Sunday, 15 May 2016

KECELARUAN PILIHAN



Yuhuuu !! OLLA !! alahai.. lamanyaa tak menjengah ke laman putih nie... rindu ciked..  mmmuuaahh !! hahahaaa.. maaf maaf.. dah lama tak share story .. okey.. but now.. i will story about happen about 2 or 3 weeks.. ^_^.. sabar okeyhh.. 

Aku tak tahu aku buat keputusan tuh betul ataupun tak.. tapi before aku buat keputusan, aku fikir dalam dalamnyaa.. sebab aku taknak ada sesapa yang rasa diri mereka dipermainkan... aku buat semua bersebab.. dan hanya Allah je tahu.. kenapa aku bertindak macam tuh..at the end.. aku tak kisah kena maki ke.. kena apa ke.. yang penting aku buat untuk kebaikan semua dan juga aku.. hahahhaa.. but sometime, bila aku buat macam tuh.. bangang juga kadang2 sebab aku lepaskan satu satu.. dan juga aku buat sorang2 marah kat aku.. hahaha... damn it bella! sah2 orang akan pandang buruk kat aku sebab kes nie laa.. tapi tak kisah.. janji aku happy dengan apa yang jadi sekarang nie.. ^_^



FIRST :

Aku abaikan macam tuh je sebab tak tahan dengan sikap prejudis.. kadang2 rimas aku dibuatnyaa.. hahahaa ..but actually.. dia menunjukkan dia care .. sayang.. tapi.. untuk yang jenis macam aku.. aku rasa rimas yang amat.. lepastuh.. everytime laa nak call... lepastuh mulaa la sikap mengada diaa yang tahap nak mati.. hargai sangat2 apa yang kau buat kat aku.. tapi untuk aku... tak jalanlaa beb.. perempuan lain bole je buat.. xkisah ... ckuplaa.. 4 tahun lepas kau kata kau simpan perasaan sayang kat aku .. tapi.. now.. aku give up.. please laaa.. move on dengan orang yang layak dengan kau.. cukuplaa.. kau buat aku sakit hati tahap dewa petala 7... kau caring bagai nak rak pun.. tapi at the end jalan yang aku pilih... mintak kau jauhkan diri dari aku.. cukup kita berkawan.. :) kau bebel kat aku panjang lebar... tak guna sebab dah banyak citer aku dengar pasal kau.. baik aku undur diri lagi baikk iye dok? hahaahhaaa.. pi dengan awek kau sana .. ahhahaa



SECOND :

Yang nie nak kata abaikan pun iye juga,, sebab apa tau.. diaa da setahun dengan aku... dah tahu baik buruk aku.. susah senang dia dengan aku.. tapi satu je laa yang buat aku macam...errghhh!! but until now.. apaa yang diaa cakap tentang aku memang sakit yang amat.. pernah oneday aku buat salah... terus kena cop "perempuan ****" .. lepas dia cakap camtuh... that time.. aku trus da hilang rasa sayang kat dia daa.. hahahaha... sebab itu kata2 paling kesat yang first time aku dengar yang ditujukan KHAS untuk aku.. sejak dari tuh.. memang aku jauhkan diri.. memang wassup macam nak taknak.. sebab hati memang sakit.. tapi mana diaa tahu.. hahahaa.. so.. aku amek keputusan.. tarik diri juga slow2.. so bia dia dengan orang yang memahami diaa 100%... and now.. thnx for everything kay.. hahahahaa...


THIRD :

Yang ni pon sama.. lepas diaa posting pasal hari ibu... aku kaget.. terkejut... betapa kerdilnya aku bila duduk sebelah diaa.. rendah dirinya aku bilaa diaa ada family sebesar alam tuh,, dengan status diaa yang agak berada.. membuatkan aku rasa tersisih.. rasa malu.. yaa.. aku sedar aku sapa.. yelaa.. tak macam diaa sekeluargaa.. one night tuh bila diaa posting pasal family diaa.. sincerely.. airmata aku jatuh tetiba sebab aku tak pernah dapat semacam itu.. memamng touching gile tengok gambar2 tu.. hahahaa.. tapi.. keep strong.. just smile.. hahaaha.. lepas 2 ke 3 hari.. aku ambil keputusan drastik... tarik diri juga.. hahaha.. tak mampu nak hadap dengan keadaan status dia macam tuh.. 



FORTH : 

Yang ni kelakar.. jarang call jarang wassup.. jarang jumpa.. no matter what happen.. i just let him go.. biar diaa nak buat apaa yang diaa nak buat... kantoi masa wassup.... skandal .. hahahaa.. kesian.. so.. at the end.. tarik diri slow slow jugakk.. hahahaa.. maaf.. maaf.. hahahaa.. 



Semua kejadian di atas... aku buat bersebab.. aku dah taknak disakiti.. menangis.,,hahaha.. 2016 da sis... be matured... move on.. kita pilih dengan apaa yang kita nak.. kita tahu apaa yang diri kita mahukan betul tak ?? so.. at the end,, kita kena berbalik pada yang satu.. DIA yang menentukan segalanyaa... aku harap.. berserah.. berdoaa agar aku dapat seseorang lelaki yang mampu membimbing ku.. menegur ibadah solatku... ikhlas menyayangi ku.. :) ... aku hanya mahukan itu.. :) 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       ~jazel's~



No comments: