Wednesday, 30 May 2012

HURU-HARA WOOO!

 
hai2.. sorry laa you alls.. dah lama bella tak menghadap blog ni.. hehe.. biasalah.. tengah sibuk dengan tempat baru.. ^^ korang tahu tak sekarang bella dekat mana?? haha.. mana nak tahu sebab bella tak bagitahu kan?? bella kat SHAH ALAM... sambung belajar kat MANAGEMENT AND SCIENCE UNIVERSITY.. :) tu yang dah lama tak update blog.. 
 
Cuba korang bayangkan.. macam mana nak spend time dengan blog kalau satu minggu hari tu penuh dengan orientasi lagi.. atoii.. memang penat laa kan.. haha.. balik jer umah... bammmm!! tido... hahaha.. semalam.. bella daftar subjek.. heheh.. 
 
Balik jer umah..hahha.. apa lagi.. bamm!!! rumah sewa kt sini.. ok laa.. best sangat2.. huru-hara umah ni.. dikerjakan oleh kami... baru sehari kenal.. dah riuh.. hehehe.. :P

Sunday, 20 May 2012

CINTA JARAK JAUH??

 
   
Hai2 .... hmm.. cuaca baik laa hari ni kan?? udara pon nyaman... huhhh.. terbaik laa.. KUASA ALLAH kan?? ok.. hari ini bella nak share something berkenaan dengan cinta jarak jauh.. aikk.. korang pernah alami x?? kalau nak tahu..bella penah alami cinta jarak jauh ni tau..hahaha.. yelaa.. tak mustahil kan?? hahaha... betul! ... bella pernah alami situasi cam ni.. di mana bella di melaka.. yang si cewek di kajang...woooo.. hahah.. tak ada apa yang nak dibanggakan laa.. hubungan kami terputus jua.. :)
 
SEBAB?? CINTA JARAK JAUH nie memerlukan kejujuran,kesetiaan,kepercayaan yang tinggi terhadap pasangan.. itulah yang bella buat dalam perhubungan jarak jauh ni.. :) .. bukan senang nak hadapi cinta yang cam nie.. ingat senang ke?? susah weyhhh!! .. 
 
Macam2 persoalan akan bermain difikiran kita.. tak mustahil lah dengan sifat cemburu kita yang meluap-luap tuh kan?? huh.. lau perempuan.. cemburu dia.. mak aiihh.. kalah lelaki.. kadang2 ada jugak lelaki yang cemburu membuta jer kan?? masing2 ada sifat tersendiri... bukan senang nak kekalkan hubungan jarak jauh nie.. melainkan pasangan suami isteri je bole taw.. yang kita2 nie.. boleh ke?? tu semua bergantung pada nawaitu seseorang. 
 
Korang2 yang ada couple jauh2 tuh.. kene handle dengan betol oke.. lau ada masalah tu.. settle leklok tau.. jangan nak main pakai tuduh aje.. siasat dulu.. tak pun.. tanya leklok kat couple awak tu oke.. ingat! 
 

Saturday, 19 May 2012

KAWAN ATAU SAHABAT??

 
Hai.. dah lama tak masuk entry kan?? rindu laa kat blog nie... hehehe... actually kan.. ada sesuatu yang bermain di fikiran bella tau.. :) 
 
Pernah tak korunk mempunyai seorang kawan?? sahabat?? mesti ada bukan?? yelaa.. mana-mana korunk pergi mesti jumpa dengan kawan2 kan? tapi dalam situasi bella nie lain laa.. bella pun ada cam korunk.. ada kawan..ada sahabat.. cuma sejak kebelakangan ni.. bella teringat waktu zaman persekolahan dulu.. yela.. seronok taw ada ramai kawan2.. 

Tapi kan.. bila difikir balik.. kita ta perlu nak percaya sangat pada kawan2... semua nie berdasarkan pada pengalaman bella laa.. yela.. bella baik dengan dorunk.. dorunk pijak pale laa.. tikam belakang.. kadang2 bella sedih jugak.. yela..kawan2 kan..sanggup wat  kite cam tuh.. :) 

Cerita terbaru.. bella dapat tahu dorunk wat sesuatu dibelakang bella tanpa memberitahu pada bella.. :( .. kata sahabat?? maknanya.. dorunk bukan kawan bella dan juga bukan sahabat bella..

Sekarang pun bella dah ta call,mesej dorunk pon tak.. malas dan tak mahu terlibat dengan dorunk ag.. cukuplaa.. :)))
 

Saturday, 12 May 2012

REWIND 2011_PART 2

    
hai3... hahaha.. jumpa lagi kan.. ari tu.. bella ada tulis entry kan.. tentang bella and the geng gi PARLIME.?? ingat tak?? ingat kn.. ok.. jom kite sambung ok.. :) .. JOM IKUT!!
 
**************************************************************
 
sekarang kami berada dekat PARLIME.. apa lagi.. time untuk makan laa.. lapar kan..penat seharian kitorang menjelajah kat PARLIMEN tu.. hahha.. masing2 tunjuk muka lapar.. hahah... 
 
  masing2 gile kamera kawan2 bella nie.. :)
 
 Hah.. yang itu dari sekolah SMK DANG ANUM.. ala sebelah je dengan sekolah bella tau.. :) .. FORM 6 juga.. :)
 
 cuba tengok.... inilah tempat kitorang makan.. kat dalam PARLIMEN juga.. dengar cerita laa.. makanan kami di sponsor tau.. ADUN mana erk?? ala.. lupa laa kawan2.. sorry tau.. :(
 
 kawan2 saya laa.. cuba tengok.. hamboi.. happy nye.. aiiyaakk.. yang PENGAWAS tu kenapa masam je??? hahah.. :D

alamak.. muka bella gelap laa.. :( .. sebab hari2 berkawad,berjemur kat tengah panas.. :P
 
 
 cantik tak?? bella nampak je kolam ni.. apa lagi..keluarkn fone... klik!! haha.. cantik.. !!
 
kami bertiga pengawas sekolah..:)
 
 Lepas pergi PARLIMEN...kami menuju ke UKM BANGI pula.. yelaa.. nak ambil semangat kan.. ni dewan dorang laa.. :)
 
aikk.. baju dah bertukar?? yela.. masa ni.. on the way na balik dah.. :) .. apa lagi.. dorang berposing laa dalam bas.. gila kamera jugak kawan2 saya neh.. :)
 
sampai je rumah.. fuhh..penat!! walaupun duduk je dalam bas.. tapi satu kepuasan laa.. hahaha... 
 
**********************************************************
:).. semua tu dah jadi kenangan dah.. tu laa kisah dia.. ok tak?? yela.. dapat jalan2 dengan kawan2.. dpat juga tambah ilmu.. :).. ok.. :)
nanti bella share lagi citer yang lain pulak ok.. :) 
 
  

Friday, 11 May 2012

REWIND_2011

  
Hai..Hai..Hai.. sorry laa dah lama tak update blog.. sebab penat perah otak nak cari idea-idea baru untuk dikongsi dengan korang.. cuba tengok tajuk tu.. hahahah.. yela.. nak share dengan korang time bella umur 19 tahun.. masa tu ada di upper 6.. Jom... ikut tau!
 
*********************************************************
 
hahaha... hmm.. hari ni 31/3/2011 .. bella dengan kawan2 seangkatan kami ke KL tau.. yela.. nak pergi PARLIMEN.. tujuan adalah untuk mengetahui sedikit sebanyak tentang perjalanan semasa berada dalam parlimen...
 
cantik tak?? tu la parlimen..yang kitorang pergi.. :)
 
  kawan-kawan saya.. :) happy tau!
 
 menunggu makanan ke kawan2??.. hee
 
oke laa.. nanti kite sambung ok.. ade keje la.. heeheh.. ;)

Monday, 7 May 2012

OH! 135LC RIDE TO PSK BIKE FEST 2012 AT THE MINES

   
hye3.. sehat ta sume nye?? hahah.. ke ade yg keje ari nie?? oke laa.. truskn keje oke.. :) .. hope korunk hepy2 mnjalani khidupan oke.. :) .. oke.. NOW! aye na share something laa... sorry.. bru ari nie update tntg kelab OH! yg g THE MINES tuh.. k.. ta pew3.. pnat taw aye na cri pic2 nie.. last2 dpt laa kt SETIAUSAHA OH! .. kui3.. pnat3.. 
 
http://www.facebook.com/erierossi43?ref=ts
  
hah.. tu la  laman FB SETIAUSAHA OH! ..law na thu ape2 tntg OH! klik jer kt emel yg aye bg tuh oke.. ckunk kte tgk kegembiraan dorunk mse kt THE MINES..
 
hamboi2.. cun2 jer moto korunk kn?? :P
 
  hahaha.. tgk?? dorunk giler kamera taw..!!
 
 
hahaha.. amcm?? cer tgk dorunk.. hepy2 kn?? mstylaa.. cbb brada dlm stu komuniti yg telah dianggap sbagai sbuah kuarge yg sgt besar.. :))) so.. law korunk berminat.. klik jer link yg aye bg kt ats td tuh.. hah... tny jer kt dye..ape yg ptot kn?? okeengg.. :))...

Sunday, 6 May 2012

KONVOI OH! 135 LC KE SEGAMAT & LEDANG

    
hye3.. ellow3.. peace yo!! ^_~
hahaha.. amcm sehat?? ade ta yg g ane2 ari nie?? yela.. ari ahad kn..? msty ade yg g ngedate,,shopping,,jenjalan... kn?? oke3.. hope korunk hepy dgn aktiviti korunk pd ari nie k.. ;) .. da bpew ari aye ta update kt cnie.. ckunk.. aye na share something dgn kmoo3 sume.. hah.. cmlm kn.. 5/5/2012..kuarge OH! dpt jmputan ke mjlis pertunangan slh sowunk ahli OH! .. weeee... hepy2 meyhh.. haha.. so..dorunk g laa berkonvoi ke sana.. meriah2.. 
 
 hah.. yg pic nie.. KHAS GADIS OH! .. aiiyakk.. tggu sape?? :P
 
 errkk?? awat nie?? da knyang ke mkn2?? kih3..
 
 hamboi2.. bkn maen hepy ag kowunk yer?? kui3.. ~~
 
 hamboi3.. giler kamera tol korunk kn?? ~~ heehehe..
 
 hahaha..cer tgk pic nie?? superb meyhh!! ni laa crew OH! .. berkonvoi nie.. ngee~~
 
 hepy2 dorunk nie kn3?? hehehe.. actually..aye ta ikot pon dorunk nie.. aye ade hal ckit laa..so ta pat laa na join dorunk..cdey meyh.. hewhewhew.. :( .. maybe next time aye ade.. INSYAALLAH~~
 
 hah.. yg kai helmet KHI wane itam tuh.. tu laa ACU.. hah..dye laa admin bg KHAS GADIS OH! 135 LC taw.. tgk tuhh.. hamboii.. engt kite ta nmpak dye mnjeling kt lens camera tuhh.. kui4.. (cun taw!!)

hah.. mse nie dorunk kt GUNUNG LEDANG laa.. hah..mndi-manda kn.. pssttt3.. nsib baek ta de yg lmas.. kih4..
 
 
 
okennngg.. :)) cmpai di sini sje yee.. next time law ade lg.. t aye share laa dgn korunk..okee.. ;)))

p/s..: na join?? ape lg.. sediakn RM20.. jom bersama OH! 135 LC FANS CLUB... HEPY TAW!!

Thursday, 3 May 2012

! CINTA VS SUKA !


Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang.
Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.

Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga.
Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku.
Jikalau kita melihat mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.


Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata
Di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja.

Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu.
Di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar.

Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta.
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka.

Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis.
Bila orang yang kita suka menangis, kita akan membuat dia gembira.

Perasaan cinta bermula dari kata.
Perasaan suka bermula dari telinga.

CERITA CINTA :)

 
HAYATI~
 
Saya suka tengok body awek saya . Cantik betol. Sungguh
 sekadar renungan


Saya suka tengok jari awek saya.
Cantik betul... Sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...
Tapi takut nanti jari kitorang tidak boleh tolong each other

Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa…
Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jealous orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka.....

Di suatu hari yang giler forever..
 Saya suka tengok body awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekung
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama
dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Perghhhhh syoknya...

 
Saya sedih tengok awek saya
Tak tido, tak makan rindu dekat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

 
Saya sedih tengok awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katanya...
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu je..
Dia tak kata satu apa pun...
Berdosanya saya....

Kesimpulannya saya memang sayang dia...
Nak jumper die giler forever...
Yang forever punye forever...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...

Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri…


Ya Allah ampunkanlah kami....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti... :)))