Wednesday, 26 September 2012

KEGEMBIRAAN DALAM DUGAAN

    


Selamat malam semua.. apa khabar semua?? ada sihat tak?? kalau yang tak sihat tu...cepat2 makan ubat ok... ^_^ ... hisshh.. ari ni bella penat sangat kan sebab petang tadi balik dari mandi air terjun... muahaha... seronok laa!! heheh.. pergi dengan classmate... bawak lakk buah hati dia kan... yang bella gie bawak Khai... muahaha... hamek dia.. kesejukan dia dalam kolam tuh.... muehehe.... 
 
ok.. entri bella agak mengerikan kot... yelaa.. syok2 tengah layan keseronokkan kan.. dapat lakk satu kata2 hikmah dari seseorang.... fuyooo!! TERSENTAP tuhh!! fuhh.. bella cuma bole bersabar.... sabar separuh dari iman.... ^_^ .. yang bella boleh buat.. bersabar.. tahan telinga... tahan tahap kemarahan.. lau ikutkan nak angin tadi.. tapi.. bella bukan cam tuh laa.. apa yang bole buat.. bella sabar jer.... biar lahh orang nak pijak kepala bella ke.. kutuk,maki,ngumpat..apa lagi???? bella tak kisah pun semua tuh.. asalkan bella tahu sapa diri bella... asalkan bella sedar sape diri bella... mak and abah dah didik bella jadi anak yang baik.. anak yang dengar kata.. anak yang tahu asal usul... :') .. bella sedar semua tuh... even orang wat bella macam2... tapi bella masih boleh tersenyum.,,,,ketawa,,,,,bergurau... 
 
mesti korang bella ni lembut sangat kan?? nak wat cam ne.. dah macam nie perangai bella... dah macam nie sikap bella..... nak wat cam ne?? dah laa bella tak reti nak marah orang.. tak reti nak maki hamun orang... bella terima je apa orang nak cakap...janji dorang hepy kan??? muehehe... ^_^
 
Ok.. berbalik pada cerita pasal Khai tadi kan... sekarang hepy laa kan.. tak tahu laa akan datang... hisshh.. KALAU boleh laa... KALAU Dizinkan ALLAH... biarlah hubungan bella dengan dia kekal hingga ke akhirnyaa... ceewaaahhh!! Maksud bella.. tak de laa putus di tengah jalan.. kalau putus.... mungkin.. bella belum cukup terbaikk buat Khai.... Anyway.. sayang dia ketad2 laa !! muehehhe
 
 
SAYANG KAMU LEBIH LAA ^_^   


Ok laa.. sampai di sini sahaja entri bella.. nanti kalau ada yang baru lagi.. bella share dengan korang ok.. oooo ye... GOOD LUCK pada yang nak hadapi EXAM k... chaiyokkkk3!!
 
                                                                                        lots of LOVE
                                                                                                      KHAIRUL ANNUAR               

Tuesday, 18 September 2012

AKU SAYANG KAU

    

Dalam dunia serba moden dan berteknologi tinggi.... manusia memerlukan juga sesuatu yang lain dari dunia sekarang ini..... tidak mustahil dunia sekarang mengejar kemewahan di duniawi...... ^_^ .. kita lupa bahawa manusia juga memerlukan cinta,kasih sayang yang dapat menenangkan jiwa dari arus keserabutan duniawi...
 
Seperti aku.. bella... juga memerlukan cinta dan kasih sayang untuk memenuhi hajat di hati.. seperti aku juga memerlukan seseorang yang selalu ada di sisi aku... seseorang yang sentiasa disisi aku andai aku ada masalah... tekanan semasa belajar.... :(
 
Berkenalan dengan seseorang jejaka yang mempunyai pengalaman hidup yang serba mencabar.. membuatkan aku ingin terus mengenali si dia dengan lebih rapat lagi... muahaha.. usia perkenalan mencecah seminggu membuatkan aku terus-terusan menyintai dan menyayangi dia seadanya.... selama perkenalan itu juga.. bermacam dugaan dan ujian yang menimpa aku....adakalanya aku dah tak sanggup untuk menghadapi rintangan yang aku sedang hadapi... bermacam permasalahan yang aku alami sepanjang perkenalan aku dengan sidia... :'( ..... 

Tapi.. aku kuatkan semangat.. aku cuba untuk terus bersabar dengan masalah,dugaan yang datang kepada aku.. adakalanya.. aku ingin lari jauh dari dunia sebenar... seolah2 aku tak sebati dalam duniawi ini... aku cuba untuk melupakannya...namun.. sia2.... aku tak boleh melupakan sidia dengan mudah.... :'( ,, YA ALLAH... kenapa dengan diri aku ni?? apa silap aku?? apa salah aku sehingga KAU hujani aku dengan pelbagai dugaan .. :'( .. aku tak mampu.... :'( .... setiap saat.. aku mengingati si dia.. ya3... jodoh di tangan TUHAN ... tapi hati dan perasaan ALLAH sendiri yang mengetahui.... tanpa doa... kita tak akan dapat memiliki hati si dia... tanpa doa.. ALLAH juga tidak mengetahui siapakah orang yang amat kita sayang.... USAHA untuk terus berdoa agar kau menjadi hak aku... :'(

Maafkan aku KHAIRUL ANNUAR... kau sudah sebati dalam diri aku..,kau juga mengetahui di sebalik isi hati aku...kau juga mengetahui apa yang tersirat di dalam hati aku.. kau juga mengetahui apa yang tersurat di dalam hati dan perasaan aku terhadap kau... :') ... aku akan cuba untuk menjadi kuat untuk hadapi dugaan dan masalah yang datang dalam hidup ku... ku titipkan DOA buat kau.. agar kau tabah menghadapi ujian yang telah diturunkan untuk kau.. ALLAH yakin.. kau boleh hadapi dugaan ini..... 



Aku titipkan doa buat kau agar kau tabah.. agar kau ceria.. agar kau mampu tersenyum.. agar kau boleh hadapi dugaan yang mendatang.... PERCAYALAH... aku sentiasa ada untuk kau.. aku sentiasa ada di sisi kau andai kau memerlukan aku untuk meluahkan apa yang tersirat di dalam hati kau.,....apa yang terbuku di hati kau.. apa yang membuatkan kau berfikiran...apa yang membuatkan kau memerlukan aku... aku ada bersama kau.. aku ada dengan kau.. aku ada di dalam hati kau.. SETIAP MASA.... :') .... sebab... AKU MENYAYANGI KAU.. MENYINTAI KAU.. MERINDUI KAU DALAM DIAM...  :') .......

Saturday, 1 September 2012

MACAM2 KERENAH

   
Hai3.. selamat petang laa ye.. muehehehhe... amacam petang2 nie..ada baik tak? mesti baik2 laa kot.. lau tak.. cam ne bole baca blog bella kan??? muehehe.... so.. petang2 ni lau korang tak de keje kan?? meyhh dok depan lappy korang tuh.. jom baca entry bella kali ni mau?? MAU KAN JUGAK!! hahha... gurau2 laa.. 
 
k laa.. bella dapat someone yang baik laa kot.. ok laaa.. dalam diam dia usha ku dari jauh... muehehe.... borak punya borak.. aiyyaakkkk =,= .. dude laa pulakk.. uuwaargghh!! tak nak laaa... bukan apa....sebelum nie pun.. suami orang kan... pastu tunang orang.. pakwe orang.. yang ni dah tak de orang dah.. cukup2 laa idup aku ni weyhh... uuwwaarrgghhh!! ;'( ... buat masa sekarang.. cuma sorang je yang aku sayang laa.. sape lagi kan?? uwaargghh!! 
 
cukup2 laahh... macam2 kerenah laa zaman sekarang punya laki...syerraammm niehh!!
lau mak bella tahu.. mampuihhh den weyhh.. memang 44 hari..44 malam..44 siang laa dia berleter weyhh.. cukup laaa... ANIEL!!! tolon laa bella nie... muahahhaa... dye dengar ke weyhh???muehhehe.... .... aiiyaakk.. maybe bella ni mesra alam sangat laa kan?? mana tak nye.. tuh diri bella kan?? tak kan nak hipokrit lakk kan??? 
 
ok laa.. next time kite share lagi k.. ^_^ .. assignment bella dah siap tawuk!! weeee... AMINNN!!... sib baek dah siap ..lau tak.. susah nak lepak ke.. nak leka ke kan?? ok laa... nanti kite sambung ag k.. bubye.. ^_^
 
                                                           

MY LOVELY BROTHER

   
Hai3.... selamat malam semua.. muehehhe.. amacam?? ada baik x?? yang tak baik tuh.. cepat2 laa sembuh ye... kenapa?? sebab banyak sangat makan lemang ke?? muehehe... raya korang ok x?? GILER  x oke kan??? duit raya banyak lah yang korang kumpulkan??? sorry laa... dah lama tak update kat blog kesayangan bella nie... muehehe.. ok.. entry bella kali ni tentang abang kesayangan bella wowww.. muehehe..... asal??? dah tersenyum2 dah tuh.. nak berkenalan dengan jejaka ini?? jom3.. bole jer... 
 
 
 
 
oke laaa nama mamat dalam picture nie muhammad zikry laa... muehehe.. panggil jer zack.. hahaha.. kadang2 panggil dia SENGET!! memang senget pon kan...... dia baik..ok laa... interesting guys laa kan.. sebab,,,anything nak di cerita,di story, di umpat..sumela... bella akan borak dengan zack ni laaa..sampai laaaa rahsia sebesar alam pon.. poket bella nie..dah penuh dah dengan perangai dia... pe'el dia.. sikap dia...sifat dia... nak tahu ke?? tak yah nak tahu lebih2 k.. puk kang!! hahha...... tapi yang bella wat tertarik dengan mamat senget ni kn... setia wowww... hahha... sebab apa... dia lau bab bercinta.. giler hebat.... kadang2.. bella nak jer cari cam zack.. tapi tak jumpa laaa...maybe.. orang seperti ini.. hanya pada zack aje laaa ye... hmm.. kadang2 bella berangan.... "boleh x aku nak zack jadi milik aku?" ...woww..berani mati tol statement aku...hahahah... alaaa.. dalam diri dia..hati zack nie.. aku cuma adik dia jer laa... ^_^ ... so.. bella bataskan laa perhubungan tuh... ^_^
 
 
 
SAYANG KAU LAA SENGET!! ^_^....
 
 
picture nie bella suka sebaba..smart wowww... dia nie suka amek gambar orang..kira photographer laa kan... even dia ada masalah pun.. dia cari bella .. ok laa kan..... ^_^ .. dia ada tempat mengadu kan?? ^_^ ... bella on jer.. ade jer time tok zack nie.. bella pun tak tahu.. even sibuk cam ne pun..... bile kusut cam ne pun.. nampak jer fone "Zikry calling" oke.. find.. time tuk aku layan ko kan..?? mesti ade jer time tok dia.. bella pun tak tahu... hati kecik bella tetap ada satu perasaan halus tuk dia,,, tapi entahlaa... sebaya dengan bella jer.. tua bulan jer laa pon.. korang nie.. =,=
nak kenal?? boleh aje... sebelom nak kenal dengan zack.. kenal dengan bella dlu lah.. nak interview laa.. bella xnak abg kesayangan bella nie terseksa lagi... cukup2 laa tuh.. lau korang nak dia.. ikhlaskan hati.. terima dia apa adanya k... ^_^
Sampai sini sahajalah ye.,.. lau ada cerita baru.. bella share dengan kamu ya.. selamat malam... HAVE A NICE DAY GUYS!! ^_^