahami hati kecil saya! Umur awak dah 21 tahun,dia?! Baru nak masuk 20 tahun dah tahu menilai hati kecil saya. Dia seorang yang tahu saya mahukan apa dalam hidup!,”

“kalau abang dah cakap macam itu, biarlah saya beralah. Pergilah dekat Huda itu, awak lebih memerlukan Huda dari saya, setakat disini sahajalah hubungan kita, kita tetap kawan kan?” sebak hati Nad.
“ya… kita tetap kawan sampai bila-bila. Saya doakan awak jumpa lelaki yang lebih baik dari saya. Saya juga doakan awak berjumpa jodoh yang lagi sesuai dari saya,” terang Nuar.
Pada keesokkan malamnya, senyuman Nuar sampai ke telinga kerana akhirnya dia dapat memiliki hati Huda. Nuar telah menghantar SMS kepada Huda untuk menyunting isi hati wanita tersebut.

“yahoo!! Akhirnya saya bebas dariapada Nad, tiada lagi kongkongan,tiada lagi desakkan,tiada lagi renggekkan dari dia wak,”
“apa maksud awak ni? Saya tak faham lah,”
“Nad sudah pun melepaskan saya dan berikan saya kepada awak,”
“ooo yeke sayang?” ujar Huda
“iyelah,tadi dia datang jumpa saya dan beritahu hal sebenar,jadi saya terus-terang sahaja dengan dia, dan dia pun melepaskan saya untuk awak,”
“ooo..jadi awak tetap mahukan saya ye sayang?”
“iya sayang,saya tetap mahukan kamu,”
“suka lah tu ye sayang,”
“suka!suka!suka! sayang seorang sahaja faham hati abang, kenapalah dahulu kita tak pernah jumpa kan sayang,”
“TUHAN itu Maha Adil, setiap pertemuan DIA yang tentukan dear,”
“emm..boleh tak kita tukar panggilan?” tanya Nuar.
“panggilan? Kenapa?”
“abang peningla,sekejap panggil abang,sekejap panggil sayang, sekejap panggil dear, mana satu ni?” luah Nuar yang geram dengan Huda namun itu hanya geram manja
“ooo…kita memang macam tu la, ikut suka la nak panggil sayang ke, b ke, tol tak hubby? Hah tengok dah panggil hubby dah,”
“tengok tu! Merajuk arhh,”
“laa..ok,ok,ok, nak panggil apa ni?” soal Huda
“emm..abang tak mahulah, Nad dah panggil, bosan! Emm..apa kata kalau saya,awak panggil hubby, awak, saya panggil baby,”
“kenapa baby pula?”
“sebab baby kan manja, sebab tu la,”
“mana ada manja la!,”

Kehidupan kedua-dua pasangan semakin hari semakin berbunga kerana setiap masalah,suka,duka mereka tempuhi bersama. Namun, ada satu perkara yang menjadi tanda tanya di dalam benak fikiran Huda.
Huda keluar dari rumah untuk menghadiri kelas pada pagi tersebut. Lebih mengejutkan lagi apabila Nuar telah berada di bawah apartmentnya.
“aikk..pagi-pagi dah datang sini kenapa?”
“saja lalu sini,ambil barang tadi, tu yang nampak kampus baby,singgah rumah sini kejap,tak boleh ke?” soal Nuar
“tak cakap apa-apa pun la, meh duduk sini sekejap nak tanya something la,”
Lalu Nuar duduk bersebelahan dengan Huda.
“ada apa sayang?” soal Nuar
“macam ni, hubungan kita ni macam mana?”
“macam mana apa?”
“yela, sebelum ni, kita tak pernah declare apa-apa pun, kita ni kawan ke, adik abang ke, kawan baik ke,”
“laa, kan dah terbukti dengan relationship dekat facebook, tu laa dia,” ujar Nuar
“maksud baby, hubby tak pernah melamar baby pun untuk jadi kekasih hubby, tu yang baby musykil sahaja, tak mahu la orang lain salah sangka dengan hubungan kita ni,”
“ baby, kalau hubby dah sayang kan baby, dah luangkan masa dengan hubby, relationship dekat facebook tu la bukti baby milik hubby seorang sahaja ok,so sekarang ni baby girlfriend hubby la, hubby tak mahu kehilangan baby,tak mahu tinggalkan baby,” jelas Nuar
“iye, baby sayang hubby juga laa,”
Mereka sama-sama ketawa apabila mengenangkan kenangan dan memori mereka bersama. Sampai disuatu tahap, Nuar merasakan hubungannya bersama Huda amat-amat rapat sehinggakan dia tidak sanggup untuk berjauhan dari Huda. Makin lama makin sesak dada apabila tidak mendengar khabar Huda walaupun sehari.

***************************************************************************************


Huda menjalani kehidupan seperti biasa. Sebagai seorang pelajar, walaupun hidupnya kini diterangi dengan cahaya cinta dari Nuar,namun pembelajarannya tidak sekali diabaikan hatta sekalipun, Huda tetap meneruskan niatnya bersama-sama semangatnya bersama Nuar.
Pada malam harinya, apabila Nuar berada di tempat kerja, Nuar mendapat satu panggilan telefon dari seseorang.
“hello,hendak apa?” Soal Nuar
“Nad mahukan abang, Nad tak boleh hidup tanpa abang,” ujar Nad
“kan saya dah beritahu, hubungan kita dah habis dah, awak tak pernah hendak faham saya,”
“Nad boleh ubah bang, percayalah,”
“hmm..sudah lah, cari sahaja orang lain untuk diri awak, jangan hendak seksakan diri awak tu ok,”
Klik!
Nuar mematikan talian. Tanpa berfikir panjang, Nuar mendail nombor kekasih hatinya.
Sedang Huda sibuk melayan fikiran, telefonnya berbunyi menandakan ada panggilan masuk.
“hello,” ujar Huda
“baby!”
“uiitts, kenapa sayang? Terkejut baby tau!,”
“hehehe.. jangan marah, emm.. tadi Nad telefon hubby,”
“ dia hendak apa? Hendak hubby balik ke?”
“hmm, dia hendak hubby balik,”
“la, habis hubby cakap apa dekat dia?”
“hubby suruh dia cari lain,”
“hubby tak mahu dia ke sayang?” soal Huda
“tak mahu! Hubby hendak baby seorang sahaja, tak mahu dia dah!”
“yela-yela, emm, kenapa hubby tak mahu dia lagi ye?” soal Huda ingin mendapatkan kepastian dari buah hatinya itu.
“sebab dia tak faham hati hubby, kalau baby hendak tahu, kalau keluar pergi mana-mana sahaja, ada je barang yang dia nak beli, boros pula tu. Bukan duit tau, duit hubby. Habis duit hubby dia belanja kan. Dia tahu nak enjoy je, keluarga tak hendak ambil tahu pula. Dah makan ke belum. Adik-adik dia ok ke tidak. Itu yang hubby tak tahan dengan dia tau baby. Sebab tu hubby mahukan baby. Baby yang faham hati hubby. Baby tak macam dia. Baby tak kuat berbelanja tau,” jelas Nuar.
“ laa.. ada pula. Baby mana sama dengan dia. Setiap orang berbeza perangai la sayang.”
“ kenapalah dulu tak jumpa baby kan? Kalau jumpa, mungkin hubby tak macam ni,”
“dah la, setiap perpisahan,pertemuan ada hikmahnya sayang,” ujar Huda
“ hubby sayang baby sangat!,”
Hati Nuar yang berbunga-bunga akibat daripada sikap Huda yang mengambil berat akan dirinya. Meskipun Huda tidak mementingkan paras rupa,harta benda menyebabkan Nuar tertarik dengan peribadi Huda yang serba sederhana. Namun, Nad tetap mahukan Nuar kembali pada Nuar walaupun Nuar mempunyai teman wanita. Personality Nuar telah menyebabkan Nad nekad mahukan Nuar juga kembali padanya. Puas Huda kena marah,maki hamun oelh keluarga Nuar, namun Huda tetap dengan pendirian hatinya yang tetap mahukan Nuar terus berada di dalam hati kecilnya.

*********************************************************************************

Selepas sebulan 3 minggu terjalinnya hubungan mereka, hubungan mereka kelihatan tegang dengan pelbagai masalah yang di hadapi oleh mereka. Seolah-olah Nuar sudah berputus asa dengan kehidupannya sekarang hanya disebabkan factor keluarga yang tidak menginginkan Huda. Tiba-tiba terimbau kenangan Nuar bersama Huda ketika berada di Cameron Highlands bersama rakan-rakan dari kelab permotoran di Malaysia.
“ baby! Ahboy ada buat trip ke Cameron, sayang pergi ye,?” pujuk Nuar.
“Cameron? Hmm.. nak pergi tapi.... tak ada duitlah sayang, hubby kan tahu baby student, mana ada duit hendak pergi sana,”ujar Huda
“laa…hubby bayarkan ok,”
“tak mahulah.. baby tak ada duit nak ganti nanti duit hubby,” pujuk Huda yang tidak mahu menyusahkan Nuar kerana selama ini Nuar banyak membantu Huda.
“kalau tak sayang hubby, baby tak payah pergi ok,” rajuk Nuar
“alamak! Pandai bermain kata-kata la dia,hahaha… oklah baby pergi ok sayang,”
“yeaaaayyyyy!! Baby hubby pergi,”
Senyuman sampai ke telinga kerana Huda ingin mengikutinya ke Cameron dan meluangkan masa bersamanya. Rindu Nuar terhadap kekasih hatinya makin hari makin bertambah akibat daripada rumah mereka yang agak jauh untuk mereka berjumpa.
Sesi pengumpulan rakan-rakan yang lain telah ditetapkan di sebuah tempat di Taman Melawati. Seramai 25 buah motor telah mengikuti trip tersebut. Nuar yang selaku back up lead telah menunjukkan kematangannya dalam mengendalikan rider-rider yang lain. Keadaan ini telah menunjukkan bahawa dia mampu untuk menghadapi sebarang permasalahan yang berlaku akan datang.
Nuar dan Huda meluangkan masa bersama sepanjang trip ke sana. Segala kenangan suka,duka mereka di sana telah mematangkan hubungan mereka. Keadaan ini jelas menunjukkan bahawa Nuar betul-betulkan mahukan Huda untuk menjadi teman hidupnya di kala susah dan senang.
“hubby… baby nak tanya boleh tak?” soal Huda
“apa dia sayang?” tanya Nuar
“emm.. nak tanya, hubby sanggup tak nak kehilangan baby? Rela tak nak tinggalkan baby?”
Nuar telah membuat muka yang agak terkejut. Namun, mata Nuar telah berkecak akibat daripada soalan Huda. Bila-bila masa sahaja airmata Nuar boleh tumpah membasahi pipinya. Huda perasan dengan kelainan pada muka Nuar lantas bertanya.
“sayang… hey! Kenapa hubby? Beritahu baby,” pujuk Huda
“hubby tak nak kehilangan baby, baby tak mahu tinggalkan baby, hubby dah ada baby seorang, hubby tak mahu orang lain. Hubby mahukan baby seorang sahaja,” jelas Nuar sambil memeluk Huda
“laaa… iya sayang, baby tahu…dah lah.. tak mahulah macam ni ye, baby ada dengan hubby, baby takkan tinggalkan hubby ok sayang,senyum,”
“janji jangan tinggalkan hubby ya,” rajuk Nuar
“iya sayang, baby takkan tinggalkan hubby baby ok sayang,”
Setelah mendengar penjelasan Huda, hati Nuar riang dengan kata-kata yang keluar dari mulut kekasihnya.

*****************************************************************************
Kenangan sebulan yang lalu masih terpahat dalam ingatan Nuar. Meskipun Nuar berada jauh dari Huda, namun tidak sedetik pun melupakan Huda. Tidak ada satu saat pun dia melupakan Huda,keadaan yang memaksa untuk tidak menghubungi Huda. Hatinya meronta-ronta ingin mengetahui keadaan Huda di Shah Alam. Setiap kali Huda menghantar SMS kepada Nuar, Nuar jarang untuk membalasnya,apatah lagi menjawab panggilan Nuar.
Keadaan ini menyebabkan Huda melepaskan sedihnya seorang sendiri sehingga Huda tidak bermaya untuk kembali menyambung pelajarannya akibat daripada tindakan Nuar tersebut…

 *******************************************************************************

3 minggu tanpa khabar berita dari Nuar, Huda nekad untuk membiarkan Nuar menenangkan fikiran. Setelah Huda pulang dari kelasnya, Huda telah membuka laman facebooknya untuk melihat berita-berita baru. Mata Huda tertacap pada satu trip yang dianjurkan oleh Redspeed Motorsport. Info tersebut menerangkan bahawa kesemua kelab-kelab yang berada di Malaysia berkumpul di tempat yang sama dan akan diadakan makan malam bersama kelab-kelab yang ada di Malaysia. Mata Huda tertacap pada nama kekasihnya yang akan mengikuti majlis tersebut. Tetapi Huda hanya membatu sahaja disitu tanpa ada sebarang tindak balas.
Sementara Nuar dikampungnya mendapat satu panggilan dari seseorang.
“Nuar! Kau dekat mana ni?”
“aku dekat Johor,kenapa?” tanya Nuar
“kau pergi tak majlis tu?”
“pergi kenapa?”
“sure ke kau pergi? Sebab yang datang semua bawa couple la, kau tak mahu bawa Huda ke?”
“bawa couple? Aku datang seorang tak boleh?”
“boleh sahaja,nanti aku set meja untuk kau ok, berkumpul pukul 7 malam tau, sebab semua kelab permotoran turun tau, ada konsert wei! Tu yang aku nak pergi,” ujar rakannya.
“yela,set tempat untuk aku ok, bila ye majlis tu,?”
“Rabu ni la, jangan lupa tau,”
Klik!
Hati Nuar meronta untuk membawa Huda, namun apakan daya, dia sudah lama tidak menghubungi kekasih hatinya itu. ‘tak mengapalah,aku pergi seorang sahaja’. Detik hati kecilnya.

********************************************************************************

Tiba hari majlis yang telah dijanjikan. Kesemua ahli-ahli,presiden turut serta dalam majlis tersebut. Nuar mencari kelibat rakannya untuk mencari tempat duduknya.
“wei! Kau dekat mana?”
“aku dekat meja depan ni la, kau kan marshall,kena la duduk depan, permintaan seseorang tau, eh! Kau tahu tak penyanyi ni kan ada pakwe dalam kelab-kelab ni tau, dengar cerita dah lama tak jumpa pakwe dia,” jelas rakannya.
“penyanyi? Siapa?”
“mana lah aku tahu la wei! Kau ni sikit agaklah, asal kau tak bawa Huda, dah putus ke apa korang ni?”
“putus? Belum la wei! Dia sibuk sahaja,”
Majlis telah dimulakan dengan ucapan dari pengerusi majlis yang merupakan presiden kelab permotoran di Malaysia. Acara makan malam ini disambut meriah oleh ahli-ahli yang lain. Mata Nuar agak cemburu dengan pasangan-pasangan yang berada disekelilingnya. ‘kan bagus kalau Huda ada,tengah buat apa lah dia sekarang kan?’ detik hati kecil Nuar.
Acara yang dinantikan oleh semua ahli adalah nyanyian dari salah seorang ahli dalam sesebuah kelab. Kemunculan gadis tersebut tidak menarik minat Nuar untuk melihat persembahan tersebut. Gadis tersebut mengenakan baju kurung moden berwarna merah,tudung dipadankan dengan warna bajunya, kasut kelihatan agak tinggi telah menarik minat segelintir ahli-ahli disitu. Gadis itu memakai topeng untuk menutup matanya agar tidak dikenali oleh sesiapan pun. Nyanyian telah dimulakan dengan petikan gitar dari seseorang.
Slide show di belakang gadis itu telah melihatkan gambar-gambar semua pasangan yang ada pada malam itu. Namun, sesuatu yang tidak dijangka berlaku. Mata Nuar tertacap pada gambarnya bersama Huda yang begitu romantic sekali. Berlinang airmata Nuar apabila melihat gambar tersebut beserta nyanyian yang dinyanyikan oleh gadis tersebut.

Sampainya hatimu…
Buatku tertunggu-tunggu..
Kerana kau sayang,….tidur malam tak menentu..
Rindu merindu..selama ini…
Ku takut kan menjadi kenangan….
Aku menanggis sayang…
Bila kau tiada..
Tak sanggup rasanya aku..
Berjauhan darimu..resah hatiku..
Jangan menanggis sayang..
Ku seperti dulu..
Rinduku hanya padamu..
Cinatku hanya untukmu buat selamanya..
Kalau padi kata padi..
Tidak aku tertampi-tampi..
Kalau benci kata benci…
Tidak aku.. nanti terus menanti….
Berjanjilah sayang….
Hanya aku dihatimu….
Kerana ku dah berjanji…
Hanya kau …….di hati

Gadis itu terlihat kelibat Nuar dimeja makan dan terlihat Nuar mengesat airmatanya,gadis itu terus pergi menghadap Nuar di meja tersebut. Sesampai di meja tersebut, Nuar terkejut dengan kehadiran gadis tersebut. Rangkap terakhir gadis itu mengucapkan terhadap Nuar sambil membuka topeng mukanya.

Hanya kau!!!!…dihati!

Nuar terkejut apabila melihat gadis tersebut membuka topengnya dan mendapati bahawa gadis itu adalah kekasih hatinya yang sekian lama amat merindui gadis tersebut.
“baby!” jerit Nuar
“ye, baby hubby,kenapa menanggis ni sayang?” soal Huda sambil mengelapkan airmata Nuar.
Semua ahli melihat drama sebabak tersebut. Tidak kurang, ada juga yang terharu dengan pasangan tersebut.
“hubby rindu sangat dengan baby,maafkan hubby sebab biarkan baby seorang-seorang dekat sana,” sebak Nuar
“iye,baby tahu sayang, baby yakin hubby datang malam ni,tu pun sebab kawan hubby yang aturkan,dia yang paksa hubby datang sebab baby nyanyi untuk hubby malam ni,”
“sampai hati baby buat hubby kan,”
“eh,tak lah! Baby nak jumpa hubby,sanggup tau dari jauh baby datang, dengan pakai macam ni,dengan kasut tinggi macam ni,ingat senang ke,?”
“hubby rindu baby! Jangan tinggalkan hubby ye sayang,” sebak Nuar sambil memeluk Huda di hadapan rakan-rakannya. Dia tidak peduli dengan pandangan rakan yang lain asalkan Nuar dapat berjumpa dengan kekasih hatinya.

“ iye.. baby takkan tinggalkan hubby ok sayang, baby rindu hubby juga”
Tepukan dari rakan yang lain telah menceriakan Nuar pada malam itu. Nuar juga berjanji tidak akan meninggalkan Huda. Walau rebut badai yang datang,Nuar tetap akan bersama Huda hingga ke akhir hayat. Kehidupan mereka ceria tanpa ada gangguan dari mana-mana pihak. Dan akhirnya,mereka bahagia dengan cinta sejati mereka.

                                           TAMAT~~~