Thursday, 11 April 2013

MUHASABAH DIRI

  


Good afternoon guys ! buat apa? tidur lagi ke ?? bangun3!! hishh... ok laa sorry sebab dah berhabuk dah blog nie.. dah lama bella x update blog... al-maklumlaa.. sibuk dengan assignment.. ye laa.. mana taknya.. musim shortsem.. berlambak kot assignment.. hisshh.. =,= .. ok.. jom bella nak share satu story..di alam realiti .... baca3 !!

bangun pagi... kelas start lambat... tapi kena pergi awal.. ada hal.. emm.. terdetik lakk kat hati aku nak jumpa si dia laa.. emm.. lepas habis.. bole laa jumpa... 

pap ! tengok jam jap.. alamak.. dah lewat.. dia nak jumpa aku..tapi... alaa.. kau tersekat lakk kat jammed.. senget laa kau ..!! tak apa.. ada cara lain.. ok stop ! ping !! 

"awak ! rindu awak laa !"
"rindu awak juga sayang,"
"keje ok tak sayang?"
"ok je... penat laa.."
"hehhee.. padan muka !"
"tak sayang kita laa tuh?"
"mana ada!!"

"ehh.. nak tanya kat awak laaa... awak mesej lagi dengan ex awak?"
"tak ada laa sayang.... borak gitu je.. lagipun.. family dia tak suka saya laa.. takkan nak terhegeh2.. lagipun dia orang berada... man ni apa yang ada...tak sapa nak man laa sayang..."
"alolololol... ada laaa..."

dalam kereta..........

kawan dia tanya aku lakk.. haaiihh..

"adik suka ke dengan baby tuh?"
"suka apa.. comel!"
"kalau nak.. buat sendiri..hahha"
"banyaklaa... nikah dulu.. baru bole.."
"oo..tu kena tanya dengan orang sebelah abang nie laa,"

"nak nikah boleh aja... tapi nak tahu jugak.. mama awak suka tak dengan orang ni,"
"mestilah ! dah kenal..dah tengok picture..."
"yela.. tengok gambar..mama tahu tak orang ni macam mana?"
"nanti mak tahulaa..."
"kalau orang sana dah on.. orang on aje..."

"adik.. nanti cari kan awek tuk abang.."
"carikan? aikk.. yang telefon tadi macam mana? sembang lebih laa dia ni.."
"baru kenal aja..."
"bagilah tuk kitorang..."
"KITORANG??!! amboi.. man nak juga ke?"
"ehh..kalau boleh 2,3 orang nak.."
"apa man nie,?!!!"
"yelaa.. kalau orang sana tak suka kita 2,3 orang laa man nak.. kalau orang sana setuju... sayang sorang je laaa..."
"hahahahha...cubit dia!... eeee"
"ooucchh! sakit laa.. "

"dik.. kalau abang jadi orang sebelah adik.. abang setuju aja..."
"kenapa pulak?"
"ehh..mestilah setuju adik dengan man..."
"hahahahhaha"



kitorang berborak sampai lebam.. sampai hal yang suka..duka.. yang bole di share.. ok laa..aku senang dengan kau hari ni... pap !! dia hantar aku balik rumah.... dia mengadu nak makan.. ishh.. sian lakk.. padahal aku tak makan lagi nie.. tak apa laa.. tak ada selera sebetulnya.. 

"sayang.. lapar laa.. :( "
"asal tak makan lagi ni?"
"emm..."
"ooooo.. "

ehh.. terdetik kat hati aku... aku tahu dia bukan orang senang.. keje pun.. entah laa.. tak apalahh... 

"nah!"
"ehh..kenapa banyak sangat?"
"ehh.. tak apalah sayang,sayang makan tau nanti ,saya ok laa.. balik ni kang..ada laa makanan kang,"
"tahu tadi kita makan sama2.."
"tak apa.. awak makanlaa...(saya tak kisah pun..asalkan orang yang saya sayang isi perut) "
"mekasih,,"

tiba rumah... emm. tak ada selera nak makan... chirpp3!! .. aikk bunyi mesej kat fone aku..

"sayang.. jangan tidur lewat tau,makan jangan lupa"
"iye awak... awak tu tidur laa.. awk penat..sok nak kerja lagi kan?"
"ok .. tq belanja makan tadi"
"welcome dear"
  
                                                                                       credit to : shinichi kudo          

hmm.,.. bella sebak tetiba bila dapat tahu hal ni.. ye laahh.. muhasabah diri sekejap bila baca sepenuhnya kisah ni.. yelaa.. mama bella bagi bellaa..cukup makan,pakai , minum,study lagi.. tapi macam mana kalau bella jadi laki dalam story tuh? dia tabah laa juga hadapi dugaan tuh... bersyukur dengan apa yang ada.. :) ... 

No comments: