Tuesday, 26 March 2013

SEPANG FORMULA 1 CIRCUIT WITH OH! 135 LC CLUB

   



Assalamualaikum...Terima Kasih diucapkan kepada semua yang membeli tiket F1.Kepada yang follow ke event Ride to F1,disini detail untuk anda.

Date:: 24hb Mac 2013/AHAD
From Federal Highway-
-Exit tol nilai,Ada traffic light amek kanan,Anda akan jumpa SHELL di sebelah kiri anda.Tunggu di situ.
-Meetpoint pada jam 0830 pagi.

From Shah Alam-
-Ikot Elite exit Klia,Masuk susur kiri ke LCCT,Roundbout jam 12,Tunggu di tepi jalan selepas roundbout.
-Meetpoint pada jam 0900 pagi.

Jika ada apa2 masalah sila hubungi saya di talian Aniel helpline-012-2749136 =D

                                                                                        · March 22 at 12:14pm near Kuala Lumpur 


Guys !! hahaha.. buat apa tuh?? haha.. cam biasa.. bella ada story baru tuk followers bella.. baru-baru ni...22 march 2013.. Admin OH! 135 LC club bella ada post something tau dekat channel kami.. tu.. cer tengok kat atas ni ... bella dah siap2 taip dah.. Actually .. masa ni.. abam Aniel bella ni..dah post dah.. untuk semua crew2 yang nak pergi ke Sepang .. 

Salah seorang crew memberitahu bella sebanyak 25 biji motosikal yang mengikuti ride kali ni.. amboii.. meriah laa korang kan? aku gak dok umah..hahhaa... JOM! kita tengok telatah dan kerenah dekat litar SEPANG.... heheh.. kereta semua berdesup..!!


FUHH!!

AWESOME !!

CUN JUGA..!

WOWW!!

WOWWW!!


PANAS KE CIK2 ABANG?
POSING HABIS LAA TUH..



ONCE OH! FOREVER OH! YEAAHH!

OK laa.. thats all untuk hari ni.. next time.. bella akan share something new pulakk ok.. HAVE A NICE DAY GUYS.. !! MMUUAAHHH!

Sunday, 24 March 2013

RIDE TO CUTE LADIES AUTOSHOW (GATHERING)

  



Hai3... !! buat apa? relax? tidur? ok yang tengah tidur.. biarkan.. bagi dorang rest.. mana tahu esok dorang nak hang out kan? ok3..yang tak tidur tuh.. jom bella nak berceloteh tentang entry baru.. sorry ok.. dah lama tak update.. sebab sibukk.. sekarang.. jari-jemari tengah gatal nak taip entry and miang nak touch keyboard lappy bella ni.. ok3.. JOM !!

Pada 07 March 2013 satu event telah dibuat dan telah dianjurkan oleh Kementerian Belia dan Sukan.. jadi.. OH! Yamaha 135 LC Club telah dijemput untuk memeriahkan lagi event tersebut yang dibuat di Putrajaya... beriban orang yang datang masa tu.. Jadi.. Club OH! telah membuat susunan dan aturan ride untuk kesana dengan penuh dengan teliti dan tersusun agar perjalanan mudah dan lancar. Memang tidak dinafikan acara tersebut mendapat liputan yang meluas di seluruh Malaysia. Malahan,acara tersebut merupakan acara yang terbesar dalam sejarah Kementerian Belia dan Sukan yang juga dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia kita sendiri.. .Jom! bella ada sediakan aturan acara dan perjalanan Club OH! untuk ke sana..!





DATE:: 17/3/2013,SUNDAY
PLACE:: PUTRAJAYA
TIME: 7.00 PAGI
RVP:: Petronas Puchong Gateway.

Kita akan berkonvoi ke Putrajaya bersama group2 Bikers yang lain.

ATURCARA PROGRAM CUTE LADIES AUTOSHOW 2013

AHAD, 17 MAC 2013


Masa Aktiviti

07:30 pg - Persiapan Konvoi (Kereta & Motor) di Petronas Puchong Gate
08:00 pg - Pergerakan konvoi bermula ke KBS
08:30 pg - Ketibaan Konvoi Kereta & Motor di KBS
- Autoshow Kereta & Motor bermula

12:00 tgh - Ketibaan YB Menteri Belia dan Sukan Malaysia.
- YB Menteri dan VIP menyaksikan acara :
1) Demo Drift
2) Split Fire & Fame Fire Aksi Stunt
3) Aksi Stunt
4) Free Style Xtreme
5) Audio Video Blasting
6) Gerai Pameran Cute Ladies


01:30 ptg - Makan tengahari.

03:00 ptg - Tamat.

*Tema Baju warna ungu...xkesah penuh atau sikit yang penting ada ungu.

Konvoi akan bermula jam 7.30 pagi...Pastikan anda smpai sebelum 7.30 pagi


JOM !! Tengok gelagat dorang jom.. 

PENAT KE CIK2 ABANG ??

MASING-MASING... HEHEHE



WOWWW!! JENTERA2 RIDER OH!

WOWW!! AWESOME !


PLAT M ...! STAND FOR MALACCA LAA.. 

BUSY3..


CUN MAAA.. !!

AMBOII!!

MASING2 TUNJUK JENTERA MEYHH!!

Ok laa guys! sampai sini sahaja share2 kita.. next time bella share lagi..ok dear.. gud nitez morning.. ^_^v

Monday, 18 March 2013

SEDIH !!

  



Hai guys !! hahahaha.. buat apa?? baru balik dari sekolah?? hehehe.. its ok.. belajar kan?? ermm.. by the way.. sambil2..salin baju tuh..jom baca entry bella kali nie.. kejadian pada waktu tengah hari..

kerja rumah dah siap..sapu sampah..mop lantai...apa lagi? dapur?? settle dah... semua complete.. check handphone.. nothing ! whatsapp..ok clear... dah create group baru..ok find.. settle kat situ.. ermm.. aikk.. ada call dari mr.jeles..emm.. apehal laa kau nak ni sayang...

"assalammualaikum D"
"(takbole jawab laa..dalam bilik air) ...ye"
"buat apa?"
"tak ada buat apa..kenapa?"
"nak bagithu ni.. sabtu ni..B x leh nak hantar D g stesen..B kan ada assignment tuk oral..sorry.. :( "
"oo..its ok..tak pelahh.."
"sorry..kalau boleh elak..memang B elak.. tapi ni untuk assignment"
"ehh...xpelah..ok laa..ada kerja..." 

klik ! 

emm..sedih hati aku weeyhh...uwargghh!! kenapa? mengapa?? errghh!! ermm..bila fikir balik..tak apa laa..tak kisah pun.. sebab aku pun student juga..penuh dengan assignment..so.. ^^ .. chill bella... hahaha.. tak apalah sayang..aku tak kisah pun..janji kau happy..kau tak abaikan pelajaran kau ok gemukk !! 

bermulalah sesi aku nak memujuk hati kau yang tengah duka kan?? tak apa..aku faham kau laa.. tak kisah pun.. ^_^ .. chill ok .. ^_^


                                                                                       KIRIN <3

Sunday, 17 March 2013

LAMA TELAH AKU IMPIKAN

  


Haii... hahaha.. sorry guys!dah bersarang dah blog bella nie hah..maklumlaa.. dah lama tak update..sebab sibuk dengan final exam.. and now! bella dah habis dah final..so..hadap laa balik blog bella ni .. ^_^... Jom.. bella nak cerita satu story yang lucu jugak laa..tapi manis..

Tepat jam 12.45 tgh malam.. uuu..ngantuk laa beb! nak tidur.. puas study..hadap exam lagi kan.. hmm.. hadap fone.. hmm..bosan! instagram?? nothing..facebook... emm.. notify cam biasa.. apalagi..boomm!! tido.. tetiba... lagu one more night berkumandang dekant fone aku..ishh.. nombor baru.. who's that pokemon?? erghh!! aku nak tido laa.. sapa lakk tepon aku waktu cam nie.. ok find! malas nak angkat lakk..ehh tapi kalau tak angkat..takut ada emergency case lakk.. ok jawab..

"hello assalammualaikum..sapa nie"
"waalaikumsalam..tak kenal ke?'

erkk..sapa errkk?? awat suara kau comel sangat nie??

"sape erkk?"
"kirin laa..."
"kirin mana?"
"la..kan saya ada whatsapp awak..lupa?"
"ooo.kenal2.. sorry laa..tak save pun nombor awak"
"alaa..asal tak save?"
"hee,,lupa laa ni..tapi nombor awak ada"

blahh3... dah borak sampai berjam2... ok find! suara kau aku suka dengar..awk kiut sangat.. hahaha.. ok laa.. start dari hari tu.. kitorang kenal macam biasa..rapat dan rapat... and..satu malam yang tak sangka..

"awak buat apa?"
"baring aje.. baru habis exam kan..penat laa..hahaa"
"awak2..boleh tak awak jadi ttm saya?"
"ttm?? teman tapi mesra?"
"yuplaa..kenapa?"
"tapi kenapa yup?"
"emm.. takkan lah kat kolej awak tak ada yang sudi?"
"ada memang ada..tapi.. dorang kawan saya"
"ok lahh.. haha..awak2.. boleh aje ya"
"serius?"
"yupla..takkan main2 lak?"

borak punya borak.. .. tiba2..satu perasaan halus muncul dalam hati aku..aneh ya perasaan ini?? hmm... take care dia.. cara dia layan.. emm..not bad.. pandai kau ye jaga hati aku... balik je ke kampung.. kitorang berjumpa... woww!! manis nya kau cik jeles.. you know what..tahu tak kenapa aku panggil dia cam tuh..ya allah! cemburu yang amat... kitorang lepak..keluar..jalan2.. emm.. seronok.. pembawakan diri dia ke negeri orang.. mematang kau laa.. even kau datang negeri aku tuk belajar..tapi cara kau amat berbeza... and satu yang aku sentap.... oh god! muda.. bawah aku... tapi...

kalau ikutkan..aku taknak dah terlibat dengan budak bawah umur aku.,.tapi,,aku tak tahu lahh,,, macam mana aku bole sangkut dengan kau wahai cik.jeles.. hahaha.. tapi tak apalahh..aku cubakan diri aku untuk terlibat sekali lagi.. ^_^ ... 

kau dah masuk dalam hati aku..senang2 nak keluar?? mana boleh kuar cam tuh je sayang.. aku dah sayang kau laa cik.jeles.... janji kau kenal aku macam mana ok sayang.. ^_^ .. love you hubby.. ;) 

thats all for today.. i hope you enjoy it.. and have fun with you life..

                                                                          MUHAMMAD SYAKIRIN ZAHARUDDIN
                                                                       LOVE  YOU SAYANG.. ^_^



Monday, 11 March 2013

AKU PLAYGIRL???

  


Hai3..selamat malam semua ! buat apa?? study? baguusssss !! lepak ? kurangkan.... hahahha... ok3... bella tahu ada rakan2 bella nie tengah duk termenung.. duk ber'sms' dengan buah hati kan?? ok laaa.. sambil tu.. jom ikut bella mengembara... cewaahh !! aku ni pengembara ke?? hahha.. adalah tokoh2 nya tuh.. hahaha...

ok then.. memang tak dinafikan bella memang ramai kawan lelaki berbanding.. because of what.. sebab bella tahu..dorang punya pemikiran jauh lebih lagi .. tak percaya? try laa bergaul dengan dorang.. gilaa tak hebat.. hahha.. aku pun dah macam lelaki lakk.. hahaa.. actually.. sejak bella sekolah rendah lagi bella memang berkawan dengan lelaki..sampai sekarang..tapi tak bermakna bella MURAH..hamboii.. mulut korang.. aku cili kang...satu hape pun tak dapat tau !!

ok2.. bella bagitahu something laa kan.. sebab apa bella berkawan dengan lelaki..


* nak tahu apa yang laki nak dengan orang bernama perempuan
*kenapa kebanyakkan lelaki suka permainkan perasaan kaum hawa
*apa lelaki akan buat kalau perempuan dah ter.......
*apa ciri2 perempuan idaman...


macam2 persoalan yang bermain kat fikiran bella.. seronok berkawan dengan lelaki.. ada yang cakap.. bella ni.. giler lelaki.. ehh..helloo!! korang ingat aku ni tergedik2 cam korang ke... shopper holic bagai... yukkss!! even aku perempuan pun...euuwww!! tengoklaa korang macam mana..sikit2 nak touching bagai.... huh.... cepat sangat korang sentap.. dah berapa ramai aku jumpa perempuan tergedik cam tikus.. ingat aku suka ke?? huh.. sorry laa sis..aku cakap lepas aja dalam ni kan.. lagipun dah ramai aku jumpa kan.. bak  kata someone.. den dok nengok je nie... hahaha.. 

tapi..kalau bab bercinta...belaa setia..penyayang..ramai kawan lelaki bella cakap..bella ni peramah..senang diajak runding..dibawa berbincang... ^_^ .. bella tak nafikan..ada yang sedang perhatikan bella... huhuhu.. perhati untuk apa?? ayak aku naik....... sikit agak bro.. ramah2 aku..tak ada cam tuh ok... kalau korang fikir aku cam tuh..silap besar laa weyhh..korang tak kenal aku cam mana..tetiba nak nilai aku cam tuh.. memang mintak helmet aku letak kat muka kau laa kan.. hahaha.. jahat2!!

ok laa.. thats all for to day.. have a nice day.. ^_^ 

Tuesday, 5 March 2013

CEPATLAH HABIS EXAM !!!



Bilaku tiada terbuktilah.. betapa aku..mulia..disisimu..... sejarah mungkin berulang ....


Lagu di telinga memberi aku idea untuk menaip entry untuk kali ini.. kesunyian di ruang kamar tidurku.. telah memanggil aku untuk terus berkongsi cerita...

hikhikhik.. olla guys! tidur dah?? ni mesti ada yang tengah study ye tak? tak apa.. teruskan study ok.. jangan ketinggalan ok.. actually .. sekarang ni musim final exam... erghhh!! nak kata tension tu tak adalah sangat kan.. you know what.. kali ini .. bella betul2 tenang.. study pun.. masuk je.. alhamdulillah... even ada keserabutan disitu... keserabutan?? kenapa bella?? hahhaa.. biasalah masalah sekeliling kan.. memang macam tu laa.. actually bella dapat atasi benda tu.. bagi bella benda tu simple je.. cuma.. kena percaya pada diri kita sendiri.. ^_^ 

kejadian pada pagi tadi......

uwargghh!! jam pukul 10 pagi.. maklum lah.. topup tido.. hahha.. jahanam! anak sapa laa.. ok laa.. perkara pertama aku ingat.. aku cuba ingat apa yang aku hafal.. hehhe... mata lelap pun bole hafal?? pun bolee.. hahah.. ok dah dapat..! ok stop kat situ.. capai handphone... emm.. bukak twitter.. hikhik.. kawan2 dekat twitter update macam2.. tak pelaa.. aku retweet sikit... 

bukak facebook lakk.. emm.. apa yang menarik.. ada 10 notification... oklaa.. check punya check.. ok done! bukak part news feed... jeng..jeng..jeng.. aikk..macam aku kenal muka budak laki ni.. aikk.. ada 2 keping picture dia masukkan.. hurmm.. berdua.. tengok2.. aikk.. baru 4 minit lalu masukkan.. satu picture dekat.. satu picture tangan laki tu di pinggan perempuan tu.. hurmm... 

stalker wall dia.. woww..! ada komen..antaranya :

"woww! dah ada awek.. semoga kekal.. kawin jangan lupa jemput"
"ehh.. sweetnya korang"

ok stop ! ade hampir 10 liker kat picture tuh.. ok find ! aku taknak like picture kau ! huh! patutlaa lama tak whatsapp aku.. rupanya.. hurmm.. ok tak apa.. aku ingat kau marah aku.. rupanya ini habit kau.. hurmm.. nasib kau bukan pakwe aku.. kalau tak.. jahanam muka kau.. huh! pagi2 buta dah bagi aku termenung.. aku punya risau dekat kau... ok find ! aku tak cari kau.. kau tak cari aku.. 

then.. aku stalk fb perempuan tuh.. ok find ! sama tinggi .. oopsss! lupa.. sport buddies macam kau bila petik jari.. berderet perempuan belakang kau kan! aku tau .. semua yang kau cakap dekat aku.. palsu tau ! aku tahu.. aku kenal laki.. aku tau..mulut kau tuh kalau sebut perkataan "sayang" pada aku.. bersebab.. huh! .. lelaki ! nak cakap semua sama.. memang laa sama.. dah nama pun lelaki.. tapi perangai.. mengalahkan..huh! 

nasib aku tak letak harapan dekat kau.. tak sayang kau sangat.. ehh..senang citer baik kau bukan pakwe aku laa weyhh! huh! kalau betul kau kat pulau pinang.. kau tak yah balik.. kalau kau balik.. kau cari aku.. entah apa alasan bangang kau bagi kat aku... kecik besar je aku tengok kau ni.. ehhh!! sakit pulak hati kita ni.. 

ok stop citer pasal kau ! fed up lakk tetiba.. yang penting.. aku harap kau bahagia dengan sidia.. budak volley cam kau.. bagi 10 perempuan cun pun... 10 tu semua kau nak kan? hah.. layankan aja.. 

Now! aku cuma nak jadi mrs.lonely.. dah 3 bulan aku pegang tittle tu.. harap2.. aku just berkawan je sekarang.. tak mau fikir bab cintan2 bagai.. aku dah letih laa..dah penat laa dengan semua ni.. 

habis exam.. balik melaka.. bertapa kat melaka.. biar aku senyap kat sana.. tenang kan diri.. jumpa..lepak dengan crush lagi baikk.. ooppss!! crush?? ye3.. crush.. sejak zaman sekolah lagi kan? masing2 suka sama suka.. cuma tak tercakap aja.. 


tu dia!! yang pakai baju kemeja merah.. yesszaaaa!! si dia.. hahah.. jahat2.. sorry dear.. saya cilok picture nie.. hmm.. kitorang satu negeri..satu kampung.. yang ni yang mama aku dok sebut nama dia depan aku.. bila aku sebut je nama dia.. mula laa mama aku nak amik tahu.. alahai.. first time mak aku suka.. alhamdulillah... thanx a lot mama.. ada jodoh kami.. adalah...doakan ye mama... ^_^ 

ok.. so.. at the end.. aku suka dia sejak sekolah.. paling best...dia suka stalk aku sejak dari sekolah..ok find ! kau memang nak kena.. hahaha... ada rezeki kita jumpa ye sayang... cewaahh... ok lastly.. now.. bella dah ok dah.. bella dah tenang.. alhamdulillah.. syukur... ALLAH tunjukkan kebenarannya.. alhamdulillah jugak bella tak nanggis! yeaayy!! kejayaan pada mata aku.. so now.. time too sleep dear.. i hope u guys have fun..ok.. bubye!! 

Sunday, 3 March 2013

2 HARI DI MELAKA



Hai u alls !! tengah buat apa?? hehehe.. dating?? ceitt! mentang2 ada buah hati kan?? date je manjang kan?? kihkihkih... by the way.. hope you guys happy forever and ever laa sayang.. heheh.. ok stop cerita pasal buah2 hati semua bagai ni.. NOW! jom kita nak share something neh.. heheh... emm.. bella baru je balik dari melaka kan.. heheh.. mestilahh.. kampung bella kan.. hehe... bella dengan family .. kitorang jalan2 .. hahaha.. sempena.. bella dapat voucher rm250 tuh.. before that thanks too Prime Minister.. so now.. !

tiba aja kat rumah... "mak! jom jalan kat bandar..ngehhh3!! dapat duit ni mak.." hahha.. hampeh punya anak.. hahhaa.. ok laa.. kitorang gerak lepas zohor.. bella drive dari petang membawak ke malam.. pastu sambung keesokkannya pulakk.. hahah.. kematu kaki bella.. tekan clucth..minyak..break.. ceewaahh!! bella dah habis P ok... :P .. jangan pandang ku tak ada buah pinggang k.. hahha.. 



kan?? nampak dah signboard melaka sentral nye..sempat lagi bella capture.. masa ni tengah traffic light.. tu yang snap!! 


hah... dah sampau dah dekat AEON JAYA JUSCO MELAKA...  parking nun belakang.. hahah.. masa ni.. nak cari parking.. mak aiihh!! susah sangat... sesak.. ! nasiblaa tak ada pelanggaran disitu ye.. biasalah.. bella kan dah pro.. ceewaahh!! hahah.. bangga kejap je pun.. bukan selalu.. hahha...

kitorang pun menyelinap masuk dalam JAYA JUSCO ni.. apa lagi... tempat pertama.. POPULAR BOOKSTORE laa.. hahaha.. masa ni.. bella masuk.. tak ramai orang...bila duk dalam 10 minit.. ouuchh!! ramai nye yang membeli-belah disini.. hehhe.. semua student.. guna voucher katakan.. bella baru spend rm150... hehehe... 



Thats my book... ehh ada pen.. yup laa.. tak cukup lagi rm1.. tu yang tambah pena... hahaha.. belum baca pun lagi.. dok terperap dalam bilik bella.. dah habis exam.. zuuppp!! itulah dia.. spend dengan novel lakk.. hahha.. dah siap borong... balik rumah cam biasa la.. keesokkannya.. "mak lapar.. makan jom" hahha






kitorang pergi ikan bakar umbai laa.. apa lagi.. hahah.. dah lama tak makan.. lama ke?? heheh.. kitorang punya menu.. sotong goreng tepung..ketam masak blackpaper(kegemaran) and the last one is a ikan siakap masak sweet sour.. hehhe..

NYUMMY6!! .. thanx a lot mum.. hehehe.... selit satu story.. mr.noty?? entah.. senyap sahaja.. marah kat bella kot.. yelaa.. actually ari sabtu dia ngadu.. kaki bengkak.. dia suruh bella jaga and then nak jumpa bella.. bella kat melaka.. tu yang tarik muka sampai sekarang.. call tak berjawab.. whatsapp tak balas.. eerrghh!! nasib laa kau bukan pakwe aku.. kalau tak.. aku picit2 hidung comey kau tuh sengal !! erghh!! tapi.. :( .. bella dah sayang dia.. dia ada mention

 " saya ada awak je.
. saya nakal dengan awak je..
 nak nakal dengan siapa..awak tak ada..
saya sayang awak juga

hewhewhew...ooppss!! hati.. jangan kau ulangi kesilapan dulu.. uwargghh!! mana kau cik noty.. erghh! geram dengan kau tahu tak?? hati aku diduga... erghh!! geram dengan kau tahu tak.. asyik ingat volley je.. kaki bengkak.. buat masalah pulakk.. eeee !! aku tarik pipi kau baru tahu..hilang sebelah nanti..  anyway.. aku tetap sayang kau ok mr.noty.. :) ... aku tahu kau perlukan masa untuk hilangkan bad mood kau yang macam sengal tu ok.. make sure kau happy bila kau whatsapp aku.. tak happy..siap kau !! sayang awak.. !! ^_^